Vzorec za vezenje: Pattern Maker, Stitch Art Easy, EmbroBox, STOIK Stitch Creator

Če želite izbrati vzorec vezenja, ste se prej morali naročiti na nekaj dragih revij o ročni izdelavi, ki so se pojavile enkrat ali dvakrat na mesec, danes pa je dovolj, da se povežete na spletu. Poleg tega obstaja veliko programov za ustvarjanje vezij za vezenje križi iz katere koli slike ali fotografije.

"Cross": ruska programska oprema

Programska oprema omogoča ustvarjanje vzorcev vezenja na podlagi naloženih slik: fotografije, slike v različnih formatih. Vmesnik je preprost in priročen, program je v celoti v ruskem jeziku. Po prenosu slike morate določiti zahtevano velikost končnega vezja, izbrati proizvajalce nitnih molekul, pod katerimi bo izbrana shema. Po tem programska oprema samodejno ustvari shemo in zemljevid ključev.


Za popolno urejanje shem za vezenje, ki so bile prejete samodejno, so potrebne funkcije. V ročnem načinu odstranimo posamezne šive, odstranimo posamezne obdelovance in odstranimo prehodne barve. V orodni vrstici najdete vsa potrebna orodja. Obstaja navodilo, brezplačne video vadnice in podpora (telefon, spletni svetovalec na spletnem mestu, e-pošta) - vse v ruskem jeziku. To je eden redkih programov za ustvarjanje krogov za vezenje, ki jih razvijalci izboljšujejo in občasno posodabljajo. Vsak uporabnik lahko piše povratne informacije in ponuja uporabne funkcije. Dobesedno, bodo po nekaj tednih razvijalci v paket dodali funkcijo (če je resnično uporabna)posodobitev Nadgradnja na najnovejšo različico se izvede samodejno, ko se povežete z internetom.


"Vezenje je preprosto!"

Prosti program za ustvarjanje krogov za vezenje v križu ni slabši od podobne programske opreme tujih proizvajalcev. Lahko prenesete katero koli sliko, uredite z ohranjanjem določenih parametrov in brez izgube pomembnih elementov, prilagodite barve za določeno vrsto niti muline. Program ima jasen vmesnik, ki hitro razvije shemo, ki jo je mogoče takoj poslati na tiskanje.

Program za enostavne začetnike

Najpreprostejši program za začetnike za ustvarjanje vzorcev za vezenje je program Stitch Art Easy! Popolnoma samodejni način popolne obdelave slik in fotografij, po potrebi pa se sistem dodatno ročno obdela z uporabo orodja. Velik plus programske opreme, ki bo cenil vsak ročni, kdaj poskušal samostojno ustvariti shemo, barvni zemljevid - z omejenim številom barv, je barva slike ohranjena na najvišji ravni. Vmesnik je prijazen do uporabnika, celoten postopek priprave sheme je polavtomatski (z uporabo "Čarovnika za pripravo").

EmbroBox: mixed reviews

Program ima enako funkcijo kot druga programska oprema za ustvarjanje vezij za vezenje kroga. EmbroBox samodejno pretvori slike. Podane so analogne odtenke niti različnih proizvajalcev, izračunana je dolžina niti, velikost bodočih vezenin na platnu izbrane velikosti, stroškimaterialov. Obstajajo funkcije predogleda dela, tiska z razčlenitvijo na A4 straneh izvoza v jpg datoteko. Program še dolgo ni bil posodobljen, vendar so uporabniki v pregledih opazili, da je programska oprema primerna le za majhne slike.

Pregledovalnik vzorcev

Programska oprema je primerna za tiste, ki so že obravnavali enostavnejše aplikacije. Slabost programa za ustvarjanje vzorcev vezenja je ta, da je vmesnik popolnoma angleško govoreč. V programu lahko ustvarite simbolno sliko, barvno ali mešano. Obstajajo vse potrebne standardne funkcije: nastavitev velikosti končnega vezenja, ustvarjanje legende sheme, popravek naložene slike, kalkulator. Za začetnike obstajajo posebne video vadnice, ki jih lahko brezplačno prenesete. Slike, ustvarjene v pregledovalniku vzorcev, lahko uporabite za vezenje portretov in risb z biseri.

Stoik Stitch Creator: napredna orodja

Program podpira več formatov in slojev, petindvajset različnih vrst vezenin, široko paleto vgrajenih orodij za ustvarjanje shem in obdelavo fotografij, povezovanje z različnimi spletnimi imeniki (z možnostjo nadgradnje). ), da bi našli cvetje različnih proizvajalcev. Vse sheme so optimizirane za najbolj priljubljene mulline, paleta se samodejno optimizira, da se prilega nabor razpoložljivih barv.

Ustvarjanje veznih vezij v PC Stitch

Programska oprema ni rusificirana in razvijalci se ne mudi, da bi program prevajali v ruski jezik, zato lahko nekatera obrtna dela povzročijo težave. Toda še vedno je vmesnik preprost, tudi brezS poznavanjem angleščine lahko ustvarite preprost diagram slike. Pomembna pomanjkljivost: odsotnost osvetlitve ozadja, zato je zelo težko določiti en križ, ki ga je treba odstraniti.

Platinum Professional Cross Stitch

Programska oprema se uporablja za ustvarjanje edinstvenih vzorcev navzkrižnega šivanja. Obstaja funkcija pretvorbe digitalnih fotografij za vezenje. Rezultat je polna slika, ki običajno ne zahteva dodatnega urejanja. Obstaja več različic programske opreme: za oblikovanje shem za ročno vezenje in stroje za vezenje. To zagotavlja natančen prenos barve za vse potrebe. Ena od pomanjkljivosti je velik nabor možnosti, ki jih morate naučiti, preden začnete. Za začetnike se program morda zdi preveč zapleten.

Pixel Stitch: Samo osnovne funkcije

Program za ustvarjanje krogov za vezenje ima omejen nabor orodij, vendar to ne vpliva na kakovost končnega izgleda. Na voljo so vse osnovne funkcije, uporabniki pa imajo težave z združljivostjo datotek za programsko rešitev. Pred nakupom se prepričajte, da dobro poskusite preizkusno različico.

Plačana različica programa Win Stitch

Program je plačljiv, vendar je na voljo dvotedensko poskusno obdobje. Res je, da lahko v tem času vse prejete slike shranite v notranjem formatu, po koncu testnega obdobja pa preprosto izginejo, če različica ni plačana ali ni registrirana. Poleg tega obstaja omejitev za ustvarjeno sliko (1024 x 1024 slikovnih pik, 256 barv), vgrajeni niz niti ne vključuje ruskih proizvajalcev. Novejše različice so večjene bo objavljen, vendar ga lahko še vedno prenesete.

Sorodne publikacije