Sintetizator Casio CTK-240: funkcije, fotografije in pregledi

Jezik v članku bo namenjen sintetizatorju Casio CTK-240, ki je prevelik za šolski portfelj, toda za začetnike začetnike bo zelo uspešna možnost. Odličen je tako za poznavanje baze sintetizatorjev kot za preprosto zabavo, ko ničesar ni. Če želite, lahko za samostojno učenje uporabite 50 skladb, 100 stilov in timbres. Zasnova odločitve navdušuje številne kupce. Naprava ima elegantno ohišje majhnosti, zato je povsem mogoče, da ga imenujemo pravo umetniško delo.
Splošni opis ravnila CTK

Ta linija vključuje tako sodobne modele kot začetniško raven. V bistvu so praktično vsi izdelki z indeksom CTK namenjeni začetnikom ali glasbenikom srednje usposobljenosti. Opisan model v tej vrstici velja za enega najpreprostejših. Poleg tega lahko dodate Casio CTK-240 naslednje spremembe. Spodaj preberite podrobnejše preglede, ki opisujejo delovanje te naprave. Kakšna je enostavnost naprave? Ta naprava ima minimalen nabor funkcij, samo 100 timbrov in več različic spremljevalca. Takšna naprava omogoča začetniku glasbeniku ali otroku, da predvaja nekaj preprostih nevsiljivih melodij ali posluša, kako naj se skladbe sliši. Slaba stran naprave, kot je sintetizator Casio CTK-240 (opisane spodaj), lahko imenujemo le, da tipkovnica ni polne velikosti, saj ima samo 49 gumbov.


Če govorimo o seriji 2200 in tako naprej, lahko rečemo, da je funkcionalni nabor tukaj enak. Vendar pa imajo vgrajeno brezhibno uporabo, veliko večjo tipkovnico in možnost snemanja zvokov iz mikrofona. Serija 4000 vam omogoča delo z urejanjem slogov, kar pomeni, da lahko izklopite določeno serijo, zamenjate zvočne instrumente, aktivirane učinke in tako naprej. Serija 6000 predstavlja resnejše modele. Obstaja že poseben mešalnik, kot tudi sekvencer, ki vam omogoča ustvarjanje lastne melodije. Modifikacija 7200 vam omogoča uporabo številnih funkcij v nastavitvah. Naprave omogočajo delo s shranjevanjem glasbe na pomnilniško kartico, sintetizator kot procesor. Ta naprava lahko obdeluje vokale in druge zvoke. Ni treba posebej poudarjati, da večina zmogljivih naprav deluje s polno tipkovnico, ki ima tip klavirja. Po želji je mogoče najti spremembe z 60 tipkami in 88.

Cenovna kategorija

Naprava Casio CTK-240 je vključena v povprečno cenovno kategorijo. Ko je bila izdana, se je približna vrednost gibala v višini $ 100, zdaj pa se cena razlikuje glede na prodajna mesta. V nekaterih spletnih trgovinah, lahko sintetizator kupili za 10 tisoč rubljev, v drugih - za 5 tisoč rubljev. Za boljši nakup morate biti pozorni na napravo na vseh specializiranih prodajnih mestih. Poleg tega, da se ne bi ponarejali, je še vedno priporočljivo kupiti glasbeni instrument od dokazanih prodajalcevpredlaganih stroškov. Ne bi smeli kupiti sintetizatorja Casio CTK-240, če je predlog vprašljiv.

Specifikacije

Ta model je sintetizator, ki ima 49 gumbov. Vgrajen je bil v 100 barvah. Polifonija je zasnovana za 12 not. Za nekatere iste glasove jih je le 6. Kar zadeva avtomobilsko spremljavo, ima Casio CTK-240 približno 100 ritmičnih vzorcev. Način te funkcije lahko izberete. So le 2. Obstajata dva kontrolorja. Glasnost se izračuna v 10 korakih. V notranji pomnilnik je vgrajenih 50 melodij, za njih so samo trije krmilniki. Nameščen zaslon. Prikazuje ton predvajanja, melodijo, naslov ali številko skladbe, ki se sliši iz vgrajenega pomnilnika, ter nastavitve tipkovnice, ki jih uporablja uporabnik. Kar zadeva tempo, zaslon prikazuje njegov pomen, delo metronoma, proces sinhronizacije. Poleg tega se lahko na zaslonu pojavi naslov akorda. Prenos ima 12 korakov. Glasnost zvočnika Casio CTK-240 je nastavljiva od 0 do 9 stopenj. Slušalke lahko priključite s standardnim priključkom "stereo očala". Upor je enak 78 ohmom, napetost ne presega 2 vatov. Napajanje ima dve možnosti, gre za baterije in delo iz omrežja. Baterija bo lahko sodelovala s sintetizatorjem za največ šest ur zapored. Nameščenih je šest cinkovih baterij tipa AA. Orodje se samodejno izklopi po 6 minutah nedejavnosti. Brez akumulatorja naprava tehta približno 3 kg.

