Tekoče steklo za avto: pregledi, pregledi, navodila za uporabo

Eno najnovejšega znanja proizvajalcev kozmetičnih izdelkov za avtomobile - tekoče steklo. Mnenja o tem trendu so dvoumna, zato je treba nekaj razstaviti in pretehtati vse prednosti in slabosti. Poleg tega avtomobilski trg ponuja veliko izbiro takšne kozmetike, ki jo je zelo enostavno zamenjati z navadnim prebivalcem.

Na splošno je zelo doslednost tekočega stekla našla svojo uporabo v zadnjih dvesto letih. Osnovna raztopina je mešanica kalija in natrija, dobljena zmes ima odlične lastnosti lepila in dobro hidroizolacijo. Sprva je bilo tekoče steklo uporabljeno pri gradnji stavb in objektov za plemenite ljudi. Toda ob koncu dvajsetega stoletja je bil raztopini dodan silicijev dioksid in dobil moderno in sintetično tekoče steklo za poliranje avtomobilov.

Kaj je to?

Prvi proizvajalci te vrste kozmetike in razvijalci so postali japonski. Prav oni so začeli uporabljati novo sintetično kompozicijo kot zaščitni premaz za avto. Japonski tekoče steklo pojavil leta 2008 in dobesedno v nekaj mesecih swept po svetu kot zanimivo, koristno in, kar je pomembno, donosne inovacije.


Eden od razlogov, zakaj je ta sestava zavidljiva priljubljenost, je njena trajnost. To je, za razliko od navadne avtomobilske kozmetike, kjer se maksimalni pogoji razlikujejo v nekaj mesecih, boljše tekoče steklo za avto lahko zadrži na telesu več kot leto dni v najtežjih klimatskih razmerah (severni)regije) Če so slednje bolj ali manj ugodne (južne regije), potem vse tri leta.

Koristi

Lastniki avtomobilov pred dvema ali tremi leti in starejšimi so vedno bolj pozorni na barvo telesa. Rezultati, praske, praske in druge težave se bodo pojavile v vsakem primeru, razen če seveda vaš prevoz ni stal v garaži ves ta čas.
Navadna sredstva za nego telesa, to so laki, običajno narejeni iz voska, določen sklop polimerov in silikona. Takšna zaščita (še posebej z blagovno znamko, pa tudi kvalitativna) v celoti obvladuje njihovo nalogo. Toda kot je bilo že omenjeno, mora tudi v najbolj ugodnih podnebnih razmerah "posodobiti" mesec od meseca. Medtem ko tekoče steklo služi red velikosti dlje.

Svetli predstavniki in vrednost

Tekoče steklo je na avtomobilskem trgu predstavljeno v širokem obsegu in ga poceni. Ja, lahko najdete neprimerno kitajsko potrošniško blago različnih barv in oblek, vendar preprosto vrnete denar v veter in preživite veliko živcev, kar povzroči nekaj nejasnega (in včasih nevarnega) na telesu njegovega avtomobila. Za začetek bomo ugotovili, koliko je tekoče steklo za avto. Cena navadnega laka srednjega razreda ne presega 700 rubljev na 100 ml. Obstajajo, seveda, in dražje, vendar so že vse vrste dodatnih učinkov, kot so sneg na telo, ogledala, kameleon in druge "čipov".

Japonski Polaris

Najbolj jasen predstavnik in določen standard v segmentu takšnega polarisa je spetJaponski tekoče steklo za Willson Silane Guard. Za cev 100 ml bo moral plačati približno 4-5 tisoč rubljev. Na tem trgu preprosto ni analogov na avtomobilskem trgu. Pregledi tekočega stekla za avtomobile te blagovne znamke so povsem pozitivni, vendar nekateri kritični slabosti, ki jih uporabniki niti strokovnjaki ne opazijo.
Polry properties:
 • dolgo obdobje izkoriščanja (do tri leta);
 • visoka trdnost odložene sestave;
 • Hidro - in odbojni učinek;
 • sijaj zrcala;
 • ohranja in obnavlja prvotno barvo telesa;
 • Ni težav z abrazijo (gladka in prijetna na dotik).
 • Ni resnih omejitev pri delu s polirano kovino. To pomeni, da je skladišče lahko katera koli prikolica v garaži ali na pokritem parkirišču. Edino, kar morate storiti, je, da preberete navodila za uporabo tekočega stekla za avto. Stvar je draga, zato jo uporabite pravilno, da ne bi vrgli denarja v veter.

  Vsebina paketa

  Če kupujete običajni lak za samopridržljivo uporabo, in ne za servisne salone, mora komplet vsebovati vse, kar potrebujete. Nobeno posebno orodje ali druga oprema za opravljanje dela ni potrebna: samo želja, prosti čas in kraj.
  Pakiranje laka:
 • označeno v cevi;
 • trdilec;
 • steklenička za mešanje;
 • posebni prtički za telo;
 • rokavice za zaščito rok pred kemijo;
 • več brisač in gob;
 • Navodila za uporabo.
 • VečNe smemo pozabiti, da pred uporabo tekočega stekla na avtu na telesu, preberite priročnik. Še posebej zato, ker ni tako velika kot druga navodila za avtomobilsko kozmetiko, ampak vse, kar je tam povedano, vam bo pomagalo ne le pri delu, temveč boste tudi rešili veliko napak, ki jih naredijo začetniki v tem poslu. Ja, in brez denarja, ta trgovina je dobra, in lahko je zelo enostavno pokvariti. Sodeč po pregledih tekočega stekla za avto, večina lastnikov ni imela resnih težav. Seveda obstajajo nekatere kritične nianse v tem primeru, vendar ničesar, česar navaden avtomobilist ne bi mogel obravnavati.

