Avtomobil "Mustang 1969" - pregled, funkcije in pregledi

Ford Mustang 1969 je eden najhitrejših oljarn v Združenih državah. Ta avto je še danes legendaren. Zdaj je večina modelov v rokah zasebnih zbirateljev. In ko je bil Ford Mustang (avto iz leta 1969) na voljo običajnim Američanom. Za kaj je ta avto dobil naslov legende in kakšne so njegove specifikacije? Vse to in še veliko drugih stvari boste našli v našem današnjem članku.

Oblikovanje

Videz tega avtomobila privlači izgled, ki je bil doslej. Avto ima dinamično in hitro silhueto - pravi ameriški "žrebec". Spredaj je široka maska ​​in štirje okrogli žarometi.
Na pokrovu - izrazit izrez za sprejem zraka. Odbijač - kovinski, kromiran. Ford Mustang (1969 pr. N. Št.) Ima brutalen, moški značaj. Poleg karoserije coupeja so Američani izdelovali tudi kabriolet. Vendar pa so precej redki, tako da zdaj ne moremo najti takega.
Za avtomobilom ni nič manj privlačno. Najprej se v oči vržejo široki obroči na visokem profilu. Zadnje luči - tristranske, odbijač - kovine. Tudi avtomobil je označen z ločenim izpušnim plinom in širokimi zadnjimi krili. Na vratih prtljažnika je ponosno napis "Mustang", ki se razteza vzdolž te širine pokrova.

Salon

Avto v teh dneh je bil preprosto impresiven s svojo popolnostjo. Osnovna oprema je vključevala radio z AM - modulacijo, usnjene sedeže in. \ Tzrcalo za daljinsko upravljanje. Za $ 70 je bilo mogoče dodati "Mustang" za nekaj ur s priključkom na volanski drog. Kar je izjemno, na strani sovoznika so enaki obrisi panela naprav. Vsaka puščica je "potopljena" v svojem vodnjaku s kromirano oblogo. Volan s tremi kraki, z leseno oblogo. Enako je bilo uporabljeno na drugih elementih kabine.
Sedeži na "Mustangu" so lahko neločljivi. Kljub dejstvu, da Ford Mustang 1969 spada v razred "Pony-Car" (kompaktni športni avto), salon ima veliko zalogo prostega prostora - pravijo povratne informacije. Tudi kakovost montaže je prijetna.

Specifikacije

Če si podrobneje ogledate razred Pony-Car, postane jasno, da taki avtomobili niso bili vedno resnično športni. Tako je proizvajalec ponudil svetle in domiselne avtomobile za razumno količino denarja. Avto je lahko opremljen z motorjem z nizko porabo, njegova cena pa je bila v sedanji športni različici nižja 2-3 krat (kljub temu, da je bila zasnova enaka).

Tako je bil v najmanjšem kompletu Ford Mustanga leta 1969 opremljen s 33-litrskim bencinskim motorjem za 6 valjev. Največja moč tega motorja je znašala le 122 konjskih moči, navor pa 258 Nm. Ta motor ni bil najbolj privlačen. Ford Mustang 196933 je pospešil na stotine v 157 sekundah. Največja hitrost je 176 kilometrov na uro.
Različice so bile dražje opremljene z osmocilindričnim motorjem v obliki črke V s sistemom uplinjača. Kdaj?V prostornini 58 litrov je proizvedla 254 konjskih moči. Pospešek do stotine traja 111 sekund. Največja hitrost je bila 193 kilometrov na uro. Obstajala je tudi različica z mehanskim kompresorjem, ki je pri enaki prostornini 58 litrov že izdal 294 konjskih moči. Navor tega agregata je 522 Nm pri treh tisočih zavojih.

Različica GT

To je najdražja in najhitrejša posodobitev naftnega motorja Ford Mustang 1969. Pod pokrovom v tem avtomobilu je bil sedemlitrski bencinski motor v obliki črke V z turbopolnilnikom. Največja moč te instalacije je bila 375 konjskih moči.
Maksimalni navor - 610 Nm pri 34.000 zavojih. Bil je eden najhitrejših oljnih avtomobilov tistega časa. Pospešek do sto je trajal 55 sekund. In največja hitrost je bila omejena na 250 kilometrov na uro.

Prenos

Ford Mustang (1969 pr. N. Št.) Je bil opremljen z različnimi menjalniki. Med njimi je bil mehanik za tri in štiri stopinje, kot tudi tri- in štiri-način stroj. Glede na to se lahko dinamične značilnosti na istem motorju razlikujejo.

Tekalno orodje

Spredaj je bilo uporabljeno vzmetenje z dvojnim vzporednim vzvodom. Za razbremenitev vozlišč šasije so Američani nosili amortizerje in vzmeti nad zgornjimi vzvodi. Obtičali so pred krili. Takšna nestandardna rešitev je omogočila ne samo zmanjšanje stroškov gradnje, ampak tudi zagotovitev Ford Mustanga (1969 g.) Odlično upravljanje na cesti. Pomemben je tudi kot kolesa"Civilna" različica "Mustanga" je bila nič. Zaradi tega se je kolo zelo slabo vrnilo na svoje mesto. Pri dražjih različicah je bil spremenjen kot. Tudi spredaj je kot opcija vgrajena stabilizator prečne stabilnosti.

Neodvisno od celotnega sklopa je na hrbtni strani stalo vzmetno vzmetenje z mostičem, ki se ne da razlikovati, in pol eliptičnimi vzmeti. Zavore so bile bobnate, na različici GT pa so bili spredaj diskasti mehanizmi. Mimogrede, vakuumski ojačevalnik je bil ponujen le kot opcija. Krmiljenje - "navojna matico". Na osnovnem setu ni bilo hidravličnega ojačevalnika.
Toda kljub pomanjkanju številnih možnosti ima Ford Mustang 1969 odličen nadzor v primerjavi s svojimi konkurenti (Chevrolet Camaro in drugi naftni nosilci). To je bilo doseženo zaradi pravilne porazdelitve teže in nizkega težišča glede na cesto.

Cena

Avto je v Rusiji precej redka. Povprečna cena ameriškega "Mustanga" je od 50 do 80 tisoč dolarjev. Ampak to je zadovoljstvo, da je večina avtomobilov z minimalno kilometrino in je v skoraj popolnem stanju. To ni presenetljivo - ker se takšni stroji kupujejo izrecno ne vsak dan. Upoštevamo tudi dejstvo, da bo ohranjanje takšnega "žrebca" zelo težko. Poleg visoke porabe goriva (najmanj 25 litrov na 100 kilometrov) boste naleteli na težave pri iskanju rezervnih delov. Najti nekaj je mogoče le naročiti in večinoma iz ZDA.

Sklep

"Ford Mustang" (1969 pred našim štetjem) je klasična ameriška avtomobilska industrija. Seveda, avto privlači videz drugihcelo brez uglaševanja. Verzija GT je sposobna "brisati nos" katerega koli sodobnega tujega avtomobila. Stroj ima dober rezervo moči in navora.

Sorodne publikacije