Igra "Long Dark": zaplet, mimo

Danes bomo govorili o The Long Dark - peskovniku za preživetje, ki je ne tako dolgo nazaj uspelo osvojiti srca številnih igralcev. Govorili bomo o ploskvi in ​​delili dragocene skrivnosti mimo enega od epizod. Hkrati bomo poskušali odgovoriti na vprašanje, ali je enostavno preživeti v razmerah stalnega mraza, obupa in lakote.

Zgodnji dostop in prva različica

The Long Dark Game vam ponuja, da se počutite kot Baar Grill, slavni čarovnik za preživetje v kateremkoli, celo ekstremnem okolju. Spoznali bomo dva junaka - pilota, Will McKenzieja in zdravnika Astrid Greenwood, ki morata preživeti v ogromnem zimskem gozdu, polnem nevarnosti in plenilcev. Mi, kot igralci, pa se moramo zelo potruditi, da liki ne bodo samo umrli zaradi stradanja, temveč tudi uspeli končno izstopiti iz "hladnega pridržanja".


Vredno je omeniti, da to ni popolna zgodba "Ze Long Dark", temveč le majhna prazgodovina, ki pomaga potopiti se mimo. Igralni svet je »peskovnik«, ki se ustvari naključno in daje uporabnikom popolno svobodo delovanja. Dejstvo je, da je nekaj zgodbe v Long Dark o zgodnjem dostopu do Steama manjkalo, zato so uporabniki ves svoj čas posvetili samo preživetju.

Ključne značilnosti

Preživetje ni bilo nikoli enostavno. Protagonist v The Long Dark mora storiti veliko, da ne bi bil žrtev nehvaležne narave matere. Lov za živali, iskanjevarna mesta, pobiranje in raziskovanje območja - izgleda kot urnik za vsak dan. Tudi biološki parametri značaja imajo zelo pomembno vlogo. Gre za lakoto, žejo, nizko ali visoko telesno temperaturo, kalorije in utrujenost. Če zapremo oči na spremembe v našem (čeprav v virtualnem) organizmu, potem se lahko varno poslovimo od možnosti za odrešitev.


Igra ponuja vrsto opreme, od oblačil, sekiro in pušk do drog, signalnih raket in svetilk. Vsaka postavka v The Long Dark ima ceno, še posebej, ko je na konju toliko. Še posebej je vredno posvetiti pozornost različnim vrstam orožja. S pomočjo ustreznega streljanja se lahko ne samo zaščitite pred plenilci, temveč tudi dobite dobro večerjo s streljanjem jelena ali zajca.

Prešli smo prvo epizodo. Prvi del: dnevi 1-3

Zgodba igre "Long Dark" se začne z zrušitvijo letala, po katerem se kot eden glavnih junakov znajdemo blizu gorečih dreves. Letalo ni vidno blizu, zato gremo v jamo, saj smo se prej znebili zataknjenega dlana kovinskega fragmenta. Ko je prišel do kraja, je treba ogenj raztopiti, rano rešiti in spati. Obstaja nov dan in z njim prihaja neznosen občutek žeje. Zapustimo jamo in nadaljujemo s pregledom območja in povsod raztresenim zabojem. Prav tako ne pozabljamo na gorivo, saj je le z njegovo pomočjo mogoče podpirati ogenj. Skupaj z zbranimi zalogami se vrnemo v jamo in iz nje izvlečemo vodostopljeni sneg Po kuhanju, da bi se izognili morebitni okužbi, in zdravljenje včerajšnje rane z antiseptik.
Naslednji dan zbiramo gorivo za ognjišče (priporočamo razbijanje lesenih škatel) in skladiščimo z vodo.

Nadaljujemo prvo poglavje: dnevi 4-5

Zjutraj opazimo, da je drevo padlo, vzpenjalo se je do mesta, kjer se nahaja naša jakna, druge koristne stvari in kovček, ki pripada drugemu liku - Astrid. Nato začne video. Skupaj z obleko opazimo tudi truplo jelena, iz katerega lahko razrežemo meso. Na poti nazaj naš junak obrne kosti, po katerih se njegovo boleče stanje lahko prilagodi hipster juhi. Peti dan poskušamo nadaljevati z iskanjem letala. Spet gremo na tisto drevo in se še naprej vzpenjamo po policah. Prvo poglavje našega prehoda zarobe igre "Long Dark" se konča. Oglejte si zadnji video.

Drugo poglavje: Pojdimo na raziskovanje

Nadaljujemo naprej v zapletu "Dolge Temne". Sledimo Astrid, skupaj z zbiranjem različnih zalog. Na poti bomo dobili pajka z zajci - lahko poskusimo ujeti naše kosilo. Poiščemo še kak drug trup severnih jelenov, po katerem se usmerimo na levo in dosežemo jamo. V notranjosti je truplo, ki je s samim seboj ostalo baklo in šibice. Vse to vzamemo s seboj, končamo pregled jame in gremo ven.
Še enkrat na prostem, naš junak se sooča z volkom. Ker je zaposlen z absorpcijo mrtvega jelena, je lahko tihoza izogibanje zabavi Vendar to ni edino srečanje - pred nami čakamo na več plenilcev. Vsak od njih je mogoče obiti brez neposrednega trka. Če gre kaj narobe, potem gremo proti najbližjemu zavetišču, na primer z avtomobili.

