Moratti, baterije: pregledi, specifikacije, proizvajalec. Avtomobilski akumulator "Moratti"

Domači potrošnik malo pozna proizvajalca baterij Moratti. To podjetje ima zelo majhen delež na avtomobilskem trgu, v nasprotju z bolj znanimi blagovnimi znamkami. Poleg običajnih akumulatorjev za avtomobile se "Moratti" ukvarja tudi s proizvodnjo baterij za motorje, vlečne in industrijske baterije ter baterije za neprekinjeno napajanje.

Poskusimo se seznaniti s to blagovno znamko in določiti seznam glavnih proizvodov, ki si zaslužijo pozornost in uživajo spoštovanje v svojem okolju. Pozornost bo usmerjena na mnenja strokovnjakov v tej industriji in preglede povprečnih lastnikov baterij "Moratti".

Proizvajalec

Napajalniki pod blagovno znamko "Moratti" se proizvajajo v slovenskem mestu Mezice, v zmogljivostih podjetja TAV d.d. Slednje je znano po izdelavi baterij Tab in Topla, ki jih najdemo tudi na našem avtomobilskem trgu. Moratti proizvede več kot 1 milijon izdelkov letno, kjer je dobra polovica na evropskih trgih in trgih Skupnosti neodvisnih držav.

Avtomobilski akumulatorji podjetja Moratti so dobavljeni v več osnovnih različicah, kar jim omogoča, da brez težav upravljajo avtomobile ruske in evropske avtomobilske industrije. V zadnjih nekaj letih je podjetje tesno sodelovalo pri prilagajanju svojih naprav drugim proizvajalcem vozil, kar je omogočilo povečanje kupne moči izdelkov (ameriške in azijske tehnologije).

Značilnosti baterij podjetja "Moratti"Glavno podjetje Tab ima v svojem arzenalu vsa potrebna orodja in opremo za proizvodnjo visokokakovostnih in sodobnih naprav. Podjetje je patentiralo več zanimivih tehnologij na tem področju, ki so omogočile opremljanje izdelkov z nekaj zanimivimi in uporabnimi "čipi". Eden od teh je Expanded Metal, kjer se proces proizvodnje plošč za elektrode opazno spreminja. Svinec v tem primeru je dopiran s kalcijem za znatno zmanjšanje samopraznjenja. Ta ista točka vam omogoča izboljšanje učinkovitosti Moratti baterij. Preskusi so pokazali, da se zaradi te tehnologije zagonski tok vedno ohranja na visoki ravni, hkrati pa se je povečala življenjska doba izdelka do 6 let.

Potem pa si poglejmo modelno paleto znamke "Moratti".

Avtomobilska baterija

Oglaševalsko podjetje "Moratti" trdi, da so njegovi izdelki izvajali najnaprednejše rešitve na tem področju. Glavni poudarek je na uporabi v proizvodnji posebnih elektrod, ki lahko bistveno povečajo trdnost toka in znatno zmanjšajo notranji upor v baterijah "Moratti". Tu govorimo o okrepitvi elektrod, ki jim pomaga upreti se deformacijam v času vibracij telesa. Trdnost plošč se je na splošno povečala brez ogrožanja osnovnega postopka.
Notranje rešetke so narejene iz kalcija in svinčeve zlitine z uporabo nekaterih drugih lastniških dodatkov. Aktivna masa elektrod je izdelana iz visoko kakovostnega svinca z dodatkom polimorfnih snovi, ki dopušča, čeprav nekoliko, vendar kljub temupoveča porabo energije baterij Moratti (60A /h). Ta značilnost bistveno prispeva k odpornosti elementa proti koroziji. Na koncu se izkaže, da je aktivna masa na elektrodah veliko boljša, kar poveča zmogljivost baterije. Poleg tega prisotnost stabilizatorjev zmanjšuje samopraznjenje.

Posebne značilnosti skupine

Prav tako je treba omeniti, da se tehnologija proizvodnje elektrod za sušenje pri nizkih temperaturah uporablja pri proizvodnji akumulatorjev. Ta trenutek omogoča popolno odpravo pristranskosti notranje napetosti v ploščah in možne rekalivanije. Taka odločitev dodaja tudi poudarke na operativne lastnosti modelov. Tu lahko dodate kompenzacijsko metodo za obvladovanje kemijskih reakcij med pozitivnimi in negativnimi elementi, zato dobimo popolnoma razlagalni element.
Glede na nazivno zmogljivost lahko znamko avtomobilskih akumulatorjev razdelimo v dve glavni skupini:
 • za avtomobile - 45-105 A /h;
 • za tovornjake - 100-225 A /h.
 • V zvezi s pregledi baterije Moratti je tu na splošno ugodna slika. Številni lastniki avtomobilov so zadovoljni z značilnostmi baterij in bolj ali manj demokratično ceno. Nekateri se pritožujejo zaradi slabe odzivnosti baterij v hudih zmrzalih, vendar je to problem skoraj vsi izdelki srednje cenovne točke. Posamezni uporabniki opazijo dobro obrabo baterij in dolgo življenjsko dobo. Edina stvar je pojasniti, da pred nakupom, se prepričajte, da bodite pozornina dan sprostitve baterije Moratti, da bi se izognili neprijetnim incidentom.

