Kako narediti zagonski flash pogon preprost: najlažji način

Pogosto se uporabniki soočajo s problemom pravilnega ustvarjanja zagonskih flash pogonov, ki se lahko uporabijo za namestitev operacijskih sistemov ali izvajanje dejanj za njihovo obnovitev, če se Windows iz določenega razloga ne more zagnati. Toda kako narediti zagonski flash pogon normalen, če je potreba po takšnem nosilcu izginila? Vprašanje je precej resno, vendar barve ni treba vnaprej zgostiti, ker lahko za izvedbo potrebnih ukrepov ponudimo nekaj preprostih metod, ki so na voljo uporabnikom katere koli stopnje usposabljanja.

Ali je možno izdelati običajen pogon USB?

Naredi vsak medij normalen, če je bil prej zagonski, lahko zelo elementaren. Toda pred izvedbo takšnih operacij je treba jasno razumeti, kaj je načelo uporabe zagonske naprave. Po mnenju mnogih uporabnikov je najpomembnejša težava, da se na katerem koli nosilcu v procesu ustvarjanja zagonske naprave namesto operacijskega sistema ustvari posebna skrita particija, v kateri je napisan sam nalagalnik. Prvič, deluje, toda šele potem se nadzor prenese na vse komponente programa, ki so prisotne na pogonu.


Nekateri verjamejo, da lahko preprosto izbrišete vse predmete, ki so prikazani v upravitelju datotek, in jih dokončate. Kot se je izkazalo, to očitno ni dovolj, saj je skupna zmogljivost pogonarezultat bo še vedno manjši.

Kako narediti redni zagon z zagonskega bliskovnega pogona, če na njem ni izrecnega particioniranja?

Za začetek si poglejmo situacijo, ko ne želite odstraniti skrite particije ali pa ni na voljo potrebnih sredstev. Kako narediti redni zagonski disketni pogon?
Lahko preprosto izbrišete vse vidne in skrite predmete ali izvedete kakršnokoli obliko. Ampak tukaj je njegova ključavnica. Dejstvo je, da bo naprava pri ponovnem zagonu ali vklopu računalnika, ko bo vstavljena v vrata, še vedno prepoznana kot zagonska, vendar ker nima potrebnih komponent programske opreme za nadaljevanje izvajanja, se bo pojavila napaka ali se bo nadaljevala. iz trdega diska. Ampak morate obnoviti celotno glasnost! Zato preprosto oblikovanje ni dobro.


Kako odstraniti particijo z orodji Windows?

Kako narediti redni USB pomnilnik po zagonu v tem primeru? Med orodji Windows je najbolje uporabiti ukazno vrstico, saj so orodja za upravljanje z diski daleč od najučinkovitejših.
Pokličite konzolo s skrbniškimi pravicami in najprej zaženite orodje diskpart. Po tem določite številko vašega bliskovnega pogona tako, da pokličete seznam diskete s seznamom ukazov in zapomnite si številko odstranljive naprave (določite lahko obseg samega pomnilniškega pogona). Nato izberite napravo (izberite disk N, kjer je N - številka) in počistite pogon s čistim ukazom. Nato morate ponovno ustvariti oznako (ustvariti particijo primarno),naredite celoten del aktiven, formatirajte nosilec in mu dodelite črko, nato pa orodje zaključite z ukazom za izhod.
Opomba: Oblikovanje medijev lahko takoj določi vrsto datotečnega sistema in možnost oblikovanja. Na primer, za hitro oblikovanje v NTFS bi ukaz izgledal takole: format fs = ntfs quick.

Uporaba programov tretjih oseb

Zgoraj opisana tehnika za navadne uporabnike se lahko zdi precej zapletena in zahteva nekaj stroškov. Oglejmo si, kako narediti navadno zagonsko disketo na lažji način z uporabo specializiranih aplikacij tretjih oseb. Med stvarmi, ki jih lahko najdete na internetu, sta Rufus in orodje USB Storage Format Format najbolj primerna.
V prvem programu morate izbrati napravo s seznama, zapustiti particijo sheme, nastaviti vrsto datotečnega sistema, nato pa določiti elemente hitrega oblikovanja in ustvariti razširjeno oznako, kot je prikazano na zgornji sliki, in nato aktivirati postopek oblikovanje Pri drugi aplikaciji so uporabniku prijazne akcije še lažje. Namestiti morate samo želeni datotečni sistem, zagonski pogon pa se bo samodejno pretvoril v običajni. Če želite odstraniti particije, lahko uporabite tudi programske izdelke, kot je AOMEI Partition Assistant, in najprej odstranite oznako in jih nato združite. Toda v tej situaciji je to podobno uporabi upravljanja diskov v samem sistemu WindowsČas lahko traja malo več kot uporaba podobnega orodja ukazne vrstice, ki je bilo opisano zgoraj.

Epilog

Kar zadeva končne napotke, je treba omeniti, da v primeru oblikovanja glede na vse opisane metode ni vedno priporočljivo uporabljati hitrega čiščenja. V nekaterih primerih, da bi bili popolnoma prepričani, da se bo obseg obnovil, je smiselno uporabiti polno oblikovanje. To, seveda, bo veliko več, vendar v primeru napak in poškodovanih sektorjev bo dal sto odstotkov rezultat, tudi brez uporabe pregledov uporabljajo pogoni.

Sorodne publikacije