Kitajski električni avtomobili: pregled, specifikacije

Kaj so dobri kitajski električni avtomobili? Cena, seveda. Mnogi ljudje bi radi vozili avto, porabili energijo namesto bencina, vendar vsi nimajo dovolj denarja za model Tesla. Zato vozniki pridobijo analogi, ki so dvakrat cenejši od znanega modela. To je zdaj samo o njih in bo šlo.

Denza: Specifikacije

Začetek zgodbe o kitajskih električnih avtomobilih je prav iz tega modela. Denza je bila predstavljena javnosti leta 2012. Avtomobilisti so predstavili hatchback s petimi vrati s trdnim in prijetnim dizajnom, "rozine", od katerih so bili kromirani elementi in LED optika. Niso slabi razvijalci delali tudi na ustvarjanju ergonomske kabine. Vse je videti moderno in elegantno, dragi pa je z blagovno znamko sledilne ploščice Mercedes-Benz.

Kaj pa pogon? Sprva je bil model združen z 91-močnim elektromotorjem z litijevim železovim fosfatnim akumulatorjem. S to instalacijo je bil avto dolg 300 kilometrov, omejitev hitrosti pa je bila omejena na 150 km /h, vendar so se v letu 2016 proizvajalci odločili za nadgradnjo. Razvili nove baterije za električna vozila in celo izboljšali nadzorno enoto in pogonsko enoto. Tako je bilo mogoče povečati zaloge premikov s 300 na 400 kilometrov.

Oprema in stroški

Druga dobra značilnost je dobra oprema. Tudi seznam osnovne opreme vključuje multimedijski sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik, usnjeno notranjost, lahka zlitina18-palčni pogoni. Poleg tega je možnost navigacije, avdio sistem Harman Kardon in celo prilagodljiva ksenonska optika na voljo kupcem, kolikor je to mogoče. Ta stroj stane v osnovno različico 369000 juanov. To je okoli 3220000 rubljev po trenutnem menjalnem tečaju. Avto je bil ustvarjen za kitajski trg in se prodaja samo tam. Ljudje, ki imajo ta model, so zadovoljni s svojimi odločitvami. Denza imenujejo priročno mestno različico. Mimogrede, kot kažejo statistični podatki, jih večina zaračuna 1-2 krat na teden (s povprečjem 50-80 kilometrov na dan).

Lifan 620 EV: koncept

Pri razpravi o kitajskih električnih vozilih tega modela ni mogoče prezreti. 620 EV zgrajena na podlagi znanega Lifan Solano 630. In izgleda, skladno s tem, enako, zato ni potrebno izostriti videza. Zaloga tega modela je 250 kilometrov. Največja hitrost, ki se lahko razvije, je 120 km /h. Razvijalci so postavili baterijo pod dno. Ta odločitev je bila utemeljena s prehodom na nov koncept servisiranja električnih vozil. Poleg tega družba načrtuje ustvariti celotno omrežje postaj, ki bo izvajal avtomatizirano zamenjavo baterij. Bistvo je preprosto. Človek, ki pride na takšno postajo, ne bo čakal, da se vozilo napolni. On bo preprosto predstavljal baterijo za električno vozilo, ki namesti tri minute. Ni vam treba kupiti - preprosto ga lahko najamete po fiksni ceni za servis in zamenjavo.

Razlike med modeli Solano 630

Ta kitajski električni avtomobil se razlikuje od svojegapredhodnik salon. In ne samo kakovost njegove montaže, ampak tudi armaturno ploščo. V njenem središču je merilnik hitrosti z maksimalno vrednostjo 160 km /h, nato pa še majhen semafor, ki prikazuje zalogo do naslednjega polnjenja.
Lastniki tega modela posvečajo posebno pozornost, pri čemer pustijo pripombe na njem, upoštevajo celoten sklop. Stroj je opremljen z MP3 /CD avdio z AUX in USB, Navigatorjem, Bluetooth, šestimi zvočniki, zadnjo kamero, usnjenimi sedeži s prilagoditvami, večfunkcijskim volanom, številnimi predali za shranjevanje, ogromnim organizatorjem za roke in še veliko več. Kakšna je cena? Ta model stane približno 144.000 juanov (približno 1255000 grivna.), Kar ga uvršča v kategorijo proračunskih avtomobilov in še enkrat pojasni njegovo priljubljenost.

Elektronski supercar

Vredno je govoriti o avtomobilu, kot je Youxia X, ki je bil predstavljen kot koncept poleti 2015. Nato se je novost takoj imenovala kitajska kopija Tesle. In lahko vidite, če pogledate sliko zgoraj. Kitajski model je podoben znanemu ameriškemu originalu tako zunanjosti kot notranjosti. Ni presenetljivo, da je javnost takemu stroju takoj pokazala povečano zanimanje. Avto je na voljo v treh različicah. Med seboj se razlikujejo po baterijah, nameščenih na njih. Imajo kapaciteto 4060 in 85 kilovatov. Logično je, da je njihova moč odvisna od zaloge tečaja. To je 220300 oziroma 460 kilometrov.

