Adapter iz DVI v VGA z lastnimi rokami. Adapter za DVI-D, VGA

Razvoj tehnologij v sodobnem svetu se ne ustavi za sekundo. Sodobna tehnologija za potrošnike neprestano odpira nove funkcije in možnosti. Vendar pa je pomembna ne le nova funkcionalnost. Najprej in predvsem moramo jasno razumeti, kako uporabljati nove pripomočke. Z analizo tematskih forumov in spletnih mest se lahko razume, da veliko število uporabnikov ne ve, kako povezati monitorje z VGA priključkom na DVI-D video kartico. Neizkušeni ljudje pogosto dobijo nasvete od istih, ne do konca, znanih ljubiteljev, ki se zanašajo na svoje pogosto nesrečne izkušnje. Ponavadi ponujajo za nakup DVI-D, VGA adapter, ki ga motivira za svoje nizke stroške, ne praktičnost.


Vendar pa je malo verjetno, da bi taka vrsta adapterja sploh delovala, zato je priporočljivo uporabiti pretvornik signalov DVI-D, VGA in ne tako imenovani adapter iz DVI v VGA.

Da bi razumeli vse zapletenosti te vrste povezave, je treba razumeti načelo dela.

Kako deluje povezava DVI-D?

DVI (Digital Visual Interface), preveden iz angleškega "digital video interface", se uporablja za povezovanje in sinhronizacijo videa med grafično kartico in monitorjem, televizorjem ali katero koli drugo napravo za prikaz. DVI-D je tehnologija, ki vam omogoča shranjevanje kakovosti slike pri prehodu z analognega na digitalni signal. Ta vrsta povezave bo zagotovila največjo jasnost slike. Pomembno je omeniti, da se ta vrsta povezave prenašasamo digitalni signal. Povezovanje z DVI-D je bistvenega pomena za skupno maso digitalnih televizorjev nove generacije in daje največ 2K ločljivosti.


To tehnologijo so aktivno uporabljali proizvajalci naprednih televizorjev in monitorjev, kar je mnogim lastnikom osebnih računalnikov povzročilo številne težave. To je posledica dejstva, da morajo mnogi uporabniki še vedno uporabljati zastarelo povezavo VGA.

Kaj je povezava VGA?

VGA (Video Graphics Array) je tehnologija prenosa slik, ki je bila ohranjena že od prejšnjega stoletja in jo nekateri uporabniki še vedno uporabljajo. Ta vrsta povezave je namenjena prenosu analognega signala. Najboljša kakovost, ki je na voljo pri uporabi povezave VGA, je ločljivost 1280x720, z drugimi besedami HD. Ne glede na to, kakšno 2K ločljivost, kot tudi prenos slik v 3D formatu, ni treba govoriti. Trenutno je večina proizvajalcev naprav za razmnoževanje opustila to tehnologijo, ker je zastarela. Zato so grafične kartice novih modelov opremljene le z DVI-D priključkom, vendar velika večina uporabnikov ne želi vedno spreminjati monitorja na prvo zahtevo in še vedno uporablja naprave za predvajanje z VGA priključkom. To pomeni, da preprosto povežete stari monitor brez kakršnih koli prekrivanj in izguba kakovosti slike je nemogoča. Strokovnjaki priporočajo uporabo več načinov povezave, vendar, da bi našli učinkovit način, morate razumeti sam proces. Kaj bomo zdaj storili?

DVI /VGA adapter z lastnimi rokami

Zaradi dejstva, da tehnologije delujejo prek različnih pristanišč in pripadajo različnim generacijam, mora uporabnik jasno razumeti, da se vrsta signala, ki se prenaša z ene naprave na drugo, prav tako razlikuje. To pomeni, da za stabilno uporabo naprave za predvajanje potrebujete digitalno-analogni pretvornik, ne DVI /VGA-adapter, izdelan z lastnimi rokami ali kupljen na bolšjem trgu. Konec koncev, naprava te vrste preprosto ne more pretvoriti signal iz analognega v digitalni in /ali preprosto ne bo deloval, ali uporabnik ne bo mogel dobiti slike zahtevane kakovosti.

