Kako zgraditi histogram v Excelu

Idealna rešitev za vizualizacijo podatkov v tabeli bo seveda histogram. Ta vrsta grafikona omogoča povprečnemu uporabniku, da posreduje jedro vseh vrednosti, ne da bi jih sploh poznal. Članek bo v Excelu razstavil histogram. Kako to narediti, boste izvedeli po branju članka. Poleg tega bodo upoštevane vse nianse, ki se pojavijo med gradnjo. Prav tako se boste seznanili s štirimi različnimi možnostmi, ki so na voljo za prikaz, kako zgraditi histogram v Excelu.


Možnosti za izdelavo histograma v "Excelu"

Najbolj priljubljen urejevalnik tabel ponuja naslednje različice izdelave histograma:
 • preprost histogram;
 • akumulacijski histogram;
 • z uporabo analiznega paketa;
 • s pogojnim oblikovanjem celic.
 • Na začetku je treba opozoriti, da se lahko vse zgoraj navedene različice izvedejo z enim predmetom v tabeli ali v njenem delu. Zdaj pa preidimo na razčlenitev, kako je v Excelu zgrajen histogram.

  Metoda 1: preprost histogram

  V Excelu se običajno uporablja preprost histogram. Njegova gradnja ne traja veliko časa, sam proces pa ne zahteva poglobljenega poznavanja programa. Najprej morate v tabeli označiti podatke, ki bodo v prihodnje uporabljeni v grafu. Po tem morate odpreti zavihek Vstavi in ​​klikniti gumb "Grafikon". Odpre se podmeni z vsemi razpoložljivimi pogledi grafikonov. V našem primeru morate klikniti na zavihek Histogram in v spustnem menijuizberite njeno vrsto. Treba je omeniti, da so v vsaki vrstici preprosti histogrami prvi, po katerem so diagrami z akumulacijo že urejeni.


  Takoj, ko na programskem listu kliknete na grafikone, ki so vam všeč, se graf s podatki samodejno prikaže na izbranem območju. V Excelu je zgrajen histogram. Kako narediti napis v njem, se boste naučili malo kasneje. Zaenkrat je vredno reči, da lahko prilagodite orodja, ki so v skupini zavihkov Diagrami.

  Metoda 2: Histogram s kopičenjem

  Sedaj je prikazan način, ki prikazuje, kako je sestavljen kumulativni histogram v Excelu. Primer, ki ga lahko opazite v tem članku. Njegovo ustvarjanje se v bistvu ne razlikuje od preprostega načina, vendar je treba poudariti eno stvar. Preden začnete delati s histogramom, morate odstraniti ime prvega stolpca, če je, sicer ne bo delovalo. Zdaj lahko začnete ustvarjati. Tako kot pri prejšnji metodi morate izbrati del tabele s podatki, ki bodo uporabljeni za konstruiranje. Nato pojdite na zavihek Vstavi, v orodni vrstici izberite "Histogram" v spustnem meniju "Graf" in izberite vrsto kumulativnega. Treba je opozoriti, da se v vsaki vrstici nahaja na desni strani. Ko kliknete eno od postavk na listu, se prikaže ustrezen zbirni histogram v Excelu.
  Kot prejšnjič lahko v grafu naredite nekaj sprememb z orodji vSkupina zavihkov "Delo z grafikoni". Mimogrede, v obeh primerih, da bi spremenili napis v grafikonu, morate le klikniti na dvojni klik in določiti novo ime.

  Metoda 3: Uporaba paketa analize

  Iz bolj trivialnih metod se obračamo na bolj zapletene. Malo ljudi ve, da lahko s pomočjo dodatkov programa naredite histogram, vendar je to mogoče. Najprej morate vstopiti v samo nadgradnjo. Če želite to narediti, kliknite zavihek Datoteka in v stranski vrstici izberite »Možnosti«. Nato pojdite v kategorijo dodatkov. Bodite pozorni na spustni seznam "Upravljanje". V njej morate izbrati element "Excel Add-on" in klikniti gumb "Go". Prikaže se okno dodatka. Položite kljukico poleg »Paket za analizo« in kliknite »V redu«. Sedaj se vrnite v tabelo, označite območje podatkov in pojdite na zavihek Podatki. V tem zavihku morate klikniti na gumb "Analiza podatkov", ki se nahaja v območju "Analiza". V oknu pojdite na "Histogram" in kliknite "OK" - prikaže se okno, v katerem želite nastaviti parametre. V polju "Interval vnosa" morate podati območje podatkovne tabele. Če ste jo predhodno dodelili, se vrednost samodejno vnese. Nato označite polje poleg "Zaključna grafika" in nekoliko višje, določite, kam naj se prikaže ta graf. Na koncu kliknite gumb »V redu«.

  Metoda 4: Pogojno oblikovanje celic

  Da bi na ta način narisali histogram, morate označiti območje podatkov in kartico Domov.kliknite gumb "Pogojno oblikovanje". Na spustnem seznamu se pomaknite na element "Histogram" in v meniju izberite eno od želenih vrst grafov.
  Po tem so oblikovane celice zapolnjene z lestvico - to je histogram. Kot je enostavno uganiti, lestvica odraža količinsko težo podatkov, ki jih vsebuje.

  Zaključek

  To so bili štirje načini, na katere lahko ustvarite histogram v Excelu. Vsi so dobri na svoj način in so primerni za različne potrebe, zato si oglejte vsako podrobnost in izberite tisto, ki jo potrebujete.

  Sorodne publikacije