Pametni telefon Samsung J1: pregledi in primerjave s konkurenti

Samsung je eden od dveh glavnih akterjev na trgu pametnih telefonov. Huawei je skoraj prišel do njega, Apple pa se je po zgodbi iz Opombe 7. osamil. Karkoli je bilo, je korejski velikan še vedno zelo priljubljen. In če so jabolčni izdelki namenjeni potrošnikom z visokimi dohodki, potem se Korejci ne sramujejo, da bi sprostili pametne telefone srednjega razreda (to je serija A), proračunske in ultraproračunske naprave.

Priljubljenost Galaxy J1

Ena od naprav podjetja, ki jo je mogoče pripisati zelo proračunskim pametnim telefonom, je Samsung J1. Povratne informacije o telefonu so bile drugačne. Seveda se lahko njegovo polnjenje imenuje vrhunsko, vendar je cena na pametnem telefonu zelo nizka. Zdaj je mogoče kupiti za približno 100 $ uradno, in sivi telefoni stanejo veliko manj.


Pametni telefon se ne more pohvaliti s kakršnimi koli resnimi značilnostmi, vendar preprostega "narečja" ni mogoče imenovati. Za mnoge je velika prednost zelo svetel zaslon, ki ima v lasti vse telefone korejskega velikana. Številne uporabnike privlači matrica, ki zelo dobro prenaša vse odtenke črne barve.

Prvi uporabniški vtisi Galaxy J1

Takoj, ko je prišel Samsung j1, so bili pregledi lastnikov precej dvoumni. Toda večina ljudi še vedno meni, da je telefon dober. Ampak tukaj je treba vedeti, da več kot polovica tistih, ki menijo, pametni pametni, se nanašajo na tako imenovane "heuterske". Mnogi pravijo, da je telefon slab, tudi brez držanja naprave v rokah.Poleg tega ljudje ponavadi visi oznako "slabo" na telefonu, niti ne poznajo tehnične značilnosti naprave.


Ne smemo pozabiti, da obstajajo tudi podporniki dveh priljubljenih kitajskih podjetij, ki so v zadnjih letih na trgih post-sovjetskih držav pridobili ogromne koristi. Pogosto se zgodi, da če je oseba oboževalec ene družbe, potem samodejno postane mrzlica glavnega konkurenta. Toda ta podjetja imajo le malo prednosti. Svoje pametne telefone prodajajo po svoji ceni. Ja, praktično ne delajo ničesar, da bi prodali svoje telefone, vendar kupci dobijo veliko.

Specifikacije

Če govorite o strokovnih pregledih Samsung J1, ki temeljijo na specifikacijah naprave, jih morate najprej ovrednotiti. Naprava deluje na štirih jedrih. Pogostost vsakega od njih je 12 GHz. Tak kazalnik ne more biti imenovan topovoy, vendar za ceno 100 $, naprava deluje zelo hitro.
Dve kameri kamere. Frontal - 2 milijona slikovnih pik, zadaj pa 5 MP. Odprtina obeh modulov je f /2.2. Glavna kamera je opremljena s samodejnim ostrenjem in omogoča snemanje videa v HD ločljivosti. Pri dobri osvetlitvi so fotografije povprečne kakovosti. Telefon ima tudi 1 GB RAM-a in 8 GB vgrajenega pomnilnika. Vendar pa je mogoče razširiti s pomnilniško kartico do 128 gigabajtov. Naprava deluje na operacijskem sistemu Android različice 51 Lollipop.


Zaslon inBaterija pametnega telefona

Zaslon pametnega telefona je precej dober. Še posebej, če upoštevate stroške stroja. Kompaktna velikost - 45 palcev. Glede na to, da se je že začela leta 2017, takšne diagonale ni mogoče obravnavati le kot majhno, ampak tudi zelo majhno, saj se običajno domneva, da je 55-palčna diagonala merilo.
Kot običajno so matrice Super Amoled nameščene na napravah Samsung. Samsung Galaxy J1 ni izjema. Pametni telefon je prejel matrico s podaljškom 480 x 800 pik. To ni niti HD, toda za telefon z diagonalo zaslona manj kot 47 je takšno podaljšanje mogoče šteti za optimalno rešitev.
Baterije naprave ni mogoče imenovati velike. Kapaciteta baterije je 2050 mAh. Razumeti je treba, da je tako velik volumen baterije, zato je celoten telefon bolj kompakten. Poleg tega je baterija te zmogljivosti odlična rešitev za pametni telefon z majhnim zaslonom in nizko ločljivostjo. Pametni telefon ni igralni, tako da bo 2050 mage dovolj za dva dni.

