Pregled in ocena najboljših sesalnikov z aquafilterjem. Sesalniki VITEK, SUPRA, Thomas, Karcher

S pomočjo filtrov standardnih sesalnikov prašni delci še vedno padejo v zrak iz okolice. In če zdravi ljudje tega ne čutijo, potem je za alergiste le katastrofa. Poleg tega je zamenjava (če je enkratna) ali čiščenje (ponovno uporabo) zbiralnika prahu izčrpavajoča, vendar v mnogih pogledih precej neprijetna. Naprave, opremljene z vodnim filtrom, nimajo te pomanjkljivosti. Zato samozavestno nadomeščajo klasične modele s potrošniškega trga. Izbira takšnih čistilnih sredstev je velika in raznolika (tako za proizvajalce kot za ceno). V našem preglednem članku bomo opisali ocene najboljših sesalnikov z vodnim filtrom različnih cenovnih razredov in njihove tehnične lastnosti. Upamo, da vam bodo posredovane informacije pomagale določiti izbiro določenega modela na podlagi vaših osebnih preferenc in finančnih zmožnosti.


Načelo delovanja sesalnika z vodnim filtrom

Osnovna načelna razlika med sesalcem in vodnim filtrom je, da ves vstopni zrak vstopa v posodo z vodo, ki je glavni filtrirni element. Tekočina vpije delce umazanije in prahu. Velike frakcije se usedejo na dno, majhne raztopimo v vodi. Učinkovitost čiščenja s takimi sredstvi je veliko večja kot pri klasičnih izdelkih, opremljenih z običajnimi vrečkami (za enkratno uporabo ali za ponovno uporabo) za zbiranje smeti. Trenutno so izdelki vodnega rezervoarja zanesljivo uvrščeni v najboljše sesalnikevodilnih položajih.
Opomba! Uporaba tako učinkovite naprave ne omogoča le hitrega in učinkovitega čiščenja, ampak tudi dodatno vlaženje zraka v zaprtih prostorih. Kaj ugodno vpliva na zdravje (še posebej v vročih poletnih dneh).


Sorte

Na principu tehnoloških značilnosti so vsi elementi za filtriranje vode razdeljeni v tri vrste:
 • Hookahi. V takih pogojih zrak prehaja skozi posodo, napolnjeno z vodo, v zapleteni poti.
 • Injekcija. V takšnih izdelkih se kontaminirani zrak sprva s posebnim injektorjem zmeša z vodo pod pritiskom, nato pa preide skozi škatlo s tekočino. To pomeni, da se izvede dvofazni vodni filter.
 • Separator. V rezervoar za vodo je nameščena posebna centrifuga. Zrak z delci umazanije in prahu se razliva skupaj z vodo do zelo visokih vrtljajev. To vam omogoča, da "break" tudi mehurčki zraka, ki vsebujejo kakršne koli mikrodelce, in popolnoma jasno zrak iz njih, vrne v sobo.
 • Glavna pomanjkljivost ločilnega sesalnika s aquafilterjem je visoka cena. Zato niso tako zahtevne kot prilagoditev prvih dveh vrst.

  Specifikacije

  Sesalniki s aquafilterjem so označeni z:
 • močjo sesanja - od 200 do 700 W;
 • prostornina zbiralnika prahu - od 12 do 58 litrov;
 • stopnja čiščenja zraka (odvisno od vrste vodnega filtra): v kavkah - 92-95%, v injekciji - 99-999%, v separatorju - do 99999%;
 • porabljenMoč - od 650 do 2400 W;
 • Raven hrupa pri delu - od 66 do 87 dB.
 • Na naslednje kazalnike, kot so teža in splošne mere, vpliva tudi udobje vsakodnevnega delovanja in poznejše shranjevanje.

  Prednosti in slabosti izdelkov z vodnim filtrom

  Glavna prednost detergentov, opremljenih z vodnim filtrom (v primerjavi s tradicionalnimi primerki, ki imajo vrečko za zbiranje prahu), je visoka stopnja čiščenja zraka, ki se vrne v prostor. To je posledica sposobnosti vode, da "zajame" najmanjše delce prahu, do desetine mikrona.
  Druga nedvomna prednost takšnih sesalnikov je stabilna sesalna moč skozi celoten postopek sestavljanja. Medtem ko pri klasičnih modelih ta kazalnik stalno zmanjšuje količino polnilnega zbiralnika prahu. Pomemben plus je tudi enostavnost in enostavnost uporabe. Pred začetkom čiščenja v posodo nalijte čisto vodo in jo po končanem postopku preprosto izpraznite (skupaj z delci prahu in prahu). Opomba! Z dodajanjem majhne količine aromatizirne tekočine v posodo za zbiranje prahu ne boste samo očistili sobe, temveč se boste tudi znebili neprijetnih vonjav. Med slabostmi uporabnikov (še posebej krhkih predstavnikov šibkega spola), upoštevajte večjo težo izdelkov (v primerjavi s klasičnimi sogovorniki). To ni presenetljivo, saj masa naprave povečuje količino vode, ki je v njej poplavljena.

