Zakaj Net Framework 4 ne namesti Windows 7?

Dejstvo, da platforma .NET Framework igra eno od najpomembnejših vlog v katerem koli sistemu Windows, ni treba govoriti. Če kdo ne ve, skupaj z distribucijami DirectX in C ++, deluje kot povezava med nekaterimi vrstami programov, ki se med seboj ne zdijo združljivi. Razlog, da .NET Framework 4 ni nameščen (v mislih je Windows 7 ali katerikoli drug sistem), ni razlike med programsko opremo ali "železnimi" komponentami, programska oprema pa ga preprečuje. Toda bistvo ni to.

.NET Framework 4 ni nameščen: Windows 7 in možne težave

Nezmožnost namestitve platforme je predvsem posledica nezdružljivosti samega sistema. V skrajšanem primeru je videti kot poskus postavitve 64-bitnih mest v 32-bitni sistem. Neumnost!
Vsak uporabnik, ki je popolnoma seznanjen s tovrstnimi napakami, lahko naleti na opozorilo, da je namestitev nemogoča samo zaradi dejstva, da je v sistemu vzporedna različica paketa. Med drugim so posebna vloga gonilniki naprav, ki so združljivi ali nezdružljivi s to različico platforme.

Težave pri posodabljanju sistema

.NET Framework 4 je potreben za vse različice OS, vendar je že četrta različica brezupno zastarela. Zato sistem začne "pljuvati", ko ugotovi, da ta paket ni povezan z uporabnikom, ki je na voljo. Da bi bila četrta različica platforme normalno nameščena, morate celo izklopiti internet in ga izbrisatipredhodne spremembe Upoštevajte, da v sistemu niso nameščene vse različice. Če minimalna konfiguracija ne ustreza zahtevam platforme, ne morete niti sanjati o namestitvi.

Po mnenju strokovnjakov iz Microsofta je težava v tem, da za operacijski sistem Windows najnovejše posodobitve niso nameščene. Lahko jih namestite iz istega »Centra za posodobitev« v načinu ročnega iskanja. Ampak daleč od dejstva, da prejete posodobitve za isti sistem Windows 7 ne bo igral z vami slaba šala. Dejstvo je, da obstaja določena kategorija posodobitev (in ne samo za "sedem"), ki se ne priporoča na splošno. Kakšne posodobitve ni mogoče narediti za Windows 7, je ločen pogovor, ampak odstranitev prejšnjih različic - vprašanje je pomembno.

.NET Framework 4 (Windows 7): Kaj storiti?

Tukaj je treba omeniti, da je prenos posodobitev in namestitev neposredno odvisen od predhodno nameščenih različic paketa.
Ko monter skenira računalniški sistem, samodejno zazna njegovo združljivost z nameščeno različico platforme, določi razpoložljivost potrebnih sistemskih virov itd. Ampak to ni tako. Če je v sistemu navaden dvojedrni procesor, tudi pri dveh trenutnih nivojih, se pretvorba izvede ločeno. Kot da je dobro, vendar obstajajo nianse.

Izbris prejšnjih različic

Zgodnje različice, zlasti paket 3.5, ki so bile uporabnikom na voljo brezplačno, do 4.0 sameiz nekega razloga se ne želi posodabljati. Za to obstajajo razlogi. Dejstvo je, da je različica 3.5 taka, da ima svoje funkcije. Različica te spremembe je skoraj vedno zaprta v računalnik.
Namestitev ogrodja Microsoft .NET Framework za višjo različico ni mogoče storiti brez odstranitve starega. Toda odstranitev prejšnje različice ni dovolj, da je treba narediti v oddelku programov in komponent standardnega dela "Nadzorne plošče" Windows, zato je še vedno potrebno oprati ključe in zapisati v sistemski register, ki v brezskrbni obravnavi ogroža nepredvidljive posledice, do popolne invalidnosti. Odstranitev morate začeti v razdelku Deaktiviranje komponent sistema Windows in nato v razdelku Odstrani programe. Priporočljivo je, da uporabljate avtomatizirana orodja, kot je iObit Uninstaller, ki odstrani vse povezane komponente programa in zapise v registru.

Uporaba ukazne vrstice

In še več! Storitveni postanek ni vedno v ukazni vrstici. V nekaterih primerih ga bo treba dokončati s ponovnim vstopom. Vendar, da bi rešili problem, imenovan .NET Framework 4, ni nameščen, lahko Windows 7, kot vsak drug operacijski sistem, to zazna, kot je čudno, kot objekt tretje osebe, ki skuša prekiniti celovitost sistema, reči, ne glede na osebo.
V primeru izklopa ustreznih storitev, bolj praktična metoda zahteva uporabo ukazne konzole, ki se kliče iz menija Run z ukazom cmd, ki se izvaja v imenu skrbnika, kjer je parafiran ukaz net stop WuAuServ,in nato v sistemskih imenikih preimenujete imenik Distribucija programske opreme v SDold in nato znova omogočite storitev (neto WuAuServ start).

Kaj bi lahko bilo več?

Na žalost lahko posodobitve paketov 3.5 in 4.0 ali višje, ko namestite to platformo, povzročijo resne konflikte tudi v zgodnji fazi inicializacije sistema. .NET Framework 4 ni nameščen, Windows 7 ne inicializira namestitvenega paketa preprosto zato, ker sam sistem ne podpira posodobitve (Windows XP ne more sprejeti platforme nad 4.5) ali manjkajočih paketov, ki so združljivi s sistemom tega ranga).

Povzetek

Da bi naredili nekaj sklepov, je treba povedati, da je nezdružljivost same platforme z deklarirano računalniško konfiguracijo zelo pomembna in šele potem so težave povezane s prisotnostjo starejših različic (čeprav je to dejstvo precej visoko obseg prispevka k opredelitvi pogojev za namestitev novega paketa obstoječe konfiguracije). V večini primerov tovrstno soočenje povzroča konflikte, ki se lahko prikažejo tudi na ravni dostopa do fizičnega ali navideznega pomnilnika. V tem smislu se obremenitev sistemskih sredstev povečuje, saj je mogoče različice 445 3.5, itd. Zaznati kot ločene komponente, in hkratni dostop do pomnilnika ali procesorja vsakega od teh dejanj neizogibno vodi do napak in napak. Kar zadeva priporočila, potem najprej, res, morate odstraniti vse različice paketa tretjega paketa, vendar šele nato namestite paket 4.0 v čisti obliki. Z uspešno namestitvijo in razpoložljivostjo povezave se lahko samodejno posodobi na dejansko različico.

Sorodne publikacije