Monitor Samsung SyncMaster 940N: funkcije, nastavitve, popravila. Monitorji s tekočimi kristali

Monitor Samsung SyncMaster 940N v času izdaje je bil vrhunska rešitev. Takrat je imel odlične tehnične lastnosti in najnaprednejšo tehnologijo. Vse to v vsoti omogoča in do danes ostane dejanska odločitev. Gre za ta izdelek znanega južnokorejskega proizvajalca, o katerem bomo razpravljali v tem članku.

Namen monitorja. Obseg dobave

Na samem začetku prodaje je bil ta monitor družba-proizvajalec izdelkov premium razreda. Ni imel slabosti, je podpiral vse dejanske tehnologije. Zato je bila vsestranska naprava, ki se lahko uporablja kot del katerega koli računalniškega sistema. Samsung SyncMaster 940N v pisarni ali proračunu je bil z vidika ekonomske upravičenosti nesprejemljiv za uporabo. Za te namene so bile na voljo cenejše rešitve z nizkimi stroški in zmanjšano funkcionalnostjo. Dobavni seznam v tem primeru vključuje:

 • Monitor.
 • Napajalni kabel.
 • VGA kabel za povezavo s sistemsko enoto računalnika.
 • Stojalo za vgradnjo.
 • Kupon za jamstvo.
 • Disk z diagnostično, konfiguracijsko in krmilno programsko opremo.
 • Razširjeni vodnik za uporabo pri uveljavljanju papirja.
 • Tudi danes je takšen seznam zadosten in vam omogoča, da začnete uporabljati ta monitor za njegov predvideni namen.Takoj po nakupu.

  Videz. Njegove značilnosti

  Glavni element monitorja je zaslon. V tem primeru zasede celotno prednjo ploščo. Samo na robovih so majhni okvirji iz plastičnega srebra. V spodnjem desnem kotu okvirja je nadzorna plošča, sestavljena iz 6 kontrolnih gumbov. Na hrbtni strani naprave so možne točke pritrditve. Spodaj so tri luknje za pritrditev na podporo, ki je na voljo. Samsung SyncMaster 940N v središču zadnje strani ima 4 luknje za montažo na steno. V tem primeru je treba montažni sistem kupiti posebej. Tu so vsa komunikacijska vrata naprave združena.

  Slika. Njegove značilnosti

  Celo s sedanjimi standardi se lahko dobra kakovost izhodne slike pohvali s Samsung SyncMaster 940N. Značilnosti njegove matrike kažejo, da je izdelana s tehnologijo TN + Film. Čeprav je po trenutnih standardih zastarela, jo je še vedno mogoče najti na najbolj cenenih televizorjih in monitorjih. Njena diagonala je 19 palcev, največja oblika izhodne slike pa je 1280x1024. Nominalna hitrost osveževanja slike je 140 MHz. Svetlost izhodne slike je 300 cd /m 2, kontrast pa je 700: 1. Odzivni čas matrike je 8 ms. Ločeno je treba upoštevati obliko izhodne slike, ki ustreza 4: 3. Zdaj je ta format zastarel - vse podobne moderne zunanje naprave so že v formatu 16: 9. Do danes teh tehničnih lastnosti ne bo nihče presenetil, a pred desetimi letiparametri so bili res bonus in dovoljeno za reševanje skoraj vseh nalog. Poleg tega je njihovo število mogoče pripisati igračam.

  Komunikacije

  Monitor Samsung SyncMaster 940N zagotavlja samo tri priključna vrata. Eden od njih je trinpolni priključek za moč, ki organizira napajanje periferne naprave. Drugi je vhod VGA. Z njim vstopi signal iz analognega izhoda grafičnega pospeševalnika. Alternativa VGA priključku je DVI priključek. V tem primeru se signal že prenaša z žico v digitalni obliki. Zato je bolje uporabiti to metodo za povezovanje in prikazovanje grafičnih informacij na zaslonu monitorja.

  Meni, povezava in nastavitve

  Tipičen meni za to periferno napravo, ki se aktivira s pritiskom iste tipke na sprednji plošči. Najpomembnejše točke v tem primeru so tiste, ki vam omogočajo, da premaknete sliko vodoravno ali navpično ali se raztezate, zožite sliko v istih smereh. Drugih elementov za nepripravljenega uporabnika na dotik ni priporočljivo. Postopek za povezavo te rešitve je naslednji:
 • Zbiramo. Postavili smo se na površje.
 • Najprej priključimo kabel iz računalnika. Kot smo že omenili, je za te namene priporočljivo uporabljati digitalno DVI povezavo, lahko pa uporabite tudi VGA.
 • Na naslednji stopnji izvedemo preklapljanje električnih tokokrogov.
 • Vse te manipulacije se lahko izvedejosamo na odklopljeni opremi. Nato vključimo vse komponente računalniškega sistema. Če se Samsung SyncMaster 940N ne vklopi, preverite pravilno povezavo in stanje vseh preklopnih stikal. Ko je računalnik zagnan, je nova periferna naprava konfigurirana. Praviloma pritisnite gumb Auto, da to storite, nato pa se bo vse to samodejno izvedlo. Potem je monitor Samsung SyncMaster 940N pripravljen za uporabo.

