Kaj je Bluetooth in kako ga uporabljati? Pregled Bluetooth slušalk

Nedavno se na komercialnem trgu pojavljajo novi tehnični izumi s hitrostjo brez primere in v velikem številu. Kaj še ne bi izumili redni oblikovalci, da bi naš že napreden v tehničnem smislu sveta bil boljši, uporabnejši in bolj priročen. Med novostmi 21. stoletja je Bluetooth. Daljinski upravljalnik je bil za potrošnike izbirna možnost. Podpora Bluetooth rešuje številne težave z večino računalniških aplikacij. Spodaj si lahko preberete več o tej tehnologiji.

Univerzalna tehnologija

Kaj je Bluetooth? Bluetooth je vsestranska elektronska naprava, ki omogoča prenos določenega materiala na določeni razdalji od enega do drugega pripomočka. Pod gradivom so vse vrste besedilnih dokumentov, fotografij, glasbenih datotek, ne zelo velikih video posnetkov, računalniških programov itd.


Periferne naprave Bluetooth so bile zasnovane pred nekaj več kot desetimi leti in so hitro dobile priznanje po vsem svetu. Doslej je takšen izum že pozabil mnogi potrošniki, vendar ne vpliva negativno na maso njegove vsakodnevne uporabe, saj je v skoraj vsaki mobilni napravi oddajnik, ki opravlja podobno funkcijo. Poleg tega je Bluetooth danes postal osnova za proizvodnjo razširjenega Wi-Fi-ja danes. Tako lahko trdite, da je Bluetooth prednik Wi-Fi. To moram rečitudi po ustvarjanju brezžične tehnologije takšen razvoj ni slabši od njegove priljubljenosti in se aktivno uporablja ne le konzervativci, ampak tudi mlajša generacija. Bluetooth se pogosto uporablja tudi v poslovnem sektorju. Vendar pa tehnologija ni tako pogosta v vidnem polju in se običajno uvršča med standardne funkcije v sodobnih pametnih telefonih.

Področje uporabe

Periferna naprava Bluetooth je odličen način, da prihranite prostor in usmerite določeno naročilo v pametnem telefonu, računalniku, prenosnem računalniku ali drugih medijih. Tako je ta naprava pogosto značilna za sodobnega računalniškega pro. Dejansko, če se obrnete na zgodovino, lahko ugotovite, da je bil ta izdelek ustvarjen ne samo, da se znebite žic, ki so bodisi vedno preprečile delo ali zasedle veliko prostora. Poleg tega je lahko edini izpad žice razlog za ustavitev vseh procesov. Če pa uredite delo z brezžično povezavo, je tveganje za napako zmanjšano na minimum.

Toda to ni glavni namen Bluetootha, saj se v glavnem uporablja za prenos različnih materialov z ene naprave na drugo, ne da bi poskušali razumeti celoten potencial te preproste naprave.

Kako deluje Bluetooth

Kaj je Bluetooth in kako z njim učinkovito delati? Poskusimo razumeti nianse. Nič zapletenega pri delu Bluetooth za računalnik ni niti za povprečnega uporabnika, komaj razume različne programe in komponente. Pozačetek postopka prenosa materiala samo potrjuje njihove namere in popolno izbiro spisa. Če želite na primer prenesti fotografije iz ene naprave v drugo, potrebujete le tehnologijo Bluetooth na obeh medijih. Funkcijo je potrebno aktivirati, po samodejnem iskanju izberite pravo napravo (ime naprave je privzeto ime modela pametnega telefona) in poskusite vzpostaviti povezavo. Po potrditvi povezave na drugi napravi. Nato lahko preprosto prenašate datoteke med pametnimi telefoni ali prenosnimi računalniki. Za vaš telefon lahko uporabite dodatno Bluetooth slušalko. To je tipična shema, ki prikazuje samo nekatere uporabne lastnosti možnosti.
Danes je uporabnikom na voljo veliko število najrazličnejših oddaljenih naprav, ki delujejo brez povezave, kar olajšuje široko uporabo in osvobaja uporabnika dodatnih žic.

Vrste naprav

Vmesnik Bluetooth v sodobnem telefonu je sestavljen iz strojne in programske opreme, ki omogoča brezžični prenos materialov z ene naprave na drugo. Tehnologija uporablja radijske valove določene frekvence, zato se lahko Bluetooth uporablja samo med napravami, ki niso daleč drug od drugega.
Zunanje naprave Bluetooth so vsestranska enota, ki vam omogoča prenos določenih količin informacij ali redno povezavo prek brezžične komunikacije. V tej strukturi Bluetooth spremlja velik seznamrazlične dele programske opreme, ki jih razvijajo sodobna podjetja. Zaradi tega so lastnosti Bluetooth, zastarele v nekaterih tehnoloških vidikih, zelo pomembne za druge.