O edinstvenem poudarku tega ne moremo rečielektrični avtomobil Ima holografski zaslon, ki se nahaja na mestu lažne mreže radiatorjev. Prikazuje logotip podjetja. Druga značilnost - navpični zaslon na dotik z diagonalo 17,3 palca, zavzema celotno sredinsko konzolo. Koliko stane takšen avto? Cena avtomobila v največjem območju je 300.000 juanov (približno 2620000 UAH).

Model je na voljo v Rusiji

To velja tudi, čeprav se večina kitajskih električnih avtomobilov razvija za domači trg in nekatere evropske države. V Rusiji, lahko izpolnite BYD E6 in je svetel avto, malo kot Nissan Note. Tehnično, model ni slab. Njegova maksimalna hitrost je enaka 140 km /h, pri polni obremenitvi pa lahko potuje približno 300 kilometrov. Če želite napolniti baterijo za 50%, jo priključite na napajanje za samo 20 minut. Eden ne more, vendar upoštevajte pozornost in trdno opremo. V tem modelu obstajajo standardne zračne blazine, spredaj in stran, obstajajo tudi pomožni zavorni sistemi, imobilizator, ISOFIX, električna okna in servo volan, vgrajeni računalnik, večnamenski zaslon, daljinski upravljalnik, nastavljiv volanski drog, navigator, ogrevanje sedeža in celo prah filter

Mnenje avto navdušencev

BYD E6 je vsekakor avto za amatere. Toda rada ima veliko. V njem ni izvrstnih in dragih zaključnih materialov, vendar razvijalci niso uporabljali poceni plastiko, ki povzroča neprijeten vonj. Ljudje opazijo zanimivo nadzorno ploščose razteza vodoravno pod masivnim vizirjem pred sovoznikom in še en barvni zaslon, ki podpira vnos na dotik. Ni posebnih zahtev za sedeže motoristov, vendar za mnoge ni dovolj podpore. Prednosti tega modela so prostorna notranjost, tiho in udobno vzmetenje, kakovostna elektronska "polnitev", absolutna ekološka vožnja, hitro polnjenje baterije, enostavno vzdrževanje in vzdrževanje ter enostavno upravljanje. Cena pa pušča veliko želje. Doslej v Rusiji ni uradnih trgovcev. Vsi modeli BYD E6, ki jih je zdaj mogoče izpolniti, so bili kupljeni preko "sivih" dobaviteljev, ki so svoje omejitve določili v 1-1,5 milijona rubljih. Avto stane veliko manj. Zelo kmalu bi morala biti predstavništvo v Rusiji, in državljani naše države bodo lahko postali lastniki proračuna električni avto po dostopni ceni.

Superkompaktni električni avtomobil

Zdaj bomo govorili o modelu, kot je Dongfeng E30L. Mnogi menijo, da je ta avtomobil odličen način za vožnjo po mestu. In ne samo zaradi svojega gospodarstva, zaradi prisotnosti električnega motorja pod pokrovom. Dejstvo, da je ta avto majhen, in to je mogoče videti, če pogledamo zgornje fotografije! In takšni avtomobili so znani po svoji manevrski sposobnosti in hitrosti. Vendar pa je E30L možnost štirih sedežev. Ta E30 je namenjen dvema osebama. Mimogrede, medosna razdalja in cena sta edini razliki. Oba modela sta združena s 15-močnim elektronskim motorjem, ki vam omogoča pospeševanje do 80 km /h. Z enim polnjenjem je to mogočevozite 110-180 kilometrov (odvisno od narave vožnje). Avto je drago zaradi svojih lastnosti - približno 165.000 juanov. Ta znesek je približno 1440000 UAH. Ta model, kljub svoji vizualni privlačnosti in idealen za mestne dimenzije, ni posebej priljubljen.

