Kako odstraniti Sindex.biz z začetne strani brskalnika: glavni koraki

Ni skrivnost, da se zelo pogosto internetni uporabniki na začetku brskalnika srečujejo s situacijami, ko namesto prazne začetne strani, ekspresnega panela ali privzetega vmesnika v oknu brskalnika obstajajo nekatere nejasne informacije, ki nimajo osnovnih nastavitev. odnos Eden od teh primerov je prikaz virov iskalnika Sindex.biz. O tem, kako odstraniti Sindex.biz z začetne strani, si poglejmo ročne in avtomatizirane metode za odpravo teh pomanjkljivosti.

Kaj je Sindex.biz?

Začnimo z dejstvom, da iskalnik nima nobene zveze s takimi orodji, saj predstavlja najpogostejši ugrabitel brskalnika - virus, ki pripada skupini Adware in Hijackers. Večina teh groženj vpliva na nameščene spletne brskalnike in operacijski sistem kot celoto. Torej, če zdaj razumete, kako odstraniti stran Sindex.biz iz brskalnika, tako da odstranite sam virusni programček in spremenite nekatere nastavitve brskalnika, če imate isto grožnjo, se ga lahko znebite sami.


Kar zadeva sam virus, je njegov vpliv v najpreprostejši obliki omejen na zamenjavo začetne strani iskalnika, polnjenje brskalnikov z nepotrebnim obsesivnim oglaševanjem in stalno preusmerjanje na spletna mesta oglaševanja ali vprašljive vsebine. Z globjo penetracijomožen pojav povečane obremenitve sistemskih virov in, kot posledica stalne preusmeritve, kraje osebnih podatkov in osebnih podatkov.

Kako odstraniti Sindex.biz z začetne strani brskalnika z najenostavnejšimi metodami?

Boj proti takim virusnim appletom je lahko dokaj preprost. Da bi se znebili skoraj vseh tovrstnih groženj, se uporabljajo iste metode. Če opazite pojav opisanih simptomov, takoj preverite nastavitve za vse spletne brskalnike, nameščene v sistemu, vključno s tistimi, ki so vgrajeni v Windows Internet Explorer in Edge v deseti posodobitvi.) Parametri morajo spremeniti domačo stran, na primer, da izpraznite ali določite aktivacijsko točko, ko zaženete Quick-Pad in spremenite privzeti iskalnik na nekaj drugega (Google, Yandex itd.).


Če to ne deluje, poskusite ponastaviti nastavitve na tako imenovano tovarniško stanje, predčiščenje vsebine predpomnilnika, brisanje zgodovine, piškotke in drugo smeti.

Kako odstraniti spletno stran Sindex.biz v nastavitvah bližnjic?

Pogosto pomagajo naslednje metode, vendar ne vedno. Dejstvo, da virusi tega razreda pišejo svoje nastavitve celo v bližnjicah brskalnika, in jih izbrišejo celo popolne možnosti ponastavitve ne morejo vedno. Začetno stran Sindex.biz lahko odstranite s pomočjo lastnosti bližnjice brskalnika (PCM na ikoni).
Na ustreznem zavihku v polju navedbe vrste objekta in celotne poti njegove namestitve se zdi, da bo po vnosu imena datoteke izvršljivega brskalnika EXE virusnoUrl Izbrisati ga je treba tako, da po končnici EXE ni ničesar. Vendar je še prezgodaj za veselje.

Čiščenje zagonskih datotek in registra

Ko govorimo o tem, kako odstraniti Sindex.biz iz začetne strani, ne smemo pozabiti, da se lahko virusne datoteke ali okuženi predmeti shranijo na trdi disk. V tem primeru morate v mapi »Programske datoteke« poiskati mape brskalnika in izbrisati vse datoteke z imeni strani ter sumljive oznake, ki lahko vsebujejo tudi del imena glavne grožnje, tako da jih razvrstite po datumu ustvarjanja. Posebej ta virus je tudi, da je sposoben izvajati svoje komponente v zagonskem delu operacijskega sistema. V operacijskem sistemu Windows 7 in spodaj je mogoče najti v konfiguraciji (msconfig), v zgornjih delih pa je neposredno objavljen v upravitelju opravil. Kot je jasno, je treba vprašljive elemente prekiniti.
Zdaj je najpomembnejše! Za popolno zaupanje se morate prijaviti (regedit), poiskati ime appleta (Ctrl + F) in izbrisati vse ključe, ki jih boste našli, s premikanjem iz enega rezultata v drugega s pritiskom na F3 ali gumb za iskanje, dokler vam sistem ne sporoči, da skeniranje registra je končano. In šele potem lahko znova zaženete računalnik ali prenosni računalnik.

Avtomatizirani programi

Če lahko razumete, kako odstraniti Sindex.biz s začetne strani katerega koli brskalnika, lahko uporabite avtomatizirana sredstva. Kot prvo orodje lahko uporabljate protivirusne programe, kot sta KVRT ali AdwCleaner, vendar se prepričajteprenosni. Vendar pa obstaja nekaj upov, ker so virusi tega načrta zelo redko odvisni od dejstva, da jih je mogoče namestiti kot partnerja, imeti certifikate o pristnosti in varnostnih potrdil. Za čiščenje sistema iz smeti in preverjanje sestavnih delov registra je bolje uporabiti optimizatorje, med katerimi je prednost mogoče dati s paketi CCleaner ali Advanced SystemCare.
Mimogrede, v takih aplikacijah lahko uporabite nadzorne odseke za samodejni zagon programov, ki se izvajajo z operacijskim sistemom, kjer je seznam appletov širši, in lahko onemogočite veliko več elementov, kot dovolite orodja sistemov Windows.

Sorodne publikacije