Adapter

Adapter bluetooth je zdaj zrasel na raven tega usmerjevalnika, ki ne prejme določene količine podatkov prek interneta, ampak ustvarja kontaktno točko za brezžične naprave. Bluetooth v tem primeru predstavlja povratno točko, ki postane oddaljeni strežnik za vzdrževanje povezave med tehničnimi enotami. Torej, kaj je bluetooth adapter? Na primer, če je v pisarni velik del računalnikov in samo en tiskalnik, da bi se izognili zlaganju v bližini ene kopije pisarniške opreme, je dovolj, da samo vključite adapter in združite vse računalnike s tiskalnikom v eno omrežje. Nato s zaslona monitorja natisnite vrsto čakalne vrste. Vmesnik BT je običajno naprava USB, ki povezuje en računalnik z drugim v obliki LAN z možnostjo izmenjave informacij med svojimi povezavami. Informacije za skupno rabo so lahko na primer video posnetki in fotografije, melodije zvonjenja, besedilni dokumenti, e-knjige in še več - vsak predmet, ki ima digitalno obliko. Povezavo BT lahko uporabite tudi za povezavo z internetom, na primer 3G ali GPRS, z uporabo zmožnosti mobilnih modemskih naprav.

Delo z računalnikom

Kaj je Bluetooth in kako deluje z računalnikom? Če morate računalnik povezati z drugo mobilno napravo, zaprotokol Bluetooth, morate prenesti gonilnike Bluetooth (obstajajo brezplačne različice) za Windaus XP in novejše. Ta tehnologija Bluetooth za vaš računalnik omogoča povezavo skoraj vsega kompleksa perifernih naprav in različne opreme z osebnim računalnikom s potrebnim brezžičnim protokolom prenosa za enkratno in redno uporabo. Med napravami lahko pogosto vidite tablete, pametne telefone, pametne ure in druge naprave. Zmogljivosti te tehnologije pri delu z računalniki so zelo velike.
Med prednostmi te tehnologije je treba posebej omeniti:
 • hitro iskanje in priključitev naprav;
 • ekonomična raba električne energije;
 • avtomatska zaščita pred radijskimi motnjami;
 • prenos gradiva je mogoč hkrati z izvajanjem drugih dejanj;
 • ohranjanje kakovosti slik, glasbenih datotek in drugih podatkov, kadar se prenašajo.
 • Slušalke

  Zdaj malo o slušalki Bluetooth. To so običajne slušalke za moderni pametni telefon, vendar brez nadležnih žic. S pomočjo priljubljene in že precej nepomembne tehnologije domači uporabnik ne more odtrgati svojih težav in se ne more odzvati na klice, ne da bi se spopadel z robom. Ta neopazna slušalka je pritrjena na uho in vam lahko pomaga, da dlje časa delate učinkoviteje. Naprava ne omejuje človeškega sluha in ima poseben gumb, ki omogoča odzivanje na klice iz telefona. Ko je mogoče te naprave videti samo v zahodnih filmih, so te slušalke danes na voljouporabljajo tudi običajni potrošniki. Najboljše slušalke imajo zvočnike v stilu Bluetooth z elegantnim videzom, kakovostne glasbene datoteke in dober prenos zvoka. Trajanje baterije omrežja za moderne slušalke je od pet do deset ur. Priročno je uporabljati slušalke, naprava tehta le deset gramov ali manj. Običajno obstaja funkcija za zmanjševanje hrupa. Poleg tega je treba napravo enostavno upravljati.
  Kako povezati Bluetooth slušalke? Če želite začeti, morate omogočiti možnost Bluetooth na obeh napravah. Če želite aktivirati slušalke uporabnika, morate gumb za povezavo zapreti približno osem do deset sekund. Po tem se prižge majhna svetlobna dioda, ki na ta način daje signal o zagonu stroja v zahtevanem načinu. Tehnologija je privzeto izklopljena po tridesetih sekundah, zato je vredno najti Bluetooth v meniju naprave in spremeniti način delovanja tehnologije za daljše obdobje. Če želite vzpostaviti povezavo z drugimi napravami, morate omogočiti iskanje. Tehnologija bo samostojno našla vse pametne telefone, prenosne računalnike in druge pripomočke, ki jih je mogoče povezati. Stereo slušalke Bluetooth omogočajo dober sprejem signala, če razdalja med slušalkami in drugimi napravami ni večja od 8 do 10 metrov. Po iskanju drugih naprav morate na seznamu izbrati želeno napravo.

