Kako uporabljati telefon kot računalniški modem?

Uporaba telefona kot modema je rešitev za vse, ki so vedno na poti ali nimajo dostopa do žičnega interneta. Trenutno na svetu ni skoraj nobenega mesta, kjer ni bilo mobilne povezave, zato bo telefon na voljo kot modem za vaš računalnik.

Priključitev običajnega telefona

Telefon lahko uporabljate kot modem za računalnik na dva načina: z uporabo infrardečega vmesnika ali povezave Bluetooth. Če želite uporabljati to storitev, je najbolje, da preverite, ali je na telefonu 3G na voljo podpora, ki bo omogočala brezžično povezavo visoke hitrosti. Torej, z uporabo adapterja kabla, morate telefon priključiti na računalnik ali prenosni računalnik. Nato se v oknu prikaže sporočilo, da je telefon pripravljen za namestitev programske opreme v računalnik. Uporabnik mora samo potrditi ali izbrati osebne nastavitve.


Naslednji korak pri uporabi telefona kot modema je nastavitev modema v upravitelju naprav. Modem telefona bo na kartici Modemi. Nato z desno miškino tipko kliknite na napravo in izberite možnost "Lastnosti". V oknu z nastavitvami modema morate izbrati funkcijo "Dodatne možnosti komunikacije" in določiti možnosti inicializacije. Po potrditvi dejanja kliknite V redu.

Ustanovitev s telekomunikacijskimi operaterji

To je najpomembnejši delkako uporabljati telefon kot modem v računalniku ali prenosnem računalniku. Tu boste potrebovali zavihek "Center za upravljanje omrežja in skupno rabo". Sledi ustvarjanje nove povezave in prehod na spreminjanje omrežnih parametrov, kjer morate izbrati funkcijo "Nova povezava". Nato se prikaže okno, kjer morate določiti univerzalno številko, ki je primerna za vse komunikacijske operaterje - "* 99 *** 1 #". Če operater Beeline ali MTS, ne morete izpolniti polja "Uporabniško ime" in "Geslo", in v primeru "MegaFon", oba polja je treba izpolniti s tipkanjem gdata.

Naslednji korak je uporaba telefona kot modema za vaš računalnik, - v vrstico vnesite ime operaterja, da označite ime povezave in povezave. Zadnji korak bo vzpostavitev povezave z računalnikom in inicializacija računalnika ali modema omrežja. V primeru uspešne povezave morate klikniti »Zagon internetnega pogleda«.

Standardna povezava pametnega telefona prek USB

Prvi korak pri uporabi telefona kot modema prek USB-ja je priključitev kabla pametnega telefona na računalnik. Nato morate izbrati okno "Možnosti", ki je videti kot prestavo. Obstaja oddelek "Brezžična omrežja" - to so nekaj, kar potrebujejo. Od več različic bo koristen samo "USB-modem". Po tej izbiri se bo računalnik ali prenosni računalnik samodejno začel nameščati programsko opremo. Če želite preveriti zmogljivost modema, lahko kliknete sliko računalnika, ki se nahaja na nadzorni plošči v spodnjem desnem kotunamizni kotiček. Na ta način lahko spremljate nastavitve prenosnega modema.

Povezovanje z internetom prek funkcije Bluetooth

Ta možnost uporabe telefona kot modema omogoča tehnologijo Bluetooth, ki je na voljo na katerem koli telefonu ali pametnem telefonu. Začetek poti modemske povezave ni enak prejšnji. V oknu »Brezžična omrežja« je dovolj, da izberete funkcijo Bluetooth in jo vklopite. Po tem morate v računalniku klikniti gumb "Start" in izbrati zavihek, imenovan "Naprave in tiskalniki". Odpre se okno z več nameščenimi napravami, v praznem prostoru pa kliknete desno tipko miške in izberete funkcijo "Dodaj naprave in tiskalnike". V tem primeru mora biti pametni telefon na voljo in ga morate izbrati.
Vključitev funkcij modema Bluetooth v pametni telefon bo končana.

Brezžična povezava s pametnim telefonom

Sodobne tehnologije omogočajo uporabniku, da telefon uporablja kot modem, ne da bi priključil kable za namestitev povezave. Če želite začeti, preverite, ali je v računalniku nameščen vmesnik Wi-Fi, sicer povezava ne bo delovala. V primeru prenosnega računalnika je vse veliko lažje - proizvajalci so najprej poskrbeli za razpoložljivost tega adapterja. Potem boste morali vzeti pametni telefon v roke in iti skozi valjano progo - "Nastavitve" - ​​"Brezžična omrežja". Obstaja zavihek z imenom »Osebna dostopna točka«, kjer morate izbrati »dostopno točko Wi-Fi«. To je tointernet morate razdeliti v računalnik in druge naprave, ki podpirajo brezžično povezljivost. Povezavo lahko zaščitite v nastavitvah dostopne točke na pametnem telefonu, tako da vnesete geslo in ime omrežja. Če želite aktivirati povezavo v računalniku, morate izbrati in se povezati z želeno omrežno napravo na plošči naprave z vnosom pravilnega gesla.

Povezovanje z internetom s pomočjo aplikacij

Najbolj priljubljeni programi, ki vam pomagajo uporabljati telefon kot modem v računalniku, so Easy Tether in Kies. Aplikacija Kies omogoča sinhronizirano povezavo med računalnikom in pametnim telefonom. Ko je telefon priključen na računalnik, morate izbrati funkcijo »USB pomnilnik«. Potem gre že izdelana shema - prek nastavitev lahko greste brezžična omrežja in tam izberete "Modem in dostopna točka". Za dostop do interneta morate označiti vrstice "USB-modem" in "Android AP". V računalniku boste potrebovali tudi več manipulacij, na primer klik gumba Start. Nato morate poiskati nadzorno ploščo, na kateri bo pojavno okno zahtevalo povezavo. Tam morate izbrati možnost "Prikaži vse povezave", nato pa se bo prikazalo ime pametnega telefona - koristno.
Povezovanje preko aplikacije Easy Tether traja nekoliko drugače, saj je za celotno operacijo potrebno namestiti tako na pametnem telefonu kot na računalniku. Nato se priključi kabel USB in po potrebi namesti gonilnik. Ko je inicializacija pametnega telefona uspešna, lahkozačnite aktivirati internet v telefonu. V sami aplikaciji morate izbrati funkcijo razhroščevanja USB, po kateri bo lahko Android sinhroniziral v aplikaciji. Kot je za računalnik ali prenosni računalnik, potem je ostalo, da odprete program, izberite Poveži prek Android, po katerem aplikacija sinhronizira s pametnim telefonom in omogoča dostop do interneta.

Sorodne publikacije