Program za overclocking hladilnike na vašem računalniku SpeedFan. Prilagodite hitrost hladilnikov

Če se hladilnik (ventilator) na katerikoli PC napravi samodejno ne pospeši na največje število vrtljajev, kar vodi do pregrevanja, je smiselno uporabiti pripomoček SpeedFan. Ta aplikacija vam omogoča, da nastavite konstantno hitrost vrtenja vijakov ali prilagodite njeno spremembo glede na temperaturo, ki ste jo odčitali iz glavnih senzorjev. Pripomoček SpeedFan deluje samo s tistimi hladilniki, katerih krmiljenje vrtenja se lahko izvede prek BIOS-a.

Kratek opis SpeedFan

Program SpeedFan Cooling se brezplačno distribuira. Primerna je za spreminjanje hitrosti ventilatorja, nastavljeno na grafični kartici, CPU, matični čipov. Preden namestite in zaženete pripomoček, morate onemogočiti samodejno prilagajanje v BIOS-u. Če ta pogoj ni izpolnjen, lahko pripomoček napačno prevzame informacije o največji možni hitrosti vijakov in je ne more razširiti na mejno raven v kritičnem položaju.


Na primer, če BIOS zažene hladilnik CPE pri 700 vrtljajih /min med izvajanjem, bo aplikacija SpeedFan sprejela to največjo vrednost. Ko se temperatura CPE dvigne, se bo ventilator PC izplaknil. To bo prisililo računalnik, da izklopi ali prekine procesor.

Namestitev in prvi zagon

Distribucijo namestitve je treba prenesti samo iz uradnega vira proizvajalca. V vsakem primeru je priporočljivo preveriti, ali je prenesena datoteka virusa. Celoten processtandardna namestitev. V prvem koraku boste morali sprejeti licenčno pogodbo. V drugem - lahko izberete kraje za ustvarjanje bližnjic. Tretji - določite mapo za razpakiranje pomožnih datotek.


Med prvo vožnjo bo program za shranjevanje ur iskal vse razpoložljive temperaturne senzorje in ventilatorje. Ko se ta postopek konča, se na zaslonu prikaže okno z malo pomoči. Če ne želite, da se pojavi po vsakem zagonu programa, morate označiti posamezno potrditveno polje in klikniti »Zapri«. Ko se okno pomoči zapre, se prikaže glavni zavihek programa. Sprva je program nastavljen na lokacijo angleščine. Če želite zamenjati jezik vmesnika, sledite tem korakom:
 • Kliknite ikono "Konfiguriraj" v zgornjem levem delu glavnega okna
 • Kliknite zavihek "Možnosti"
 • V meniju "Jezik" izberite jezik. Lokalizacija je že vgrajena v pripomoček
 • Glavno okno

  Glavni okenski bloki prikazujejo osnovne informacije, desno pa so informacije o temperaturi glavnih komponent računalnika, kot so grafična kartica, čipov, CPU, trdi disk. Poleg resničnega, program za overclocking hladilniki z azhe tukaj in "smeti". Za določitev parametrov, ki niso vredni pozornosti, morate uporabiti pripomoček AIDA64. To je treba primerjati z SpeedFan in AIDA64. Če je zadnji del je vrednost, nato pa jih upoštevajo se račun ni potrebno.
  Seznam krmilnikov je na levi stranihladilniki Na seznamu je običajno več oboževalcev kot tistih, ki so nameščeni v računalniku. Nekateri od njih odražajo hitrost resničnih hladilnikov. Drugi, kot v primeru podatkov o temperaturi, vsebujejo "drobine". Nepravilni podatki v blokih so edina pomanjkljivost pripomočkov, ki gre v vsako novo izdajo.

  Določitev ustreznosti senzorjev in hladilnikov

  Na dnu programa so regulatorji hitrosti vijakov. Njihova imena so Speed01, Speed02 itd. (SpeedFan v ruskem jeziku je "Fan1", "Fan2"), vendar je pred nastavitvijo hitrosti potrebno najprej določiti korespondenco med krmilniki in hladilniki. Odstranite levo ploščo sistemske enote, spremenite vrednost prvega krmilnika na več deset odstotkov in opazujte, kateri hladilnik se je začel vrteti - bolj intenziven ali počasnejši, zapišite ga ali si zapomnite linijo v levi enoti, ki se je spremenila. Če spremenite vrednost enega od kontrolerjev v SpeedFanu, preverite na strani AIDA64, na kateri napravi se bo spremenila sprememba hitrosti ventilatorja

  Nastavitve

  Da bi zagotovili prekoračitev hitrosti ventilatorja, mora AIDA64 delovati. Če želite spremeniti ime senzorjev in kazalnikov hitrosti, ki jih želite razumeti, kliknite na vrstico "Konfiguracija", zato za izbiro elementa na seznamu kliknite z levim gumbom miške. Na dnu zavihka lahko nastavite želeno temperaturoin kritično.
  Če komponenta doseže kritično raven, bo naprava samodejno prisilila ventilator na vrtenje računalnika za največjo hitrost. Ko se naprava ohladi na želeno temperaturo, se hladilniki obrnejo. Če vam obrazec za izpolnjevanje obrazca povzroči težave in ne razumete natančno, kakšno vrednost morate vključiti v te grafe, preberite navodila, ki so priložena napravi, ali najdite najnovejše informacije na spletnem mestu proizvajalca. Nato kliknite ikono "+" poleg imena naprave. Na prikazanem seznamu pustite kljukice nasproti ventilatorja, ki ustreza tej opremi. Vsak hladilnik (ventilator) lahko preimenujete. To storite tako, da odprete zavihek "Fans".
  Če želite nastaviti samodejno spremembo hitrosti vrtenja hladilnika, pojdite na zavihek »Hitrosti«. Izberite ventilator. Na dnu okna vnesite najmanjšo in največjo hitrost v odstotkih. Nikoli ne nastavite vrednosti, ki je enaka 100%, kot zgornjo mejo, ker se bo hladilnik splaknil do največje vrednosti, ko bo dosežena kritična temperatura, določena v glavnem zavihku nastavitev. Po vnosu potrdite polje poleg besedila "Samodejno spremeni".
  Naprednim uporabnikom svetujemo, da uporabljajo oddelek Nastavitve nadzora ventilatorjev. V njej je za vsak ventilator mogoče določiti krivuljo spremembe hitrosti vrtenja, odvisno od odčitkov senzorjev.

  Zaključek

  Program za hlajenje hladilnikov na računalniku SpeedFanbodo morali uživati ​​napredni uporabniki in overclockerji. Za vse ostale se bo zdelo zapleteno. Neizkušen uporabnik bo težko vzpostavil tekmo med ventilatorji in senzorji ter razumel vse parametre. Poleg tega normalna temperatura naprav in kritičnih ni vedno navedena na mestih proizvajalca in v navodilih.

  Sorodne publikacije