  Izbira slušalk

  Ob upoštevanju velikosti sedanjega trga računalniških naprav je popoln pregled slušalk Bluetooth odličenSeznam desetine kopij različnih blagovnih znamk. Večinoma slušalke uporabljajo lastniki avtomobilov ali poslovneži, ki nimajo možnosti, da bi med pogovorom držali roke na mobilnem telefonu. Nakup slušalke Bluetooth za vaš telefon vam omogoča, da pustite roke proste in da ne skrbi zaradi neodgovorjenih klicev. Da, in klicanje stika s telefonskim imenikom s pomočjo glasovne funkcije bo ustrezna dodatna funkcija naprave.

  Popularni proračunski model

  Proračunska raven stereo slušalk Bluetooth predstavljajo naprave, katerih stroški ne presegajo dva tisoč rubljev. Ob takih stroških kupec pridobi mono napravo s tipično življenjsko dobo baterije in vrsto običajnih funkcij. Da bi zmanjšali končne stroške izdelkov, funkcija zmanjševanja hrupa pri proračunskih napravah ni dovolj za resnično udobno delo, zato je v bistvu bolje ustaviti izbiro analogov iz srednjega cenovnega segmenta.
  Če je proračun znatno zmanjšan, in je treba jesti Bluetooth slušalke, lahko bodite pozorni na model "Samsung EO-MG920", ki ga proizvaja Južna Koreja. Tipičen primer z maso 9,2 gramov je narejen iz trde plastike, je dovolj močan in eleganten. Kot pri drugih primerih proračuna, ima model "Samsung" vmesnik Bluetooth 3.0 in glasovni nadzorni mehanizem. Kljub proračunskim stroškom je mogoče slušalke istočasno priključiti z dveh naprav, poleg tega pa je model dobro zatrpan z zunanjim hrupom, tako da je uporaba EO-MG920 dovolj.je priročno. Med negativnimi trenutki je pomanjkanje A2DP, kar pomeni, da je prenos zvoka na precej nizki ravni. Poleg tega bodo za večino potrošnikov velike slušalke in ne-glas v primerjavi s podobnimi modeli tudi "odvratni" razlogi za iskanje mono slušalk. Toda na splošno je model, ki upošteva številne posebnosti, našel svojo tržno nišo na komercialnem trgu zaradi nizke cene.

  Druge možnosti

  Od modelov za leto 2017 obstajajo še druge možnosti:
 • Plantronics Voyager Legend je primeren za poslovneže. To je elegantna rešitev, ki vam omogoča, da sledite stvarem tudi med vožnjo ali nakupovanjem. Slušalke so dobro potlačene s prisotnostjo treh mikrofonov (dva za prenos stvari, eden za zatiranje zunanjega hrupa), napolnjen iz USB-ja, ko pa je prvič priključen na telefon, lahko pride do težav, ker naprava ne podpira NFC.
 • Najboljši zvok znane blagovne znamke je Sennheiser VMR 200-II. Slušalke so visoke kakovosti, zvok se prenaša na najvišji ravni. Naprava podpira veliko protokolov, vendar je cena precej - skoraj sedem tisoč rubljev.
 • Zanesljiv model - Sony SBH80. Naprava je kompaktna po velikosti in dolgotrajno delovanje brez ponovnega polnjenja. Obstajajo vse potrebne funkcije, in glavna osebnost je močna baterija.
 • Radiomodul

  Kaj je Bluetooth in kako je stik vzpostavljen, ko gre za radijski modul? Bluetooth radio je še en tehnični napredek te najsodobnejše tehnologije.Načeloma je to vsestranska kompaktna naprava, ki vam omogoča prenos določene količine informacij v obliki zvoka. Navzven je to preprost stolpec majhnih velikosti brez žic. Za funkcijo Bluetooth so na voljo zvočniki. Če želite, da radijski modul deluje, morate aktivirati stik s strežnikom za prenos zvoka. Ker lahko strežnik deluje kot računalnik ali mobilni telefon, bo predvajalnik glasbe ustrezal. Nato lahko napravi dodate zvok. Radiomodul prenaša zvok glasbe čisto in kakovostno.

  Sorodne publikacije