Prenosni računalnik Dell Inspiron N5110: značilnosti, primerjave s konkurenti in pregledi

Dell Inspiron N5110 temelji na čipih Intel Sandy Bridge in presenetljivo zmogljivi integrirani grafiki ali ločeni kartici AMD Radeon, ki je v elegantni torbici in je na voljo po dostopni ceni. Zahvaljujoč temu, kar mu je uspelo postati eden izmed najbolje prodajanih proizvajalcev prenosnih računalnikov?

Dell Inspiron N5110: specifikacije

Specifikacije ene od možnih konfiguracij prenosnega računalnika so naslednje:
 • Procesor: Intel i5-2410M (hitrost 23 GHz, 3 MB predpomnilnika, 29 GHz turbo način).
 • Zaslon: 156 ", 1366 x 768 slikovnih pik z LED osvetlitvijo.
 • OS: Windows 7 Home Premium (64-bit).
 • RAM: 6 GB DDR3 (1333 MHz).
 • HDD: 500 GB (5400 RPM).
 • Grafični procesor: integriran Intel HD.
 • CD /DVD: 8x
 • Povezljivost: 10/100 Ethernet, Bluetooth, 80211 N.
 • Baterija: 6-celična litij-ionska 48 W • h ali 9-celična kapaciteta 90 W • h.
 • Teža: 584 kg
 • Mere: 373 x 244 x 30 mm
 • Priporočena maloprodajna cena: 88.998 $.
 • Začetna cena prenosnega računalnika je le 499 USD, vendar vključuje počasnejši procesor i3-2310M, manj RAM-a in trdega diska ter standardno šest-celično baterijo. Proizvajalec ponuja številne konfiguracije, tako da lahko kupec prevzame najprimernejšo možnost. Komplet vsebuje uporabniški priročnik, gonilnike za prenosni računalnik Dell Inspiron N5110, napisano na DVD-ROM-u, bateriji in omrežnem vmesniku.

  Zgradba in oblikovanje

  Posodobljen prenosni računalnik Dell Inspiron N5110 je opravil vrstokonstruktivne spremembe. Videz modela se ni bistveno spremenil, ostal je čist in eleganten, vendar je bil zaradi pretežno plastičnega oblikovanja proračunski. Tečaji so bili uporabljeni za pritrditev tečajev, ki so se prvič pojavili v premium seriji Adamo. Oblikovalci pri Dell-u pravijo, da je to način za zmanjšanje velikosti zaslona v formatu 16: 9, vendar večina lastnikov skrbi, da je zaradi zanke zadnji del prenosnika bistveno za zaslonom. Glede na uporabniške ocene, kakovost izdelave je precej trdna za plastični prenosni računalnik, vendar lahko opazite rahle upogibe, če jo stisnete v roke ali pritisnete na tipkovnico med tipkanjem. Glavno podvozje, čeprav precej močno, pušča občutek praznine, kar nakazuje prisotnost neuporabljenega prostora v črnem telesu. Črna barva prenosnega računalnika je standardna. Izberete lahko "pav modro" ali "ognjeno rdečo" za 35 dolarjev, ko naročate prenosni računalnik v Dellu ali bolj umetniško oblikovan ovitek za 60 evrov. Vendar pa bi bilo po mnenju lastnikov bolje, če bi proizvajalec izbiral med črno, rdečo ali modro možnostjo brez dodatnih stroškov, "umetniški" dizajn pa bi lahko bil dvakrat cenejši. Vsaj po želji ga lahko zamenjate kasneje. Eden od stranskih učinkov (in morda nenamerno) izmeničnih delov prenosnika je ograja zaslona od zunanjega pritiska. Novi premaz zagotavlja večjo zaščito za LCD zaslon kot prejšnji model, kar pomeni, da se ob pritisku na zadnji pokrov valovanja zaslon ne prikaže več.

