Kitajski sesalniki za delo: pregled, specifikacije, pregledi

Ne glede na lokacijo proizvodnih podjetij, ki sodelujejo pri razvoju robotsko sesalnikov, je skoraj vsa proizvodnja teh pomočnikov na domu osredotočena na Kitajsko. Kljub dejstvu, da je priznana svetovna vodilna v proizvodnji avtonomnih sesalnikov ameriško podjetje iRobot, kitajski proizvajalci - proizvajalci povečajo svoj potencial pri oblikovanju in izdelavi te tehnologije za dom.

Vodilni na trgu

Danes so znani razvijalci podjetja, kot so Xiaomi Corporation, xRobot, Ilife Innovation Limited, Guangdong Joy Intelligent Technology Co. Ponujamo vam kratek pregled najboljših kitajskih robotov-sesalnikov. Upoštevane bodo značilnosti in kakovost teh izdelkov. Ocena za obdobje 2018-2019 temelji na priljubljenosti modelov in pregledih uporabnikov.


Xiaomi Mi Roborock Sweep One

Eden najmočnejših modelov srednjega cenovnega razreda. Li-Ion baterija z zmogljivostjo 5200 mAh, ki vam omogoča samostojno delo do 150 minut. V tem času lahko enota očisti površino 250 kvadratnih metrov. m. Pametni robotski sesalnik Xiaomi Mi Roborock Sweep One lahko zgradi zemljevid prostora, tako da izbere najboljše poti za premikanje. Glavne funkcije: suho in mokro čiščenje. V svojih pozitivnih povratnih informacijah o tem modelu uporabniki opazijo praktično tiho delo, energetsko učinkovitost, dolgo življenjsko dobo brez pritožb, ergonomsko oblikovanje. Zaradi svojih funkcij in kvalitativnih značilnostiRobotski sesalnik Xiaomi Mi Roborock Sweep One velja za enega najboljših predstavnikov kitajskih modelov in je uvrščen v zgornji korak.


Ecovacs DeeBot DM88

Ta naprava je na četrtem mestu. Omogoča suho in mokro čiščenje. Li-Ion baterija z zmogljivostjo 3000 mA * na leto zagotavlja delo za 90 minut in vam omogoča, da postavite, da je površina <<60 kvadratnih. m naenkrat. Moč sesanja 30 W zadostuje za odstranitev majhnih drobtin s površine tal. Opremljen s ciklonskim filtrom z zmogljivostjo 038 litrov. Kakovost čiščenja in funkcionalnosti ni slabša od serije iRobot 7, medtem ko je veliko cenejša. Zaseda drugo vrstico ocene.

XrobotXR-210A

Ta enota je majhen zbiralnik prahu (ciklonski filter) z zmogljivostjo 035 litrov, vendar je dovolj za čiščenje 90 minut. Zagotovljena je možnost programiranja po dnevih v tednu. Poleg tega je enota opremljena z rezervno stransko krtačo, krpo in membrano. V majhni sobi ta kitajski robotski sesalnik dovolj hitro očisti. Vendar pa uporabniki, ki so imeli čas za oceno njegovega dela, opozarjajo, da pogosto pušča umazanijo v kotih. Baterija se hitro izprazni in izgubi sposobnost polnega polnjenja za približno pol leta. Zato se je uvrstil na tretje mesto na lestvici.

XrobotXR-210E

Kot zbiralec prahu uporablja vrečo s prostornino 037 litrov. Daljinsko upravljanje z daljinskim upravljalnikom. Zaslon ima osvetlitev ozadja. Ta kitajski robotski sesalnik je opremljen z optičnimi senzorji. Vključuje ploščo za mokro brisanjenadstropja Izjava o značilnostih slednje funkcije pa bolj verjetno spominja na tržno gibanje, saj majhna krpa, ki se med delom ne mokra z vodo, ne zagotavlja mokrega čiščenja.
Kot pomanjkljivost uporabniki opozarjajo, da lahko pri vstopu v ovire pride do nenamernega ločevanja zabojnika za smeti. Dolgi lasje se namesti na krtačo in hitro se kuje, kratki lasje živali pa dobro vzamemo. Ker je naprava precej oddaljena od podnožja, jo najde slabo. Uporabniki so temu sesalcu podelili četrto mesto v oceni.