Barvanje telefona

Ameriška kampanja je določila trend barvanja pametnih telefonov več kot eno leto. Veliko proizvajalcev je začelo izdelovati pametne telefone v štirih barvah: črni, beli, zlati in rožnati. Črna je najbolj priljubljena na vseh telefonih. Samsung ni bil izjema. Na voljo je v istih štirih barvnih rešitvah.

Samsung Galaxy J1. Mnenja po operaciji

Lastniki pametnega telefona opozarjajo na zanimivo zasnovo. Mnogi jo celo poskušajo primerjati z vodilnim modelom. V sodobnem svetu, ko vsirazvijalci proračunskih naprav, ki poskušajo oddajati dvojni iPhone z zavidljivo hitrostjo, Samsung poskuša narediti nekaj svojega. Sprejemanje ocen Samsung J1 je skoraj vedno pozitivno. In to ni čudno. Poceni A-blagovna znamka ni zasnovana tako, da bi zadostila zahtevnim zadaj, njeni lastniki pa tudi ne čutijo potrebe po zahtevnih aplikacijah.
Če poslušate lastnike Samsung J1 recenzij na pametnem telefonu, se bo to nanašalo predvsem na njegov zaslon. Posebnost matrice je lep črni prenos. Edina prednost, ki jo imajo telefoni s proračunom za vodilne izdelke, je cena, ki jo lahko uporabite pri uporabi dveh SIM kartic. Tudi prednost bi lahko bila zmožnost namestitve pomnilniške kartice za razširitev pomnilnika, saj je, kot je čudno, veliko vodilnih naprav veliko notranjega pomnilnika, zaradi česar ni dobil mesta pod režo za pomnilniško kartico. iti Prvič, gre za vodilne pametne telefone korejskega podjetja. Vendar lastniki J1 v svoji večini ne potrebujejo velike količine gigabajtov na svojem pametnem telefonu. V različici za leto 2016 ni bilo nobenega optičnega bralnika prstnih odtisov. Ni znano, ali bo v novi različici. Trenutno ni informacij o J12017. Trenutno sta na internetu osvetljena samo J3 in J7. Nekoliko precenjena cena v primerjavi s kitajskimi pametnimi telefoni v proračunskem segmentu je ena od redkih slabosti Samsung Galaxy J1. Vendar povratne informacije uporabnikov kažejo, da je kljub temu, da je korejski pametni telefon kampanje konkurenčen, kljub stroškomtrgu. Razumeti je treba, da je znesek, ki ga boste morali plačati, nizek, in potem, ko ga boste prejeli, boste od blagovne znamke A dobili kakovosten telefon.

Tekmovalci

Če pogledate vse konkurente pametnih telefonov v cenovnem segmentu do 100 $, potem je težko najti naprave, ki so po kakovosti enakovredne. Lenovo in Huawei sta edina zastopnika, ki sta zakonito uvožena na ozemlje držav CIS. Čeprav se Huawei šteje za blagovno znamko "A" na isti ravni kot Samsung, je kakovost telefonov kitajske družbe v tem cenovnem segmentu bistveno slabša od J1. Enako velja za telefone Lenovo.
Večina konkurentov J1 ni servisirana v servisnih centrih držav CIS, zaradi česar je njihov nakup tvegano rešitev. V primeru okvare je lahko lastnik pametnega telefona eden na enega s svojim problemom.