  Baterija za motorna kolesa

  Ta skupina izdelkov je našla svojo uporabo v mopedih, skuterjih, motornih kolesih in drugi podobni tehnologiji. Podjetje se ukvarja z uvajanjem baterij za motorna kolesa z dvema tehnološkima usmeritvama - AGM in GEL. Zaradi svoje specifičnosti te tehnologije izključujejo elektrolit v običajni tekoči obliki. Oglejmo jih podrobneje.

  Monster Power Series

  Izdelki te serije so izdelani z uporabo AGM tehnologije. Elektrolit v teh baterijah je vsebovan v obliki impregnacije iz steklenih vlaken, prav tako pa deli elektrode iz polov. Za bolj zanesljive in kvalitativne začetne lastnosti imajo elektrode v akumulatorjih spiralno obliko. Sodeč po rezultatih inženirskih preizkusov podjetja, je izhodni tok izdelkov AGM skoraj dvakrat višji kot pri navadnih svinčenih baterijah z enako nazivno napetostjo.
  Po mnenju proizvajalca lahko baterije z spiralno vrsto elektrod trajajo do 15 let, kar ustreza približno 1300 polnim ciklom polnjenja. Vse to lahko mirno prenese globoko praznjenje, ustvari dober zagonski tok in se lahko stabilno uporablja pri temperaturah od -50 do + 75 ° C. Poleg tega je znamka polnilnik za avtomobilske baterije Moratti sposoben pridobiti 90% svoje zmogljivosti na uro dela. Navaden spomin za motorno kolo zahteva približno eno in pol ali dve uri.

  Mnenja lastnikov

  Kot za preglede dneBaterije Moratti ta skupina, potem tukaj so večinoma pozitivne ocene. Lastniki skuterjev, mopedov in motornih koles so zadovoljni s tehnično komponento baterij in dolgo življenjsko dobo. Lastniki ATV-jev niso tako jasni v svojih zaključkih, ker za tako prefinjeno in vsestransko tehniko potrebujete ekskluzivno baterijo, ki je sposobna preživeti ne le skok napetosti, temveč tudi dobro učinkovitost. Obstajajo takšni modeli v razponu blagovne znamke, toda stroški teh baterij nikakor niso privlačni, kot tudi časti analogi več kot dovolj za isto ceno.

  Serija Nano GEL

  Za to skupino so bili značilni visoki zagonski tok in zelo nizek kazalnik samodejnega praznjenja. Prva značilnost bistveno presega podobne vrednosti elementov AGM, kar omogoča uporabo baterij za različne namene, ki ne pripadajo motošportu.
  Ena od privlačnih lastnosti te skupine je vsebnost elektrolita v obliki helija. To vam omogoča znižanje temperaturnega praga za standardne načine delovanja in pozicioniranje elementa v različnih orientacijah (navpično /vodoravno).

  Mnenja uporabnikov

  Ocene baterij za Moratti Nano GEL so dvoumne. Novinci se pogosto pritožujejo zaradi zažganih sveč in ožganih žic. Pri tem je treba razumeti, da je oprema takšnega načrta specializirana, torej se uporablja za posebne vrste in vrste opreme. Nemogoče je, na primer, vzeti in postaviti model skupine GEL z visokim zaganjalnim tokom na običajni skuter, ki deluje na elementu AGM. Mora biti zahtevanose posvetujte s strokovnjakom ali, v najslabšem primeru, razpošilite navodila za uporabo v vaše vozilo, da se izognete takšnim neprijetnim dogodkom. Prav tako lahko izberete več podskupin baterij "Moratti" za motorna kolesa:
 • VRLA AGM - so s transporterja napolnjene in praktično ne potrebujejo vzdrževanja;
 • MF VRLA AGM - suha baterija z elektrolitom v kompletu;
 • DRAY-naboj - elementi z dolgim ​​trajanjem delovanja (suho polnjenje).
 • Vsaka podvrsta je namenjena posebni inženirski skupini, v nekaterih primerih pa so lahko medsebojno zamenljivi.

  Napajalniki za UPS

  Za ta segment ločena serija - MPS. Modeli so sestavljeni z AGM tehnologijo, kar pomeni, da ne potrebujejo nobenega vzdrževanja in v celotni življenjski dobi. Izdelki se lahko namestijo na nagnjeni ali navpični površini in delujejo tudi v cikličnem ali blažilnem načinu.
  Tehnična značilnost serije MPS je uporaba notranjega sistema za rekombinacijo plina, to je, če tlak v komori presega dovoljeno vrednost, potem se posebni ventili začnejo odpirati in ga postopoma odlagajo do želenega praga. Ta trenutek vam omogoča, da se znebite prisilnega prezračevanja. Kljub temu proizvajalec močno priporoča, da ne kršite temperaturnega delovnega območja - od -20 do + 50 ° C. Obseg uporabe baterij tega tipa je zelo širok:
 • električna orodja;
 • gotovinska oprema;
 • varnost in gasilcisistemi;
 • medicinska oprema;
 • Sistemi za dostavo v sili;
 • različne električne naprave.
 • Ocene akumulatorja Moratti za skupino MPS ne moremo imenovati dobre ali slabe. Imajo specifične slabosti izdelkov AGM in njihovih prednosti. Izdelki "Moratti" se ne razlikujejo veliko od podobnih konkurenčnih modelov, zato je to, kar imenujemo, stvar okusa, katera znamka daje prednost. V vsakem primeru so se izdelki podjetja izkazali za zanesljive in časovno preizkušene, zato dvom o zmožnosti nakupa ni vredno, bolj zato, da lahko služijo tem baterijam, lahko skoraj vsak specializiran servisni center.

  Sorodne publikacije