  Značilnosti popravila. Priporočila

  Popravila te naprave so sestavljena iz naslednjih korakov:
 • Izklopite napajalno omrežje in računalnik.
 • Demontaža omare.
 • Odstranite pritrdilne vijake.
 • Čist izrez okvirja in zadnjega pokrova.
 • Nato je vtič pokrova odstranjen.
 • Na naslednji stopnji se odstranijo vse zanke. Ne pozabite, kateri je povezan.
 • Po tem se odstrani drugi zaščitni pokrovček in dobi dostop do elektronskega polnjenja.
 • Na levi je plošča pretvornika. Treba ga je skrbno ekstrahirati in vizualno opazovati. Glavni razlog za napako v tem primeru so elektrolitski kondenzatorji, ki so razvili svoj vir in "odpihnili". V vsakem primeru jih je priporočljivo zamenjati. Pregledamo tudi druge komponente plošče in se prepričamo, da delujejo pravilno. Vključno z varovalko.
 • Nato se montaža izvede v obratnem vrstnem redu, naprava pa se poveže inpreveriti učinkovitost.
 • Če opravljene manipulacije ne dajejo želenega rezultata, se priporoča, da se obrnete na servisni center. Tudi popravilo monitorja Samsung SyncMaster 940N je priporočljivo le z ustreznim znanjem in usposabljanjem. Zato je v tem primeru pravilneje, da se še vedno obrnete na servisni center.

  Možni načini uporabe. Poraba energije in splošne mere

  Na začetku prodaje, kot je bilo že omenjeno, je bila Samsung SyncMaster 940N najbolj vsestranska rešitev. Prav tako je odlična za uporabo z grafičnimi postajami ali računalniškimi sistemi na vseh nivojih. Prav tako je izgledal super, ko se uporablja bodisi v pisarni ali domači računalniki. Zdaj ima precej skromne tehnične parametre, ki omogočajo uporabo le v proračunu najmanj produktivnih osebnih računalnikov. V stanju pripravljenosti naprava porabi le 1 vat za značilnosti potnega lista in 38 vatov med delovanjem. Raven hrupa v nominalnem načinu delovanja, če obstaja, je veliko nižja od praga občutljivosti za človeka. Takšne informacije so vsaj navedene v tehnični dokumentaciji odločbe. Teža te odločitve v zbirki je 48 kg, njene dimenzije pa 407h422x217. Tudi zadnji podatki so pomembni za monitor v zbirki.

  Stroški

  Do danes so bili monitorji s tekočimi kristali za ta model že dolgo odstranjeni iz proizvodnje, zato jih ni mogoče kupiti v novi državi. Tudi vse zaloge so razprodane. Toda v uporabljenem stanju so podobniperiferne rešitve je enostavno najti. Na različnih platformah trgovanja se njihova cena giblje od 1000 do 2500 rubljev, odvisno od stanja in stopnje obrabe. Za relativno majhno doplačilo 2000-3000 rubljev lahko kupite sodoben proračunski monitor z bolj izboljšanimi tehničnimi lastnostmi, ki vključujejo matrico z IPS tehnologijo, visoko ločljivostjo 1080r in integracijo zvočnikov. Zato je nakup takšnega monitorja smiseln le, če je monitor nujno potreben z vsemi parametri in najnižjo možno ceno. V vseh drugih primerih so cenovno ugodne sodobne rešitve še boljše.

  Pregledi

  Monitorji s tekočimi kristali za ta model se še naprej aktivno izkoriščajo do danes. Najdemo jih skoraj povsod. Obdobje dela večine od njih je v razponu od 6 do 10 let. Ko se je začela prodaja takšnega perifernega izdelka, so njeni parametri strogo izpolnjevali stroge zahteve. Na tej posebnosti so lastniki pozornost usmerili na ta trenutek. On nima slabosti, ampak zanesljivost - predvsem pohvale. Enako velja za energetsko učinkovitost te rešitve. Z vidika porabe energije proizvod v tem materialu ni toliko slabši od sodobnih.

  Povzetek

  Samsung SyncMaster 940N je bil za zdaj odločilna rešitev. Že en trenutek, da ga je še vedno mogoče najti v računalniških sistemih zdaj, 10 let po začetku prodaje, je veliko. In še nekaj drugegaDokazi v tem primeru niso več potrebni.

  Sorodne publikacije