Kitajski mopedi: pregled, specifikacije, popravila, pregledi

Kitajska motorna vozila danes zasedajo vodilni položaj na trgih SND in Rusije. V prodajalnah se uradni trgovci predstavijo s široko paleto motornih vozil, s katerimi se mnogi kupci soočajo s težavami pri izbiri in nakupu. Večina motoristov se zanaša na zunanjo privlačnost, čeprav se vsi modeli razlikujejo po udobju, tehničnih lastnostih in zanesljivosti. Ta pregled kitajskih mopedov predstavlja najbolj priljubljene in priljubljene modele v Rusiji in državah SND.

Mopedi "Delta"

Najbolj preprost in cenovno dostopen kitajski razred mopeda "Delta". Realizirana pod različnimi blagovnimi znamkami in modeli, od katerih je najbolj priljubljena verjetno Viper Delta in Irbis Delta. Obseg motorja najcenejšega kompleta tega kitajskega mopeda - 50 kock. Opremljen je s tri-litrskim rezervoarjem za gorivo, armaturno ploščo brez tahometra in spikovannymi koles.


Dražje spremembe so opremljene z motorji s 72-100 kockami, kolesi s kolesi, rezervoarjem za gorivo 45 litrov in tahometrom. Takšne kitajske mopede odlikujejo zanesljivost, enostavnost upravljanja in dobra kakovost. Zmogljivost motorja 72 kubičnih centimetrov je dovolj za pospeševanje mopeda do 75 km /h. Delo pogonske enote je praktično tiho. Za slabosti kitajskega mopeda "Delta" je mogoče pripisati šibko elektriko, nizko cesto, pomanjkanje senzorja ravni goriva, majhno prostorninorezervoar za gorivo in predal za rokavice - mesta pod steno ali orodjem. Motor mopeda je zasnovan na osnovi legendarnega motorja Honda Super Cub in s primerno oskrbo lahko deluje neprekinjeno 20-25 tisoč kilometrov.

Mopedi "Alpha"

Bolj trden motor "Alpha" izgleda kot sovjetski motocikel "Minsk". Moped je opremljen s sedm litrskim rezervoarjem za plin, udobnimi oporniki za potnike in okvirjem za motorna kolesa. Varnostni loki so pritrjeni na motor mopeda, ne na okvir, ki lahko v primeru nesreče privede do ločitve glave valja. Pomanjkljivost tega modela je slab pregled v ogledalih in vezan na generator z nizko porabo.

Motocikl "Alpha" pogosto pridobijo motoristi kot prvo motorno kolo za poučevanje vožnje. Njegova prednost je ekonomična poraba goriva - približno 2 litra na 100 km - in rezervoar za gorivo velikega obsega, ki vam omogoča premagovanje velikih razdalj. Motorno kolo odlikuje zanesljivost in nezahtevnost delovanja.

"Harley" Minichopper "

Helikopter je zgrajen na podlagi mopeda in je izdelan v izvirni zasnovi, ki ji daje podobnost z igračo. Z največjo hitrostjo 50-60 km /h se "Harley" začne zelo živahno in se vzpenja po gori zahvaljujoč pravilno izbrani številki prenosa. Med prednosti kitajskega mopeda - udobno pristanek za eno osebo, originalen dizajn in se nahaja na sprednjih kolesnih kolutnih zavorah. Slabosti vključujejo ozek sedež, ne omogoča potnikom, da nosijo, preveč mehke amortizerje, šibek prtljažnik, slabosvetlobne naprave in odsotnost osrednjega podstavka.

Scootetta "Active"

Zelo nenavaden model kitajskega motornega kolesa, dopolnjen s polavtomatskim menjalnikom, tako da je prenos mogoče izklopiti brez sklopke. Odlikujejo ga trdna zasnova, velike dimenzije in priročno pristajanje za voznika in sovoznika. Velikost kitajskega motorja mopeda je 50 kubičnih metrov, vendar je enostavno nastaviti do 110 kock. Slabosti tega modela so žeja za plastične dele med vožnjo, težave z elektriko, majhna količina rezervoarja za gorivo - le 33 litrov in šibki elementi razsvetljave.