Vrste adapterjev

Bodite pozorni na vrste adapterjev, ki so priporočeni za nakup uporabnikov tematskih forumov, spletnih mest in drugih različnih virov:
 • običajen adapter iz DVI v VGA;
 • VGA /DVI-M adapter;
 • DVI-F /VGA-M adapter.
 • Cena takšnih naprav je zelo majhna, vendar velika večina uporabnikov meni, da je uporaba takega DVI-D adapterja veliko lažja kot zamenjava stare grafične kartice, nakup monitorja z ustreznimi vrati ali iskanje boljših ponudb. Vendar pa to ni ravno tako. Stroški adapterja od DVI do VGA so od $ 2 do $ 5. In dejansko kupec prejme absolutno nekoristen adapter v izhodu, tako da se, tako kot mnogi njegovi tovariši v nesreči, sprašujejo: zakaj nič ne pride ven. Kje je torej razlog za onemogočanje VGA DVI adapterja? Zdaj bomo odgovorili na to vprašanje.

  Imenovanje konektorjev

  Poznavanje njenih pristanišč so poveljniki dvomljivega sklepa prišli do zaključka, da z združevanjem nekaterihpriključki, bodo dobili čudovit DVI-D /VGA adapter!
  Ampak v resnici, če veste, pristaniške podatkovne sheme dobro, je takoj jasno, da ta naprava ne more delovati na vseh! Če pogledate v pristanišče, postane jasno, da DVI nima pen, ki so odgovorne za prenos analognega signala. Pravzaprav se ta odgovor zlahka najde na svetovnem spletu: na vsaki temi o tem vprašanju obstaja del, v katerem avtor piše, da se zdi, da je vse povezano, vendar ne deluje. Ampak, če avtor spoznal, da povezava prenaša signale različnih vrst, potem je vedel: treba je pretvoriti signal. To je preprosto kombinacija dveh različnih pristanišč ne bo pomagalo. Takšna rešitev problema je precej razširjena na internetu, vendar ne bo delovala - sto odstotkov.

  Pretvornik DVI-D /VGA

  Edini možni način za povezavo pretvornika DVI-D /VGA. Seveda je njegova cena višja od cene adapterja, vendar smo že ugotovili, da je bolje plačati več kot samo nekaj dolarjev, pravijo, v veter. Adapter iz DVI v VGA ne bo mogel pretvoriti analognega signala v digitalno, brez katerega uporabnik ne bo mogel povezati nobenega pripomočka. Načelo delovanja pretvornika DVI-D v VGA pri pretvorbi digitalnega signala v analogni.

  Nasveti

  Kaj imamo v ravnovesju? Prvič: uporabnik mora biti pozoren le na mnenje strokovnjakov, ki so dovolj usposobljeni. Zaupanje nasvetov zaradi poceni rešitve rešitve problema ali zaradi priljubljenosti metode ni vredno - lahko vodi do nesmiselne izgube denarja aliizguba dragocenega časa. Drugič, če je očitno, da taka metoda reševanja problema ne deluje v veliki večini, potem je treba razumeti, zakaj ne deluje, preden naredimo nenadne odločitve in upamo, da bo v določenem primeru vse delovalo. To je, seveda, lahko poskusite kupiti adapter iz DVI v VGA in prihranite denar, v upanju na rezultat malo verjetno. Vendar je bolje kupiti pretvornik, ki zagotavlja možnost povezovanja. Upamo, da je članek bralcem pomagal razumeti, kako deluje ta vmesnik. Edini način je, da kupite poseben pretvornik signalov in da se ne trudite z glavo, adapter pa ne more pomagati.

  Sorodne publikacije