Drugo poglavje: Več plenilcev in Milton

Dolga pot nas pripelje do cerkve, okoli katere se volk volka odpravi. Možno je, da gremo naprej, oboroženi z baklo. Preiščemo cerkev in gremo še dlje in ne pozabimo od časa do časa, da prestrašimo plenilce in se skrivamo za avtomobili.
Milton, opuščeno naselje se bo kmalu pojavilo pred nami. V daljavi bo dima dim, kar pomeni, da nismo sami na tem mestu. Gremo v bančno hišo - odpre se s ključem, ki ga lahko najdemo v bližini banke. Inside, živi slepa babica, ki se strinja, da nam pove nekaj zanimivega v zameno za rezano drva.

Tretje poglavje: srečanje s sivo mamo

Nadaljujemo s prehodom prve epizode ploskve "Long Dark". Poglavje 3 se začne s sečnjo drv. Iščemo primerno drevo in steno napolnimo s potrebnim številom kilogramov. Po tem se vrnemo k stari ženski, ki je znana kot Siva Mati. Oglejte si majhen videoposnetek in poiščite hrano. Potrebna količina hrane mora biti deset funtov: poskušamo hoditi skozi zapuščene koče in se ukvarjati z nekaj volkov. Po tem bo Grayova mama z nami delila koristne informacije. Še več bo povedala, ko bomo izpolnili naslednje naročilo. Tokrat nam prehod zapleta "Ze Long Dark" postavlja nalogo raziskovanja situacijezraven mestnega predora.
Zagotoviti je treba zalogo, popraviti pokvarjeno opremo in nato iti po cesti. Skupaj z avtobusom, ki je bil nekoč vpleten v prevoz zapornikov, bo ležal kovček. Po njegovem pregledu se bo začela še ena mačka-scena. Pohitimo nazaj k staremu, mu dajemo zbrane gobe gobe reishi (ta gesta bo močno povečala stopnjo zaupanja) in poročala o prelivnem tunelu. Siva mama je zelo razburjena in gre v posteljo.

Tretje poglavje: nova naročila

Po določenem času se vrnemo v hišo stare ženske, ki sporoči kodo banki. Po obisku bančne hiše se držimo poti do sosednje kmetije. Naš junak se mora že boriti z osamljenim volkom, ki je bil spočet v shrambi. Po boju morate poiskati dva ključa: eden bo ležal na trupu, drugi pa v modrem pickupu. Gremo na kmetijo in izberemo še en ključ, ki bi moral iti v bančno celico. Vrnite se v Milton in se pomaknite proti banki. V celici pod številko "15" bodo lastnosti sive matere. Po vrnitvi ukradenih stvari nas bo stara ženska razveselila drugega reda. Tokrat moramo iti proti pokopališču, nedaleč od cerkve, kjer se nahaja grob Lili. Nato gremo tja, da pustimo biserno dekoracijo, ki nam jo je dala Grayjeva mama. Po opravljeni nalogi se vrnemo v hišo stare ženske, ki nam pove o njeni pokojni hčerki. Dovoljeno nam je, da vzamemo njeno opremo in svetujemo, da se držite smeriNeuničljivi mlini. V prvi epizodi se obrnemo na zadnji del odlomka "Dolga temna".

Četrto, zadnje poglavje

Čakam na jutro, da pride in odide po cesti. Ne pozabite, kako se pripraviti: zaposliti zaloge, vodo in popraviti poškodovano opremo. Naša cesta nas pripelje do gorskega parka. Najdemo mesta, rezervirana za piknike, in skušamo se spustiti po pobočju in si zavarovati planinski kabel. Že na samem terenu bo manjši PP, lik pa bo le majhen udarec. Potem sledite poti, ki jo vodi zemljevid Lilijev. Mimogrede, med potovanjem lahko zadovoljite svojega junaka v majhni luknji in napolnite z energijo. Končno smo na slapu in majhni jami. Če boste šli skozi to, se bo pred nami dogajal boj med medvedom in neznanim lovcem. To je prva epizoda dolge Temne, ki se bliža koncu. Po naslovih bomo imeli priložnost nadaljevati prehod. Vodnik zaključujemo v tem poglavju. V zgodbi o epizodi 2 v "Long Dark" čakamo na še več poskusov, pa tudi na srečanje z novimi liki. Priporočamo, da poskusite to igro sami in se obrnite na vodnike samo, če prehod povzroči resne težave.

Pri iskanju signalne pištole

Pridobitev signalne pištole pomeni precej poenostavitev prehoda. Da bi jo našli v zgodbi o "dolgi temi", se boste morali zelo potruditi, saj se pojavi samo po "ekipi" sive matere. Streljanje orožjarakete in zelo učinkovito obvladujejo številne naloge. Upamo, da bo naš mali vodnik pomagal odgovoriti na vprašanje, kje v skladu z načrtom "Zehn Dark" najde signalno pištolo.
Obrnimo se na prvo epizodo. Nedaleč od kraja, kjer se nahaja šola, zahodno od Miltona, je več zgradb. Izbrati morate osrednjo stavbo in iskati pištolo v notranjosti, zraven stranišča, kjer se nahaja majhna rdeča preproga. Opozorilo: prisotnost te skrivne zaloge v igri je neposredno povezana z mamo žvepla, ki naj bi mu nakazovala. V drugi epizodi se v oranžni škatli skriva pištola in majhna zaloga raket. Če ga želite najti, morate preiskati jez.

Zakaj ga potrebujete?

Govorili smo že o vprašanju učinkovitosti signalne pištole na začetku tega poglavja. Torej, kaj točno lahko storite z njim? Največja korist orožja prinaša strah divjih živali. Čeprav signalna pištola ni bila zasnovana, da bi ubila živo bitje, lahko še vedno povzročijo smrtne poškodbe. Mimogrede, treba je omeniti, da je samo to orožje sposobno prestrašiti divjega medveda. Tudi pištole se v tem primeru izkažejo za neuporabne, zato je bolje, da ne tvegate signalne pištole.

Sorodne publikacije