  Vodilni proizvajalci

  Najbolj priljubljeni proizvajalci redno zasedajo najvišjo lestvico ocen najboljših sesalnikov z vodnim filtrom(ki jih zbirajo številni uporabniški pregledi), danes:
 • nemški Karcher in Thomas;
 • ruski Vitek;
 • japonski Supra in Shivaki;
 • turška arnica;
 • italijanska Mie;
 • poljski Zelmer;
 • Nizozemski Philips.
 • Za primerjavo tehničnih značilnosti in funkcionalnosti izdelkov, ki so bistveno drugačni po vrednosti (na primer Shivaki SVC 1748 za 7000 rubljev in Karcher za 22000 rubljev), po našem mnenju ni povsem pravilna. Zato vam predstavljamo dve ali tri najbolj priljubljene modele iz zgornjih nizov različnih cenovnih kategorij:
 • Proračun - do 10.000 rubljev.
 • Povprečna cena se giblje od 14.000 do 18.000 rubljev.
 • Premium razred - od 22000 rubljev in več.
 • Priljubljeni modeli proračunske kategorije

  Treba je opozoriti, da so vsi sodobni sesalci z vodnim filtrom (celo prvotni cenovni razpon) opremljeni z zelo učinkovitimi antialergijskimi filtri za fino čiščenje, ki zagotavljajo zamudo tudi najmanjših delcev. Trio voditeljev vodi sesalnik Vitek VT 8100 v vrednosti okoli 8000 rubljev. Visoka sesalna moč (400 W) omogoča hitro odstranjevanje prahu in umazanije z vseh domačih površin. Prostornina zbiralnika prahu je 35 litrov. Posebnost tega modela je razpoložljivost nabora dodatne opreme, sestavljene iz 5 šob: standardna krtača za talne obloge in preproge; za čiščenje oblazinjenega pohištva; sesanje; razpoka (za odstranjevanje onesnaževalcev s težko dostopnih mest) in zelo ozka.

  Na drugem mestusamozavestno se je naselil na Shivaki SVC 1748 (6800-7200 rubljev). Model je opremljen z 38 litrskim vodnim filtrom, katerega sesalna moč je 410 vatov. Komplet šob je sestavljen iz 4 ščetk. Zapre tri vodje Supra VCS 2086 (5100 rubljev). Razlikuje se po najnižji ceni in zelo majhen volumen zbiralnika prahu - le 15 litrov. Poleg tega ima model najmanjšo dolžino kabla - 35 m (tekmovalci - 5 m). Čeprav je sesalna moč precej visoka (380 W), je ta model najbolj primeren za čiščenje manjših prostorov.
  Poraba energije vseh treh modelov je enaka in znaša 1800 W. Iz slabosti sesalnika Supra VCS 2086 je treba opozoriti na visoko raven hrupa - 83 dB (za primerjavo v Shivakiju - le 68 dB). Vsi proizvajalci zgoraj navedenih modelov zagotavljajo 12 mesečno garancijo na svoje izdelke.

  Model povprečnega cenovnega razreda

  Nemški sesalnik Thomas Aqua Box Compact (17.000 rubljev) z edinstvenim patentiranim sistemom mokre filtracije Wet-Jet vodi na seznamu modelov za srednjo cenovno kategorijo. Poraba energije - 1600 W, zmogljivost zbiralnika prahu - 18 L. S to napravo lahko ne samo izdelate kemično čiščenje (s tako imenovano funkcijo "pralni zrak"), temveč tudi odstranite s površine tekoči prah, razlito vodo ali druge kemično neagresivne snovi. Raven hrupa (odvisno od načina delovanja) Thomas Aqua Box Compact sega od 70 do 81 dB. Dodatno udobje pri uporabi je zagotovljeno z mehanskim regulatorjem sesalne sile, ki se nahaja na ročici teleskopske palice. Garancijska dobastar 25 let.
  Zagotovo je drugo mesto dano turškemu sesalcu Arnica Bora 7000 ARN 35 R (18000 rubljev). Zaradi konstrukcijskih značilnosti aqua boxa (patentiran sistem DWS) se v notranjosti ustvarijo dvojni vrtinčni tokovi, ki zagotavljajo učinkovito mešanje delcev umazanije in prahu z vodo. Največja moč sesanja je 420 W (s skupno porabo 2400 W). Zmogljivost rezervoarja za tekočino - 12 litrov. Model je opremljen z vsemi potrebnimi šobami - za čiščenje celo površin in za odstranjevanje prahu iz različnih oblazinjenih pohištva. Garancijski rok - 3 leta. Pregled sesalnikov z vodnim filtrom srednje cenovne kategorije zapira model Philips FC8950 (14.000 rubljev). Od prednosti "nizozemski" vredno omeniti veliko količino zbiralnika prahu (58 litrov) in priročno stikalo, ki se lahko aktivira s pomočjo stopala. Poraba izdelkov (po našem mnenju precej pomembna) je dokaj skromna sesalna moč (skupaj 220 W) in precej visoka raven hrupa (87 dB).
  ​​