  Povečanje obsegaRAM prenosnega računalnika, v skladu s pregledi uporabnikov, ne predstavlja del. Na dnu naprave je le ena odstranljiva dostopna plošča, pritrjena z enim vijakom s križnimi in plastičnimi jezički. Po odstranitvi lahko dodate ali zamenjate sistemski pomnilnik. Žal odstranjevanje trdega diska zahteva skoraj popolno demontažo. Powered by Windows 7 Dell Inspiron N5110 prihaja z ne obnovite disk. Po želji lahko naročite dodatno plačilo. Proizvajalčeva podpora za 10. različico operacijskega sistema Windows Dell Inspiron N5110 nima.

  Pristanišča in funkcionalnost

  Dellovi poceni 15-palčni prenosni računalniki so vedno zagotavljali dovolj vhodov in izhodov, da bi zadovoljili potrebe vseh tehnoloških navdušencev. N5110 ni bil izjema. Na levi plošči sta dva priključka USB 2.0 (eden je združen vmesnik eSATA) in reža za pomnilniško kartico SDHC. Na desni strani so ultra hitri zvočni priključki USB 3.0 za mikrofon in slušalke ter optični pogon CD /DVD. Vmesniki Ni sprednje plošče. Obstajajo samo LED indikatorji stanja. Druga vrata se nahajajo za sabo: ključavnica Kensington, RJ45 (LAN), drugi izhodni VGA izhod USB 3.0 in priključek omrežne kartice.


  Proizvajalec najde vmesnike, tako da je zamenjava kablov na namizju čim manjša.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Tipkovnica Dell Inspiron N5110 je zelo prijazna do uporabnika in se zdi, da je običajna pri tipkanju. Vsak gumb na vrhu je rahlo ukrivljen, kot običajne tipke, in tam je malododatnega prostora, kar bo zmanjšalo število napak. Ta oblika je priročna, vendar se stisnjena digitalna plošča skupaj z glavnim zdi tesna. Pomanjkanje osvetlitve tipkovnice ne povzroča resnih pritožb. Sledilna ploščica Synaptics je precej velika (102 x 56 mm) in na srečo vključuje ločene gumbe na dotik, namesto slabo integriranih integriranih, kar je mogoče videti v mnogih sodobnih prenosnih računalnikih. Odzivni čas na zaslonu na dotik je precej dober, saj pri premikanju kurzorja hitro ni opazno. Tekstura površine sovpada s koncem, prsti na sledilni ploščici pa se enostavno premikajo. Multitouch poteze podpira tudi touchpad Dell Inspiron N5110. Gonilnik na dotik vam omogoča, da jih prilagodite svojim željam. Gumbi na sledilni ploščici omogočajo globlje povratne informacije kot prejšnja različica prenosnega računalnika.

  Zaslon in zvočniki

  Prenosnik je opremljen z diagonalnim zaslonom 156 palcev. Ni druge izbire, razen sijajne plošče z ločljivostjo 1366 x 768. Glede na povratne informacije uporabnikov, bleščanje ni posebej nadležno, kot v nekaterih "frameless" zaslonih, vendar na prostem pod neposrednimi sončnimi žarki, težave z gledanjem bo nedvomno prišlo. Pri proračunskem modelu je kakovost zaslona nadpovprečna. Osvetlitev ozadja je 221 nits, kontrast pa doseže 141: 1 z minimalnim uhajanjem svetlobe na robovih zaslona. Kot vsi TN paneli so navpični koti gledanja dobri le znotraj 15-20 stopinj, nato pa začnejo barve močno obrniti. Horizontalni koti gledanja so boljši in omogočajo odstopanje 60 °.
  Zvočniki prenosnega računalnika so nameščeni vzdolž sprednje plošče in usmerjeni navzdol. Dell označuje prenosnik s SRS Premium Sound nalepko, kar nakazuje, da obstaja nekaj dodatnih nastavitev programske opreme, ki izboljšajo kakovost zvoka. Ker pa lokacija zvočnika usmerja zvok naprej in navzdol namesto navzgor, bo verjetno izklopljen, ko bo prenosnik v naročju.

