Dvosmerni alarm Pandora 3950: opis, cena, pregledi

Domači segment avtomobilskih alarmnih sistemov se še vedno nagiba k sprejemanju proračunskih odločitev, ki pa so pripravljene dopolniti z novimi tehnologijami. V tem primeru ni kompromisna možnost z omejeno možnostjo, ki spominja na možnost bonusnih paketov najboljših proizvajalcev varnostnih sistemov, temveč popoln telematski kompleks. V arzenalu serije Pandora 3950 DXL je zaznan multi-sistemski vmesnik CAN z daljinskim upravljalnikom, samodejnim zagonom in posodobljenim nadzorom varnostnih naprav prek radia.


Sistemske zmogljivosti

Komunikacijski sistem kompleksa temelji na brezžičnem prenosu podatkov in zgoraj omenjenem vmesniku CAN. Funkcionalni brezžični tip ustreza GSM-modulu, ki razširja oddaljeni spekter dostopa do sistema. V bistvu lahko uporabnik nadzoruje alarmni sistem v sprejemnem območju svojega mobilnega operaterja. Imobilizator poskrbi za namensko zaščiten kanal, deluje tudi z brezžičnimi oznakami, vendar v manj širokem območju frekvenčnega kanala 24 GHz. Kar se tiče vodila CAN, je signalni sistem Pandora 3950 uveden v omrežno infrastrukturo na vozilu. Interakcija tega vmesnika s funkcionalnimi komponentami avtomobila poteka pri hitrostih do 1 Mb /s. Možnost dvosmerne komunikacije omogoča organiziranje pogovornega okna z varnostno kodo, po kateri lastnik nadzoruje skoraj vsa orodja varnostnega sistema.

Dodatne funkcije

Sistem ima poleg digitalnih vmesnikov CAN številne digitalne pnevmatike, ki razširjajo možnosti uporabe komponent v različnih avtomobilih. Na primer, LIN, P-Bus, K-Bus itd. Lahko služi kot nadomestni kanal za povezavo. Da bi zagotovili višjo raven komunikacijske varnosti, lahko hkrati uporabite več podatkovnih linij. To še posebej velja, ker komplet zagotavlja do 16 varnostnih območij, od katerih mora biti vsak v vsakem primeru povezan z brezžično komunikacijsko postajo ali glavnim nadzornim relejem preko digitalnega vodila. Posebna pozornost je namenjena razvijalcem Pandore 3950. Za nadzor stanja stroja so predvideni senzorji za nagib, gibanje in udarne senzorje. Zanesljivost prenosa podatkov ustreza kodnemu sistemu šifriranja 128 bitov. Če želite iz režima zaščite odstraniti alarm, morate vnesti osebno kodo za klic v sili.


Namestitev Pandore 3950

Glavna inštalacijska dela bodo povezana z lokacijo krmilne enote (krmilnika). To je osnova telematskega sistema, ki sodeluje z drugimi funkcionalnimi komponentami. Ohišje enote naj bo po možnosti nameščeno na armaturni plošči, če je v njeni niši prost prostor. Sprva je na mestu postavitve organizirana fiksna baza, ki zmanjšuje nihanja in zunanje mehanske vplive. Na njem in je potrebno popraviti krmilnik Pandora 3950 s pomočjo celotne strojne opreme. Nato lahko začnete montirati radio rele. Naprava mora biti pritrjena čim višje v kabini,vendar tako, da ni neposredno v stiku s kovinskimi površinami. Pritrditev se izvede s sesalci ali montažnim trakom. Opcijsko je mogoče alarmni sistem dopolniti s sireno. Za njo bo potrebno narediti ločen električni krog od krmilne enote do kanalske niše. Sirena je nameščena ob rogu in priključena na linijo.

Postopek krmiljenja

Nadzor alarmov se lahko izvaja s senzorji, radijskim relejem, ključavnico in pametnim telefonom. Osnovni izračun je narejen na daljinski uporabi radijske oznake in kanala GSM. To pomeni, da za večjo udobje morate povezati mobilno napravo in uporabiti varnostno službo prek korporativne aplikacije. Z enostavnimi vnaprej programiranimi ukazi lahko avto postavite na stražo, povežete različne module zaščite, aktivirate način v sili itd. Posebno mesto na seznamu funkcij je alarm za samodejni zagon Pandora 3950. Obesek za ključe je programiran na glavnih ukazih za nadzor daljinskega zagona ali sistema. Konfiguriran je za samosprožilec brez pošiljanja posebnih ukazov. Poleg tega lahko lastnik po želji združi funkcije nekaterih signalnih modulov s krmilno opremo na vozilu. Na primer, temperaturni senzorji lahko pošiljajo podatke o klimatskih napravah ali informacije o predgrevanju, tako da jih nastavijo za optimalno delovanje v določenem času.

Povratne informacije o signalizaciji

Čeprav je kompleks mogoče pripisati eni najbolj tehnološko napredniRazviti na ruskem trgu alarmnih sistemov, uporabniki opozarjajo na številne pomembne pomanjkljivosti. Torej, na splošno, pozitivni vtisi o široki funkcionalnosti mnogih pokvari prek skromnega polmera nakit. Deluje na radiu, katerega največja razdalja je 60-70 m. To je zelo nizka stopnja dostopa, tudi za začetne nivoje kompleksov. Še ena pomembna pomanjkljivost je poraba energije Pandore 3950. Mnenja kažejo, da je popolnoma napolnjena baterija zaradi visokih signalov v enem mesecu. To pomeni, da proizvajalec ni optimiziral stroškov energije in v smislu prihrankov je ta faktor v minusu. Samo večnamenskost, vsestranskost instalacije, široke možnosti upravljanja in trenutna raven zaščite ostajajo pozitivne lastnosti.

Vprašanja o cenah

Zgornje pomanjkljivosti bi bilo mogoče odpustiti zapleteno, če ne celo visoko vrednost. Dejstvo je, da domači alarmni sistemi še vedno zaostajajo za tujimi in njihova edina prednost je finančna dostopnost. To je deloma res in za model Pandora 3950 cena je od 10 tisoč UAH. Vendar je pomembno upoštevati, da je mogoče podobne sisteme z višjimi delovnimi parametri od konkurentov kupiti za 12-14 tisoč UAH. Mnogi lastniki avtomobilov so pripravljeni na to preplačilo, da se ne bi soočili s težavami enake porabe energije in omejenimi radijskimi moduli.

Sklep

Sistem je lahko koristen za motoriste, ki imajo visoke zahteve po organizacijidaljinski upravljalnik. Tudi v kompleksu Pandora 3950 je dobro izvedena elektrotehnična polnilna in zaščitna oprema. Za razliko od mnogih analogov združuje funkcije imobilizatorja in samodejnega zagona. Pogosto med temi moduli obstajajo konflikti pri upravljanju sklopk, vendar v tem primeru takih napak ni. Po drugi strani pa se lahko navigacijski moduli povežejo samo po izbiri, kar med namestitvijo postane dodatna stroškovna postavka, zato je treba tej rešitvi slediti temeljita analiza vseh prednosti in slabosti.

Sorodne publikacije