Modelna linija "Suzuki": opis in cena

Suzuki Motor Corporation - največji japonski proizvajalec avtomobilov. Od leta 1909 podjetje proizvaja avtomobile različnih razredov in kategorij. Trenutno v modelni liniji Suzuki obstajajo 4 modeli, ki pripadajo različnim razredom. Oglejmo si jih podrobneje. Vse informacije so zanesljive in vzete iz virov uradnih predstavnikov japonske družbe.

Nekaj ​​zgodovine

Od leta 1909 je Suzuki začel s proizvodnjo strojnih orodij in motornih koles. Samo do leta 1930 je proizvodnja začela proizvajati avtomobile, saj se je takrat povpraševanje po avtomobilih na Japonskem močno povečalo. Od začetka druge svetovne vojne je bila proizvodnja omejena. Zamisel o proizvodnji osebnih avtomobilov se je vrnila v upravljanje šele leta 1951. Prvi model je bil Power Free motor. Do leta 1954 je njihova proizvodnja dosegla 6 tisoč vozil na mesec. Po tem je družba sprostila majhen avto. Iz tega se je začela zgodovina Suzukija kot proizvajalca avtomobilov.


Jimny

Odpre modelno serijo "Suzuki" majhna trivratna SUV Jimny. Prijeten avto izgleda kot pravi SUV. Model je na voljo od leta 1970. Od takrat je Jimny preživel 3 generacije. Od leta 1998 je avto na voljo v sedanji obliki.
Stroj izgleda zunaj, ampak kot odrasla oseba iz tehnične komponente. Varen in upravljan Jimny odlično deluje na mestnih cestah in na terenu. Pod pokrovom je 13-litrski agregat. Avtostalno polno vožnjo, ki se lahko preklopi na eno od osi. V največji konfiguraciji boste prejeli samodejni menjalnik, ki bo plačal do približno 70 tisoč rubljev. V minimalni različici, bo avto stane kupca približno 1 milijon 155 tisoč rubljev.

SX4

Drugi avto v seriji "Suzuki" - crossover SX4. Ta model se je nedavno pojavil na trgu glede na prejšnjega predstavnika. SX4 je prvi model podjetja, ki ni popoln SUV.

Videz avtomobila je popolnoma drugačen od tistega, kar je podjetje prej storilo. Športne in zaokrožene črte, navzdol strešna linija in deblo. Vsi elementi zunanjosti so precej različni in nenavadni. Obseg proizvajalca ima dva motorja - 16 in 14-litrsko enoto. Izberete lahko možnost pogona na prednja kolesa ali štirikolesnega pogona. Ponuja se tudi s 5-stopenjskim ročnim ali 4-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.
Paketi so razdeljeni na standardni GL in dopolnjeni z GLX. Najcenejša različica crossoverja bo stala 1 milijon 120 tisoč rubljev. Najdražji komplet z motorjem 16 in avtomatskim menjalnikom bo stala 1 milijon 540 tisoč rubljev.

"Viter" in "Viter S"

Druga legenda modela "Suzuki". SUV je na voljo v 4. generaciji. Pred tem je model imel razširjeno 7-lokalno različico Grand Vitare, zdaj pa je proizvajalec zavrnil izdajo (začasno prekinjen leta 2014). Četrta generacija Vitare se je pojavila leta 2014 in je izdana še danes. V seriji motorjev je 16-litrski in 14-litrski turbomotor.Pri obeh različicah lahko izberete mehansko škatlo ali 4-stopenjski avtomat. Vsi kompleti so opremljeni s konstantnim polnim pogonom. Paket in cene za Suzuki Vitar z različnimi motorji se zelo razlikujejo.
V običajni različici avtomobila z 19-litrsko enoto bo treba plačati 945 tisoč v standardni konfiguraciji in 1 milijon 500 tisoč rubljev do največje možne vrednosti.
Verzija S s turbo motorjem bo stala veliko več. Za najmanjšo različico s pogonom na sprednji kolesi in avtomatsko stroj bo moral plačati 1 milijon 345 tisoč. Sodeč po ocenah, je "Suzuki Vitara S" veliko bolj živahno in hitreje na cesti z 2WD prenosom. Če ne želite izgubiti na off-road lastnosti, potem kupite različico s polnim pogonom za 1 milijon 500 tisoč rubljev.

Sorodne publikacije