Primerjava s konkurenti

Konkurenti pametnega telefona lahko ponudijo skoraj vse kot Samsung. Edina razlika je, da imajo številni kitajski pametni telefoni s proračunskim segmentom velik zaslon. 45 palcev je danes že majhen. Mnoga podjetja imajo zaslonske naprave z diagonalo 5 do 55 palcev. To je glavna razlika. Vse ostalo ni tako pomembno. Vsi pametni telefoni imajo skoraj enake procesorje. Razlika ni v pogostosti procesorjev, temveč v dejstvu, da proizvajajo podjetje. Tekmovalce pametnega telefona lahko razdelimo v več kategorij: pametne telefone iz blagovnih znamk A - "Meizu /Xiaomi" in druge. Tretja kategorija je Doogee x5, ki ima nekoliko boljšo prednjo kamero, ločljivostZgornji zaslon, večja baterija in večji zaslon velikosti 5 palcev. Toda s tem pametnim telefonom je frekvenca procesorja nižja. Drugi konkurent je Lenovo Vibe S. Ta pametni telefon je slabši od J1 s skoraj vsemi parametri, razen velikosti zaslona. Ima več tega. Glasnost notranjega in delovnega pomnilnika je enaka. Blackview Omega je še en tekmovalec noči. Ta pripomoček ima večji zaslon, visoko ločljivost in 16 gigabajtov pomnilnika. Vsi ti pametni telefoni ne morejo tekmovati s Samsungom J1, ker je njihova prednost zanemarljiva in kakovostna je dvomljiva.
Meizu M2 in Xiaomi Redmi 4A sta dva glavna tekmeca. Oba imata 5-palčni zaslon z ločljivostjo HD. RAM v obeh napravah je 2 GB, notranji - 16 GB, kar je več kot Samsung J1. Sprednja kamera je 5 milijonov slikovnih pik, hrbet pa 13 megapikslov. Vendar se moramo zavedati, da kakovost fotografij in videoposnetkov ne vpliva na megapiksele. V J1, kamero ni veliko slabša od kitajskih pametnih telefonov kljub dejstvu, da je slabša od števila megapixels. Xiaomi je bolj priljubljen pametni telefon, ker ima Snapdragon nameščen in operacijski sistem Android 6.0. Ampak ne smemo pozabiti, da je bil Xiaomi predstavljen skoraj leto kasneje kot Samsung, zato ima korejska družba čas, da predloži svoj odgovor kitajski.
Ko govorimo o konkurentih med pametnimi telefoni iz blagovnih znamk A, je treba omeniti en telefon LG-K7 in dva pametna telefona iz Huawei-Y3 II in Y5 II. Njihova glavna pomanjkljivost je, da imajo vsi procesor podjetja Mediatek. Vsi imajo 1 GB RAM-a in 8 GB vgrajenega pomnilnika.

Samsung J1 mini. Pregled

J1 ima mlajši model. To je pametni telefon Samsung Galaxy J1 mini SM J105h. Ocene o tem telefonu so podobne tistim, ki jih je prejel starejši model. Nameščen na Samsung J1 mini firmware Android Lollipop. Ta naprava daje prednost starejšemu bratu v skoraj vseh komponentah. Razvijalci so se odločili, da ne bodo spremenili frekvence procesorja. Pametni telefon ima procesor Spreadtrum s frekvenco 12 GHz.
Funkcije Samsung J1 mini se ujemajo s ceno naprave. Pametni telefon je opremljen z dvema kamerama. Sprednja kamera z 03 milijoni slikovnih pik z zaslonko f /24 in glavno zaslonko 5 megapikslov f /22. Kakovost fotografij se ne razlikuje veliko od fotografij, posnetih s fotoaparatom starejšega modela. Pametni telefon ima 8 GB vgrajenega pomnilnika, možno ga je razširiti s pomnilniško kartico do 128 gigabajtov. Pomnilnik telefona je 765 megabajtov.

Dimenzije naprave

Pametni telefon Samsung Galaxy J1 mini SM J105h - kompaktna naprava. Telefon je manjši od starejšega modela. To je jasno iz imena pametnega telefona. Diagonala zaslona je 4 palce, resolucija je enaka kot pri starejšem modelu. Duhovnik pametnega telefona natančno ponavlja zasnovo strašnega modela. Pametni telefon ima srednje velik stranski okvir. Dolžina telefona je 1216 milimetrov, širina 631 milimetrov, debelina naprave pa le 108 milimetrov. Teža je 123g. Majhna debelina telefona je dosežena na račun baterije majhne zmogljivosti (1500 mAh). S telefonom sta priložena mini mini uporabniški priročnik Samsung J1, kabel USB in polnilnik. V letu 2016 je bil uveden Samsung J1 mini, vdelana programska oprema pa je bila Android verzija 51. V trgovini aplikacijpametni telefon podpira veliko število aplikacij. Telefon ni igralna naprava, zato ne pričakujte, da bo lahko igral zahtevne igre in druge aplikacije. Ker je operacijski sistem nameščen na Samsung J1 mini - Android, lahko najdete veliko aplikacij za telefon na različnih internetnih virih. Spletni portal, kjer lahko prenesete aplikacije, kot tudi preberite navodila in nasvete za delovanje Samsung J1 mini - 4PDA jim daje veliko.
Pred nekaj leti so pri nakupu telefona za izbiro osebe vplivali popolnoma različni dejavniki, kot so zdaj. V večji meri to velja za drage naprave, vendar so se v proračunskem segmentu spremenili dejavniki, ki vplivajo na izbiro telefona. Obstaja veliko odtenkov, ki jih morate upoštevati pri nakupu Samsung J1 mini. Značilnosti, ocene, pregled - vse to pomaga ugotoviti.