Novost mladega avtomobilskega podjetja

Lani je bilo na Kitajskem ustanovljeno drugo inženirsko podjetje. Njegovo ime je Xiaopeng Motors (Xpeng). Prav to podjetje, ki ni uspelo ustrezno oglaševati svojega imena, je v tekočem letu 2017 poročalo o hitrem zagonu svojega električnega avtomobila. Njegovo ime je Xpeng Cars Beta. Odločili smo se, da bo ta nenavaden crossover zasnovan na Lexusu NX. Vendar pa novi klon ni postal nov. Sledi nekaj ekstravagance in identitete. Toda salon je zelo podoben notranjosti Tesle. Do sedaj neznana moč elektromotorja, ki ima nov element. Te informacije bodo razkrite malo kasneje. Vendar pa je znano, da je ta avto spredaj pogon, in v podzemni salon razvijalci dal litij-ionske baterije Samsung. Podatki o dinamiki proizvajalca avtomobilov tudi ne skrivajo. Z oznako 100 km /h ta model pospeši le 7,9 sekund. V izvedbah s štirikolesnim pogonom (ki jih obljublja tudi proizvajalec) je dinamika bolj impresivna - približno 5,8 sekund do 100 kilometrov. S polnim nabojem, avto lahko potuje okoli 300 kilometrov. No, model je impresiven, zato je čas, da počakamo na njegovo proizvodnjo. Cena kitajskega električnega avtomobila še ni znana.

JAC iEV6S

Ta model je treba upoštevati. Osnova za njegovo izdelavo je bil kompaktni crossover, znan kot Refine S2. JAC iEV 6S je opremljen s precej močnim 114-konjskim električnim motorjem, ki mu omogoča, da pospeši do 100 km /hv 11 sekundah. Njegov maksimum je omejen na 130 km /h. Rezerva je 300 km. Toda to je le, če se bo voznik gibal s hitrostjo 60 km /h. Če ta oznaka preseže, se dobava zmanjša. Zanimivo je, da lahko ta avto napolnite tudi, če ga priključite na običajno napajanje. Da, opremljen je z običajno "vtičnico"! Tukaj bo vozilo popolnoma napolnilo 220 V, porabilo pa bo 11 ur. Iz posebne naprave pa se življenjska doba baterije podaljša za 80% v samo 60 minutah. Hitro polnjenje, mimogrede, je prednost, za katero ta avto cenijo številni ljubitelji avtomobilov. Druga pomembna prednost je nizka cena. Avto stane 120.000 juanov (nekaj več kot 1 milijon rubljev).

Oblak Zotye 100 EV

Ta miniaturni avto z nenavadno obliko je prav tako vreden pozornosti, saj je bil do leta 2015 uvrščen med 20 najbolj priljubljenih električnih avtomobilov na svetu. Ljudje, ki o njem pišejo, občudujejo njegov videz. Veliko jih privlači minimalističen, a eleganten dizajn s športno poenostavljenimi oblikami. In veliko srečne opreme. V takih miniaturnih avtomobilih je kompleten električni paket, klimatska naprava, ogrevani sedeži in zadnja okna, ESP, kamera za vzvratno vožnjo, Wi-Fi, multisenzorski zaslon, zračne blazine,GPS-daljinski upravljalnik, montaža ISOFIX itd. Tehnične lastnosti niso slabe. Stalež tega "otroka" je 150 kilometrov, največja hitrost pa je 85 km /h. Motor s 24 KM deluje v tandemu z akumulatorjem, ki ga lahko napolnimo za 80% le za 1 uro, če avto priključite na napravo s silo 380 Vp. Cena takšnega električnega avtomobila je 158.000 juanov (138.000 USD).

Qoros 3 Q-LECTRIQ

Ta kitajski električni avtomobil je bil javnosti predstavljen leta 2016. Prvotno predstavljen kot koncept. Toda že ob koncu leta 2016 je prišlo do predprodaje veliko avtomobilov. Predstavniki podjetja so na predstavitvi povedali, da lahko ta avto vozi s polno baterijo 350 kilometrov. V eni uri se lahko zaračuna 80%. Hkrati je največja hitrost tega kompaktnega križišča 162 km /h, na "sto" pa 7,9 sekund po začetku gibanja. Kaj pa izgled? Če pogledamo ta ambiciozen model, lahko vidite, kako izgleda kompaktni Chevrolet Bolt, ki je mimogrede hibrid. Prav tako so predstavniki Qorosa na predstavitvi novosti omenili, da bo njihov izum zagotovo postal tekmec ameriškega avtomobila.

Xiaomi Misla

Nazadnje bi rad govoril o tem modelu kot najbolj nenavadnem. Kaj se razlikuje od drugih? Dejstvo, da je bil ta stroj zasnovan s strani proizvajalcev pametnih telefonov! Doslej kompaktno in proračunsko električno vozilo, katerega ocenjeni stroški naj bi znašali ~ 385.000 rubljev, v množični proizvodnji ni prišlo. Predlagani koncept je bil predstavljen leta 2014. PredstavnikiPodjetja so povedala, da želijo začeti s proizvodnjo avtomobila, ki bo tako kakovosten in cenovno dostopen kot njihovi pametni telefoni. Vendar še ni novic o Xiaomi Misli. Škoda, ker je lahko zanimiv eksperiment.

Sorodne publikacije