XrobotXR-510A

Izdelan za suho čiščenje manjših površin. Čas neprekinjenega dela je približno 2 uri. Za usmeritev tega kitajskega dela sesalnikov se uporabljajo optični senzorji. Ciklonski filter, prostornina 035 litrov. priročno za postrežbo. Ko je ovira na poti, vakuum ne doseže 2-3 mm. Če se trka ne more izogniti, se gumijast odbijač zmehča in zvočni signal udari.
Drobtina s površine tal se dobro odstrani. Kopenske ovire dobro premagajo, vendar tiste, ki se nahajajo na vrhu (približno 1 cm), ne vidijo in poskušajo priti pod njih. Bazo je težko najti. Zato je hitreje in lažje prenesti v bazo podatkov. Kot vsi modeli, ki so opremljeni s flisastimi ščetkami, ovijejo lase in šest.

XrobotX1

Model kitajskega sesalnika robotov zagotavlja dodatno funkcijo zbiranja tekočin. Usmerjeno na suho in mokro čiščenje. Napaja se z Li-Ion baterijov 2 urah. Ima prostorninski ciklonski filter - 045 litrov. Opremljen s finim filtrom. Precej tiho (v primerjavi z drugimi predstavniki Xrobota), vendar ne tiho. Postopek izbire poti ni nastavljen.
Nekateri uporabniki v svojih pregledih opozarjajo, da lahko ta sesalnik dolgo časa čisti v enem delu majhne sobe do nivoja baterije. V postopku tovarniške montaže je mogoče, da se odbijač ne pritrdi na telo sesalnika. Čiščenje robota s sesalcem tega modela je zelo vredno. Vendar pa je v kompleksni konfiguracijski sobi pogosto treba prilagajati pot z daljinskim upravljalnikom.

XrobotAir

Na voljo po ceni robotskega sesalca iz Kitajske, ki ga napaja baterija NiMH z 2200 mAh * in je namenjena čiščenju majhnega prostora v prostoru. Polnjenje baterije je dovolj za 120 minut. Prostornina zbiralnika prahu je 035 litrov. Opremljen s finim filtrom. Sesalnik ima dvostopenjski sistem za ločevanje prahu in prahu. Sesalna moč omogoča absorbiranje majhnih delcev umazanije in prahu. V prisotnosti slepih con pri analizi stranskih senzorjev okoliškega prostora naprava pogosto poseže v pohištvo. Lahko se zatakne na oviro. Pri čiščenju ne analizira lokacije svoje baze in jo pogosto zruši. Enako velja za virtualno steno.

XrobotHelper

opremljen z osvetljenim zaslonom, daljinsko upravljan z daljinskega upravljalnika. Zbiralnik prahu je precej prostoren - 037 l. Absorpcija moči 55 vatov. Napajanje z NiMH baterijoKapaciteta 2200 mA * h V kompletu je pomivalni stroj. Sesalnik ima dvostopenjski sistem za ločevanje prahu in prahu. Stranska krtača je subtilno dobra.

Vendar pa obstajajo tudi znatne pomanjkljivosti. Pri čiščenju velike ovire višine približno 2 cm lahko visi na spodnjem delu telesa. Komaj preganja preproge, tudi s kratkimi lasmi. Če se ustavite zaradi ovir, se sliši ton, dokler se ne izprazni. S kompleksno konfiguracijo prostorov je logika čiščenja slaba, počiva v tankih nogah stolov in postajališčih. Včasih ne vidim osnove. Skratka, med njegovim delom je zaželena prisotnost osebe.

Kitajski robotski sesalnik iLife V55

To je zadnja v naši oceni in najcenejša od vseh modelov, ki jih predstavlja enota. Podpira vlažno čiščenje. Opremljen z Li-Ion baterijo z zmogljivostjo 2600 mA * h Ta naprava ima ciklonski filter, zmogljivost 03 baterij Življenjska doba do 110 minut. Obstaja funkcija izračuna potrebnega časa za čiščenje sobe. Ohišje je opremljeno z osvetljenim zaslonom. Osnovna oprema vključuje: dodatne krtače, posodo za vodo, krpe za vlažno čiščenje, elektronsko steno, fini filter. Sodeč po povratnih informacijah, v procesu dela na majhnih posteljninah preproge prihajajo v trdo delo, v večini primerov jih imam, kljub temu, da se veliki preprogo premika dobro. Relativno hrupno Sesanje je težko umazalo umazanijo, včasih pa pušča umazana območja.