Tekmovalci

V cenovnem segmentu je veliko pametnih telefonov do 75 dolarjev, vendar praktično ni telefona, ki bi ga lahko videli kot resničnega konkurenta korejski firmware. Fly in Lenovo, ki imata veliko prisotnost v tem segmentu, se ne moreta pohvaliti z nobenim zanimivim modelom. Vsi so enaki in niso boljši od modela Samsung J1 mini. Značilnosti, pregledi pravijo, da je korejski pametni telefon, če nima prednosti, ne prinaša konkurentom. Da bi razumeli, da vsi ne dosegajo kakovosti Samsung J1 mini, pregled teh pametnih telefonov ni potreben. Doogee X9 mini je eden redkih modelov, ki lahko tekmujejo. Pametni telefon ima 5-palčni zaslon z ločljivostjo 12gigabajt RAM je 80 na 720 točk. Tudi procesorska frekvenca je višja - 15 gigaherc. Notranji pomnilnik je 8 gigabajtov. RAM 1 GB. Še ena prednost pametnega telefona je predizdajna različica operacijskega sistema - Android 6.0. Doogee X9 je v veliki meri boljši od modela Samsung J1 mini. Značilnosti pravijo, da je X9 boljši od J1. Vendar pa se moramo zavedati, da je Galaxy 1 blagovna znamka A.
Še en dober pametni telefon v tej cenovni kategoriji je Blackview E7S. Naprava je prejela zaslon z diagonalo 55 palcev in ločljivostjo 1280 na 720 točk. Glede na veliko diagonalo zaslona in primerjalno majhno ločljivost lahko rečemo, da slika nima visoke kakovosti. Čeprav je Steve Jobs pred nekaj leti trdil, da bi bilo nerealno, če bi povprečni uporabnik opazil pike, če število pik na palec preseže 300-točkovno oznako HD za 55-palčni pametni telefon leta 2017, ni najboljša rešitev. Tako kot tekmeci Galaxy J1, se tudi konkurenca Galaxy J1 mini ne more pohvaliti z dobrim procesorjem. Skoraj vsi modeli tega cenovnega segmenta so opremljeni s procesorji podjetja Mediatek, ki so že dolgo prejeli veliko negativnih ocen lastnikov naprav in strokovnjakov. Vendar je treba opozoriti, da je uporaba cenejših procesorjev razlog za nižje stroške pametnih telefonov.
​​V tem cenovnem segmentu je predstavljenih več pametnih telefonov znamke A. Ti vključujejo Acer in ASUS. Vendar se moramo zavedati, da sta za oba podjetja glavni vir dohodka prenosni računalniki in računalniki ter prodajapametni telefoni imajo zelo majhen delež v strukturi prihodkov podjetij. Obe podjetji se ne moreta pohvaliti z dobrimi pametnimi telefoni. Če pa ASUS na sredi cenovnega segmenta naredi zelo zanimive telefone, pametni telefoni Acer niso vidni v nobeni cenovni kategoriji.

Politika Samsung

V zadnjih letih se je vodstvo korejskega podjetja odločilo, da bo nekoliko spremenilo svojo politiko in uvrstilo red v svoje pametne telefone. Vsako leto izmišljanje novega pisma ni možnost, ker abeceda ni neskončna. Zato so se Korejci odločili zapustiti obstoječo linijo pametnih telefonov in jih začeti letno posodabljati.
Serija J je ena izmed najbolj priljubljenih, saj imajo pametni telefoni precej ustrezne lastnosti in nizke stroške. Spomladi letos namerava družba uvesti linijo J 2017. Še ni znano, kateri modeli bodo vključeni v serijo in kateri bodo uradno dostopni na trgih držav SND. Poleg tega je govoril, da korejski velikan načrtuje začetek uradne prodaje pametnih telefonov v državah SND, ki imajo po svojih značilnostih in videzu vse možnosti, da prevzamejo svojo nišo na trgu mobilne telefonije.

Sorodne publikacije