Splošni opis naprave

Sintetizator ima 49 ključev, kar pomeni, da deluje s štirimi oktavami. Polifonijapredstavljeno z 12 notami. Takšni podatki so dovolj za začetnike. V notranjem spominu je 50 malenkosti, 100 ritmov. Po želji jih lahko vključite, izmenično med njimi, povežite in dodajte tudi svoje beležke, predvajate lastne skladbe hkrati z že razpoložljivimi. Poleg tega je vgrajen v metronom, tako da lahko spremenite hitrost predvajanja.
Sintetizator popolnoma simulira instrumente, kot so kitara, orgel, klavir in drugi. Timber je samo 100. Sintetizator je bil kompaktne velikosti in lahkosti, kar olajša shranjevanje in uporabo. Proizvajalec je poskrbel tudi za prisotnost prepotrebne pripadnosti, ki se imenuje bradavica. Središče naprave je elektronski zaslon. Prikazuje informacije o predvajanju. Vzporedno sta dva zvočnika, ki imata moč približno 16 čl. Po želji lahko kadar koli prilagodite stopnjo predvajanja, to je približno glasnost. Ni potrebe skrbeti za potrebe za slušalke. Konec koncev, sintetizator vam omogoča, da spremenite glasnost iz zelo tiho na povsem klic. Vrata USB niso vgrajena. Če potrebujete adapter, ga morate kupiti posebej. Knjiga uporabe je napisana v mnogih tujih jezikih, razen v ruskem. Poleg tega sintetizator sam ni Russified. Toda tako za otroka kot za odraslega bo lahko razumeti zapletenost te naprave.

Imenovanje orodja

Vsi vedo, da izdelki te družbe niso namenjeni za poklicno uporabo. Redko je mogoče primerjati Casio sintetizatorje z Yamaho ali Rolandom Fantomom. Enako je tudi stanjein z opisanim orodjem. Ta naprava predvideva, da bo delovala kot pomoč za usposabljanje. Kaj lahko to orodje spomni modelov iz Yamahe, to je zato, ker ima metronom in avto spremljavo. Za odločitev, ali je ta naprava primerna za določenega potrošnika, se morate zanesti na njihove potrebe.

Zvoki

Strokovnjaki ugotavljajo, da zvok ni dovolj svetel in da so nekatere opombe ponarejene. Vendar pa je to samo do pozornosti strokovnjakov. Za začetnike bodo zvočne značilnosti te naprave dokaj ustrezne in pomembne za proučevanje sintetizatorja. Mnogi pišejo, da so za takšno cenovno kategorijo takšni podatki več kot razumljivi in ​​zahtevajo nekaj super-profesionalnega, ni vredno. Tako kot "soroden" sintetizator Casio CTK-2400, katerega lastnosti so tudi precej dobre, ima vgrajene kakovostne melodije v notranjem pomnilniku. Do njih ni nobenih zahtevkov. Zato je varno reči, da je ta naprava v skladu z njeno cenovno kategorijo. Po želji lahko na napravo priključite nekatere ojačevalnike in akustične naprave. To bo diverzifikacijo zvoka, da bo močnejši in prijetnejši. Naprava ima ustrezne zvočne lastnosti, ki kupcev ne razočarajo. Zato ne skrbite, da bo zvok slab ali slab.

Zasnova naprave

Zasnova te naprave je podobna zasnovi znanega modela Casio CTK-2400 (ocene strank so dobre o tem). Ima minimalistične funkcije. Poleg tega je skupna za večino naprav te vrste. Ničposebna naprava ni drugačna. Ločene podrobnosti, kot je celotno telo, so urejene v črni in beli barvi. Malo nad tipkami lahko vidite gumbe, ki so odgovorni za aktiviranje določenih funkcij, predalček za baterije je na zadnji strani. Na splošno, design ne razočara, vendar ne razlikuje napravo med njenimi konkurenti. Vendar pa to ni tako, saj so vsi strokovnjaki navajeni na to zasnovo.

Pozitivni odzivi potrošnikov

Kupci opozarjajo na odličen gumb za nadzor glasnosti, majhno težo naprave in dober zvok. Poleg tega prednosti vključujejo zanimivo in lepo obliko in veliko število (kot za začetnike) razpoložljivih funkcij. Večina piše, da je razmerje med ceno in kakovostjo več kot prijetno. Tipke imajo tehnologijo mehkega dotika, zato jih udobno uporabljajte. Kakovost montaže je treba posebej navesti. Sintetizator je odličen za začetnike, ki se samo želijo naučiti igrati ta instrument. Zvok bo zadovoljil večino kupcev. Vgrajene funkcije niso toliko zapletene v njih, ampak ne toliko. Na splošno bodo dali možnost uporabe orodja za vse 100%. Pogovori o sintetizatorju Casio CTK-240 omogočajo delo s štirimi kanali. To bo začetnikom omogočilo, da se naenkrat naučijo igrati na dveh rokah. Vendar pa je treba povedati, da če je naprava potrebna za resne poklice, ta naprava ni več primerna.

Negativni odzivi

V bistvu uporabniki ne napišejo negativnih ocen, ker ni negativnih stranimed delovanjem te naprave. Vendar pa obstajajo ljudje, ki nimajo vrat USB. Na preostalo vsebino ni komentarjev. Glavna stvar je, da pravilno razumete namen tega orodja.

Povzetek

V članku je bil obravnavan sintetizator, ki je prejel veliko pozitivnih ocen. Uporabniki ne komentirajo naslova naprave. Proizvajalec je poskrbel za dober zvok, čudovit dizajn in tudi za to, da je novinec popolnoma razumel zapletenost dela z glasbilom Casio CTK-2400. Opis v priročniku, žal, ni predstavljen v ruskem jeziku, zato ga malo koristimo. Če pa želite, si lahko ogledate pregled na internetu in uporabite posebne vire za prevajanje ključnih točk. V bistvu pa takšne manipulacije niso potrebne, saj je upravljanje z napravami intuitivno za vsako osebo. Na splošno mnogi priporočajo, da bodite pozorni na ta sintetizator. Nekateri ga kupijo za otroka, če klavir ni predmet klavirja za glasbeno šolo. Cenovna kategorija je povsem ustrezna in kakovost je zanj povsem primerna.

Sorodne publikacije