Šport "Sport"

Glavne razlike od "Active" scootetty - vgrajene v telo, optiko, športno oblikovanje in monokomponentni amortizer. Rezervoar za gorivo modela "Sport" je bil povečan na 4 litre. Lastniki v pregledih opozoriti, da zelo redko soočajo popravila kitajskih mopedov te vrste, saj skuterji razlikujejo v zanesljivosti in nezahtevne v službi.

Skuterji "Panda"

Eden izmed najbolj priljubljenih skuterjev motoristov s svetlo terensko zasnovo, opremljen z 12-palčnimi kolesi, plastično zaščito roke in zložljivimi oporniki za noge. Prijetno dopolnilo mopeda je predal za rokavice in gumb "utripa" z oddaljeno svetlobo, ki vozniku pogosto pomaga pri obnovi in ​​prečkanju križišča. Prvotna oblika sedeža v obliki "koraka" ne omogoča potniku, da se med vožnjo vozniku potisne, hkrati pa preprečuje, da bi se samo en voznik skril pred voznikom.udobje Armaturno ploščo predstavljajo merilnik hitrosti, tahometer in senzor za raven goriva. Slabosti so slabe zadnje zavore in preveč togo zadnje vzmetenje. Kljub precej agresivnemu terenskemu oblikovanju in prisotnosti zaščite na volanu in skuterju, vožnja na "Pandyju" na cesti ne bi smela biti, ker ima majhen cestni lumen in precej lažno plastiko. Skuter je idealen za mestne razmere ali vas in ga mladi zelo cenijo.

Skuterji "Flight"

Kitajci v seriji Race predstavljajo zasnovo italijanskih lahkih motornih koles. Agresiven videz, dvanajst-palčna kolesa, visoko težišče in velika varnostna razdalja omogočajo, da je skuter tega modela nepozaben. V ozadju svojih analogov, motocikel Race izgleda veliko bolj trdna in večja, potiska za oblikovanje veliko japonskih skuterjev. Nekatere prilagoditve dirkalnih skuterjev so opremljene z zadnjimi kolutnimi zavorami in dušilci. Glavni modeli so klasična kitajska shema, ki združuje zadnje "bobne" in sprednje zavorne diske. Armaturno ploščo predstavlja senzor nivoja goriva, tahometer in merilnik hitrosti. Prednosti takega tipa skuterjev so visoka stopnja pristajanja, dobra vozna dinamika in povečana prepustnost, kar se doseže na račun velikih koles. Gangster zapira ključ, merilnik vrtljajev se nahaja na armaturni plošči. Za minuse lahko pripišemo precej šibko vilico, ki je podvržena deformacijam, nezanesljivi plastiki in neprijetno za drugi potniški sedež. Kljub temuKontrola skuterjev ni slaba, visoko težišče jo še vedno negativno vpliva. Namestitev voznikovih nog na sprednji del platforme zmanjša varnost in zaščito pred umazanijo, vendar nekateri motoristi opozarjajo na priročnost takšne konstruktivne rešitve.

Kitajski Storm Scooters

Storm Models - eden izmed najbolj priljubljenih, izvedenih v agresivnem dizajnu. Ima dva kakovostna sedeža za voznika in potnika ter visoko kakovostno optiko. Odvisno od posameznega modela so lahko opremljeni s konvencionalnim in žarometom, z zadnjo zavoro diska in z dušilcem s saksofonom. Skuter ni zelo velik in izgleda zelo razširjen. Kljub neidealnim stopinjam za potnika je sedež mopeda zelo udoben. Armaturno ploščo predstavlja merilnik hitrosti, tahometer, senzor za raven goriva. Skuter je bodisi 12-palčni ali 13-palčni. Prednosti vključujejo trden, stabilen okvir, vzdržljivost, odličen pogled na ogledala, privlačen dizajn. Med slabostmi so šibka optična leča, tuji hrup iz plinske posode, težave z dinamiko zaradi velike teže.

Koliko je kitajski moped?

Cena kitajskih motornih koles, odvisno od določenega modela, tehničnih lastnosti in nekaterih drugih parametrov, se lahko giblje od 40 do 200 tisoč rubljev. Na splošno so kitajski mopedi odlična motorna kolesa, z dobro močjo, hitrostjo, ravnanjem in širokimi možnostmi za uglaševanje.

Sorodne publikacije