  Primerjava produktivnosti in konkurenčnosti

  Dell Inspiron N5110 je v primerjavi s prejšnjimi modeli dosegel precejšnje povečanje učinkovitosti zaradi uporabe naslednje generacije čipov Intel Core i5 in i3 ter integrirane grafike Intel HD. Proizvajalec ponuja tudi diskretno grafično kartico AMD Radeon HD 6470M z 512 MB dodeljenega pomnilnika za tiste, ki se zanimajo za resnejše igre na srečo. Glede na povratne informacije uporabnikov je konfiguracija procesorja Intel i5-2410M s frekvenco 23 GHz v normalnem in 29 GHz v turbo načinu odlična zmogljivost. Integrirana grafika je boljša kot prej in vam omogoča, da zaženete priložnostne igre, čeprav resnejše zahtevajo združljivo diskretno grafično kartico. Standardne pisarniške aplikacije in večpredstavnostna opravila, kot je pretakanje videa visoke ločljivosti na spletu, ne predstavljajo težav. Prenosni računalnik v testu Cinebanch R10 Single Rendering pridobi 3458 točk. Tako se nahaja za Dell Vostro 3750. Oba prenosnika sta opremljena z isto kombinacijo procesorja in grafične kartice. Lenovo ThinkPad L520 NWB53GE ima enako strojno opremo in ima 3410 točk. CinebenchR10 Multi Rendering ponuja enake rezultate za Inspiron 15R in Vostro 37507531 in 7495 točk. Velik model Inspirona 17R z Mobility Radeon HD 5470 in 430M kaže nekoliko boljši rezultat - 7554 točk. 3DMark06 Dell Inspiron ne sije. To ni presenetljivo, kot integriran grafični procesor in ne bi smel premagati zapisov. Z 3341 točkami, je prenosnik nekoliko pred Dell Latitude E5420 Essential, vendar s takšnim indikatorjem pade na spodnjo četrtino vseh prenosnih računalnikov. Trdi disk ni slabši od večine drugih prenosnikov te kategorije - njena zmogljivost in hitrost sta enaka diskom Lenovo G560-0679AKU in HP DV6-6013CL

  Distribucija toplote in hrup

  Ocene lastnikov pozitivno ocenjujejo odvajanje toplote iz centralnega in grafičnega procesorja, čeprav je mogoče najti več toplih točk na zunanji strani prenosnega računalnika po resni uporabi multimedije ali igre. Pri intenzivni obremenitvi na dnu ohišja temperatura doseže 35 ° C. Z vrha je največje ogrevanje 31 ° C. V normalnih pogojih, brskanje po spletu pusti prenosnik hladno dovolj, ventilator pa deluje počasi (in tiho, tudi če je največja obremenitev komaj opazna na oddaljenosti od prenosnika.)

  Trajanje baterije

  Dell Inspiron N5110 prihaja z s 6-celično 48 W /h baterijo ali opcijsko 9-celično zmogljivostjo 90 W /h, če boste morali prenosni računalnik uporabljati dolgo časa stran od vtičnice. Glede na uporabnike, ki imajo prenosni računalnik na svetlost zaslona, ​​zmanjšan na 70% aktivna brezžična komunikacija, vsakodnevne posodobitve spletnih strani in uravnotežene namestitveWindows, 9-celična baterija lahko traja 7 ur in 14 minut. Standardna baterija vam omogoča brskanje po spletu pet ur.
  Sklep
  Po mnenju lastnikov je izboljšan prenosni računalnik Inspiron N5110 poceni in privlačen prenosni računalnik s 156 "prenosnikom za splošne namene in večpredstavnostne naloge. $ 899, vendar je celo dovolj produktivno, da zadovolji potrebe navadne družine.Če potrebujete malo več moči, potem jo potrebujejo procesor Core i5 in grafična kartica AMD Radeon 6470M, poleg potreb najbolj zahtevnih sodobnih iger. osvetljena tipkovnice in večja ločljivost zaslona, ​​vendar so to zelo manjše pomanjkljivosti za takšen prenosni računalnik.

  Sorodne publikacije