  Priprava na delo

  Preden začnete s poliranjem, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji: Najprej, temperatura v vodi ne sme biti nižja od +10? in nad +40 ?. Zato je pozimi bolje, da to storite v garaži, poleti pa na dobro prezračenem parkirišču. Dež, sneg in drugo slabo vreme so lahko zelo moteči, zato ni potrebno, da se obrnete na lokalni hidrometeorološki center. Proces bo trajal od 3 do 4 ure, če pa je roka polna, potem še manj.
  Če ste avto prej pokrili s polirano, ga mora odstraniti strokovnjak (kupite ga posebej). Slednje je bolje izbrati brez vzdrževanja silikona ali alkohola nizke kakovosti, kot je metil. Upoštevati je treba tudi, da vsaka vmesna plast med premazom barve in laka na telesu in laku močno poškoduje oprijem (oprijem sestave z barvo).
  Zato mora biti vozilo:
 • dobro oprano;
 • breztuja umazanija (dol, asfaltna drobtina, "ptichkina radost" itd.);
 • brez maščob in suh.
 • Nato lahko nadaljujete z naslednjimi koraki.

  Položimo poliranje

  Po vseh pripravah in če prvič izvedete ta postopek, je bolje izbrati majhno površino telesa in na njem preskusiti obstoječo sestavo. Sodeč po pregledih tekočega stekla za avto, so nekateri lastniki čakali veliko frustracij.
  Prva stvar, s katero se nenehno sooča domači avtomobilist, je ponarejanje. Kupujete na trgu od neznanega prodajalca takšne kozmetike, ste v veliki nevarnosti, da se soočite s ponarejenim. V tem primeru je največ, na kar lahko računate, lepa pollyrol, ki se po nekaj tednih zbledi, v drugem pa mačka v vrečki. Zato je nakup takšnih skladišč boljši v blagovnih znamkah, pa tudi v dokazanih prodajnih mestih, da skrbijo za njihov ugled in stranke.

  Značilnosti uporabe kozmetike

  Učinek je naslednji. Pri izbiri tekočega stekla lahko najdete skladišča z neko vrsto dopolnila. To pomeni, da lahko v običajni barvi vašega telesa dodate zrcalne učinke, zatemnitev gama ali drugih "čipov". Na škatli je vse to videti impresivno, v resnici pa lahko izgleda precej drugače. Zato je najbolje, da poskusite tekoče steklo na majhnem delu telesa, nato pa samo ročaj celotno vozilo. Prav tako je treba opozoriti, da so takšni izdelki na voljo v dveh različicah - za temne in lahke premaze. Sam proces je podoben umivalniku: vzamemo prtiček in lepo "moj" avto, ne da bi preskočili eno parcelo. Močno drgnitesestava kot redna polly ni potrebna. Ko greste skozi brisače, se bo spremenila barvna shema in kvalitativne lastnosti, tako da bo preskok posameznih področij dovolj težak. Ja, in tekoče steklo gre za avtomobilsko barvo je veliko bolje kot preprosto polirani. Po uporabi kozmetike morate dati čas, da jo popravite. Večina japonskih lakov potrebuje vsaj šest ur, da skladišče pridobi zmogljivost. Zato je po končanem delu potrebno pustiti avto v mirovanju in dati kemiji priložnost, da opravi svoje delo.

  Kaj dobimo?

  Posledično dobimo odlično zaščito telesa pred zunanjim okoljem. Če upoštevate znano japonsko blagovno znamko Willson in njene izdelke, potem lahko tekoče steklo prenese do 50 avtopralnic. Rezultat je zelo, zelo dober, ker se alternativa na obrazu navadnega poliola raztopi po 5-7 ponorih.
  ​​Če vzamemo statistične podatke, zbrane na specializiranih avto forumih in pregledih lastnikov, bomo videli, da je en premaz telesa s tekočim steklom dovolj za šest mesecev. Postopek se običajno izvaja pred začetkom ene od letnih časov. To pomeni, da bo en premaz dovolj za celotno poletje s prehodom na jesen ali celo zimo do pomladi.

  Ali naj vzamem?

  Poleg praktičnih koristi, ki jih ima telo, slednja prejme tudi veliko pritožbe. Po rokovanju z avtomobilom s tekočim steklom, izgleda odlično in brezhibno, kot da bi se samo spustilo s transportnega traku. Če postavite dva avtomobila blizu mesta, kjer je eden prekrit s poliranonačrt, potem razlika ni samo hitenje, ampak ona reže oko. Prav tako je treba opozoriti, da je pomembna korist pri ročnih avtopralnicah. Če potrebujete šampon, vodno maso in celo britvico za vodenje trepalnic pred umivanjem, je dovolj, da telo z malo tekočine preprosto sperite, vaš zvest prijatelj pa ponovno zasije. Tudi malo dežja je dovolj, da uredite svoj avto. Lastnik poliranega avtomobila iz tekočega stekla ni popolnoma zastrašujoče točke, umazanija ali praske. Da, takšne kozmetike se zelo razlikujejo od demokratičnih cen, vendar stanejo svoj denar, rezultat, po obdelavi telesa, pa bo omamljanje.

  Sorodne publikacije