Kako odstraniti datum iz fotografije? Nasveti in triki

Pri ogledu fotografij je veliko opazilo, da se datum fotografiranja ne ujema s celotno sliko. V tem trenutku lahko ljudje razmišljajo o tem, kako odstraniti datum s fotografije. Nekateri ljudje so se pripravljeni naučiti osnov Adobe Photoshopa, da bi uredili svoje galerije slik. Ta grafični program je sposoben izvajati tiste operacije, ki jih drugi ne morejo izvajati, tako da ga uporabniki začenjajo aktivno uporabljati. Vendar pa obstajajo programi, ki samodejno odstranijo datum iz fotografij, ne da bi posegali v proces osebe.

Kako odstraniti datum iz fotografije?

Kot smo že omenili, obstajajo nekatere storitve, ki čistijo datum in na njegovem mestu usklajujejo lokalno podobo. Ta metoda je primerna za tiste, ki ne želijo študirati "Photoshop", ali tiste, ki ne želijo porabiti dodatnega časa. Adobe Photoshop je sposoben natančno reproducirati slike brez datuma in brez popačenja na prvotni lokaciji. Zato je ta metoda namenjena strokovnjakom, ki so veliko časa porabili za to aplikacijo.


Adobe Photoshop

O tem programu se bomo malo zadržali, saj je njegova funkcionalnost velika in ni veliko načinov za odstranitev datuma iz fotografije.
  • Orodje za okvirje. Najbolj enostavno in "prefinjeno" način, da se znebite nepotrebnih napisov. Najpogosteje se nahaja na robovih fotografije in je logično, da te robove približamo sredini, tako da vpis ne vstopa v vidno polje mreže. Orodje se nahaja na plošči postadostop
  • Orodje za čarobno palico. Ni čudno, da je datum izrazito oranžne barve, zahvaljujoč tej lastnosti pa lahko uporabite "čarobno palico". Pri glavni plošči se pri uporabi označijo piksli, ki so blizu in imajo podobno barvo. Na vrhu programa so nastavitve tega orodja, kjer lahko prilagodite intenzivnost palic in še več. Ko so številke označene, jih morate izbrisati s tipko Delete. Prazen prostor lahko pobarvate z orodjem Brush ali z blurjem orodja Finger.
  • Krtača. Če želite datum odstraniti iz fotografije v Photoshopu, morate konfigurirati orodje Brush Tool. V posebnih primerih mora biti nastavitev specifična, zotochena pod določeno sliko. Če pa upoštevate splošne pojme, lahko nastavitve čopiča opišete z naslednjimi besedami. Parameter "trdota" je zaželen, da je nastavljen na 50%, velikost je izbrana posebej za primer. Barva čopiča se vzame na robovih praznega prostora in oblikuje natančnejšo barvno paleto. Zdaj je na uporabniku - morate nežno barvati prostore.
  • Urejevalnik fotografij Movavi

    Če vam vsa prejšnja tema ni nekaj, potem obstaja poseben grafični program. Če želite datum odstraniti iz fotografije v urejevalniku Movavi, preprosto odprite sliko v aplikaciji na vrhu programa, izberite element »Odstrani objekte«. V oknu na desni morate določiti možnosti krtač,po katerem lahko s čopičem izberete nepotreben predmet, ki bo samodejno šel.

    Sorodne publikacije