  Priljubljeni modeli vrhunskega razreda

  V tej kategoriji bi morali biti pozorni na dva zelo priljubljena, vendar povsem drugačna modela cen. Nesporni vodilni v smislu razmerja med ceno in kakovostjo je nemški sesalnik Karcher DS 6 Premium Mediclean (22.000 rubljev). Razvijalcem je uspelo ustvariti zelo učinkovit motor za ta model z minimalno porabo energije (650 W). Skupaj z energijskim razredom A je ta model daleč najbolj ekonomičen. In vse to dosežemo, da ne poškodujemo sesalne moči. Gearustvarja redčenje zraka - 230 mbar, produktivnost - 72 l /sek. Pomanjkanje regulatorja moči samo povečuje zanesljivost izdelka. Po želji lahko moč sesanja zmanjšamo tako, da preprosto odpremo mehansko loputo na ročici teleskopske palice. Karcher DS 6 Premium Mediclean je opremljen z 2-litrskim rezervoarjem za vodo. Precej kompaktne dimenzije (535 x 289 x 345 cm) in majhna teža 75 kg omogočajo enostavno uporabo in shranjevanje. Proizvajalec zagotavlja 24-mesečno garancijo na izdelke.
  Italijanski model ločilca Mie Ecologico za drugo fazo "turnirske mize" smo postavili le zaradi svoje dokaj visoke cene (okoli 33.000 rubljev). Tehnične lastnosti tega izdelka bodo zadovoljile najzahtevnejše ljubiteljice čistosti. Sesalna moč je samo 690 W! In to je z zelo ekonomično porabo energije (1000 W). Izdelek ima separator zaprtega tipa s centrifugalno hitrostjo vrtenja 28000 vrt /min. Trdi, da proizvajalec, stopnja čiščenja zraka (99997%) vam omogoča, da ne brez uporabe drage nadomestni filter (HEPA) za fino čiščenje. Prostornina zbiralnika prahu je 35 litrov. Jamstvo je 3 leta. Edina pomanjkljivost (čeprav precej pogojna) je dokaj velika teža izdelka - 12 kg.

  Izdelki «2 in 1»

  Za tiste, ki niso pripravljeni popolnoma opustiti tradicionalne vreče za zbiranje prahu, je treba paziti na napravo "2 v 1". Ti izdelki imajo dva načina delovanja:
 • uporabo običajne vreče za zbiranje smeti;
 • z uporabo vodnega filtra.
 • Prvi način, na primer, je lahko uspešenuporablja za odstranitev s površine velikih delcev smeti, drugi pa za končno obdelavo prostora. Paleta modelov takšnih izdelkov je precej omejena, zato brez ocene najboljših sesalnikov z vodnim filtrom "2 v 1". Za informacije! Priljubljen model v tej kategoriji je sesalnik Zelmer ZVC 762 (12000 rubljev). Kapaciteta vodnega filtra je 5 litrov, prostornina vrečke za prah je 25 litrov. Največja poraba energije - 1500 W, zmogljivost: 30 l /s. Proizvod kljub vsestranskosti tehta le 84 kg, garancija poljskega proizvajalca pa je 4 leta.

  Kaj iskati pri izbiri

  Če izberete sesalnik z vodnim filtrom za dom, morate paziti na več ključnih točk:
 • Najprej sami ugotovimo, kakšno stopnjo čiščenja želimo doseči. To bo v veliki meri odvisno od cene izdelka. Če v družini ni ljudi z alergijskimi boleznimi, lahko iz ekonomskih razlogov izberete preprost proračunski model s filtrom nargile (Shivaki ali Supra). V nasprotnem primeru je bolje ustaviti izbiro dražjih izdelkov z separatorjem (še vedno so precej drage, vendar je njihova stopnja čiščenja maksimalna) ali sistem za čiščenje (npr. Nakup zelo priljubljenega in dokazanega vakuuma "Thomas Aquabex").
 • Nato izberite potrebno sesalno moč. Za čiščenje gladkih površin in pohištva za oblazinjenje tkanin je vrednost tega indikatorja približno 300 W. No, če notranja oprema sobe vsebuje preproge alitalne obloge z dolgim ​​dremežem (in celo v hiši povsod, kjer je raztresena volna domačih hišnih ljubljenčkov), je bolje izbrati napravo z višjo silo absorpcije (400 W ali več).
 • Nato izberite prostornino zbiralnika prahu. Seveda, višja je njegova vrednost, večja je površina prostora, ki jo je mogoče posesati brez vmesnega pranja posode.
 • Z izbiro zanesljivega in časovno preverjenega proizvajalca vam bodo pomagali ratingi najboljših sesalnikov z vodnim filtrom, ki so bili objavljeni zgoraj.
 • V zaključku

  Seveda v majhnem preglednem članku ni mogoče podrobno opisati številnih modelov vodnega filtra, ki so predstavljeni na sodobnem potrošniškem trgu. Če se odločite za nakup sesalnika Thomas Aquabex iz srednje cenovne kategorije ali proračuna (vendar ne manj zanesljivega) Vitek, ste lahko prepričani, da bo kakovost in učinkovitost čiščenja daleč od uporabe že tako "arhaičnih" analogov (s sabo za zbiranje prahu) )

  Sorodne publikacije