Splošne značilnosti

GledeOcene so bile izdelane na podlagi pregledov uporabnikov sesalnikov s strani kitajskih proizvajalcev. Če povzamemo značilnosti teh modelov, lahko izpostavite nekatere strukturne prednosti, kot so pomanjkanje prašne zbiralne vrečke, kapacitivne litij-ionske baterije, privlačna in ergonomska oblika. Mnogi v pregledih poudarjajo cenovno dostopnost. To je verjetno ena od glavnih prednosti kitajskih modelov. Kakovost in funkcionalnost te tehnologije ni slabša od dragih robotsko-sesalnikov. Nakup avtonomnih sesalnikov lahko po ceni 17 tisoč rubljev, čeprav obstajajo modeli, ki stanejo od 11 tisoč rubljev.

Kako izbrati gospodinjsko napravo

Če želite kupiti robotski sesalnik, vam priporočamo, da ga pogledate kot napravo, sestavljeno iz štirih glavnih strukturnih elementov:
 • Navigacijski blok.
 • Mehanski pogon.
 • Čistilni blok.
 • Baterija.
 • Najpomembnejši element ni čistilna enota, ampak navigacijska naprava. Obstajajo štiri bistveno različni načini usmerjanja stroja v prostoru:
 • Optična kamera, ki se nahaja na zgornjem pokrovu robotsko sesalnika. Naprava analizira svoj položaj na tleh in se osredotoča na informacije, ki se berejo s stropa in sten.
 • Notranji senzorji, ki se nahajajo vzdolž oboda telesa in pod njim. S povečanjem števila teh podrobnosti se povečujejo tudi priložnosti za delo. Senzorji na dnu sesalnika lahko preprečijo padanje z visokih predmetov, na primer s stopnic. Prav tako lahko sesalnik zazna več umazanih površin,skrbneje čiščenje. Več senzorjev je nameščenih vzdolž oboda, boljši je robot na področjih kompleksne konfiguracije.
 • Zunanji senzorji (virtualne stene). Te lahko vključujejo vire infrardečega sevanja ali magnetne trakove, ki so postavljeni kot ovire, ki ne bi smele prečkati robota.
 • Laser je najbolj popoln sistem. Uporabi ga kot merilnik razdalje, robot pa zgradi zemljevid prostora in ga shrani v spomin. Nadaljnje čiščenje se izvaja na podlagi pridobljenih podatkov. Takšen sistem omogoča uporabo različnih shem prehoda očiščenega območja.
 • Čistilno enoto predstavljajo različne vrste krtač. On je odgovoren za izbiro in odlaganje smeti v zbiralnik smeti. Moč sesanja ni pomembna. Oblika in material, iz katerega je izdelana krtača, je osnova za kakovostno delo stroja. Za čiščenje las in volne je najprimernejša gumijasta krtača. Mehanski pogon vpliva na prepustnost sesalnika na površino in hrup stroja kot celote. Kolesa, pokrita z gumo, imajo optimalen oprijem na tleh in ga ne opraskajo. Litij-ionske in polimerne baterije, ki nimajo pomnilnika, so veliko trajnejše. Njihova velika zmogljivost omogoča čiščenje v daljšem časovnem obdobju brez potrebe po dodatnem polnjenju na dnu.

  Zaključek

  Na podlagi pregleda kitajskih robotov, sesalnikov, sestavljenih na podlagi pregledov uporabnikov, je mogoče ugotoviti, da je med številnimi vrednimi podjetji dodeljenablagovna znamka xRobot, se osredotoča na ponudbo poceni in hkrati kakovostnih izdelkov. Družba XRobot proizvaja izdelke pod lastnim logotipom na svojih proizvodnih obratih, ki se nahajajo v kitajski Silicijevi dolini in so tako v celoti odgovorni za kakovost postopka proizvodnje in montaže. Naj kupim kitajski robotski sesalnik? Odločiti se mora uporabnik. V vsakem primeru je treba pri izbiri domačega pomočnika voditi individualne želje in pogoje, v katerih se načrtuje delovanje naprave.

  Sorodne publikacije