Kako vključiti kamero v Skypeu na prenosnem računalniku s standardnim OS?

Skype je eden izmed najbolj priljubljenih programov, ki jih uporabniki osebnih računalnikov in pametnih telefonov uporabljajo za spletne klice v različne dele planeta. "Skype" omogoča uporabniku, da opravlja ne le glasovne, ampak tudi video klice. Za njih morate imeti spletno kamero. Iz zgoraj navedenega sledi, da je treba najprej kupiti videoklic Skype in nato namestiti in konfigurirati spletno kamero. Po tem lahko uspešno kličete. V predstavljenem gradivu bomo poskušali odgovoriti na naslednja vprašanja: "Kako omogočim kamero na Skypeu na prenosnem računalniku?", "Kako jo nastavim?" in "Kako ga povežem?"

Delovanje kamere v programu Skype

Torej, kako vklopiti kamero v Skypeu na prenosnem računalniku? Najpogosteje je spletna kamera na računalniku eden od dodatkov, ki so del prenosnega računalnika, vgrajen je v ohišje nad zaslonom. Da ga omogočite, morate namestiti gonilnike, ki služijo napravi, praviloma pa se njegovo delo samodejno aktivira in ne zahteva motenj tretjih oseb. Po privzetku Skype samodejno poišče spletno napravo in jo izbere kot prednostno za video klic.


Če se to ne zgodi, preverite, ali obstajajo gonilniki za kamero, kako se bo to zgodilo nekoliko nižje.
Treba je opozoriti, da vsi prenosniki nimajo spletne kamere, zato jo morajo kupiti in jo priključiti na prenosni računalnik prek kabla USB. Vozite zgonilnik za fotoaparat morda ni, to pomeni, da gonilniki za fotoaparat niso potrebni. Naprava bo zaznana brez njih. Ampak, če so, potem bi morali biti nameščeni na vašem računalniku.

Kako priključiti kamero na Skype na prenosnem računalniku?

Če vaš pripomoček iz nekega razloga nima spletne kamere, ga je treba kupiti, nato pa priključni kabel priključite na vrata USB 2.0 ali 3.0.
Po povezavi mora operacijski sistem samodejno zaznati napravo. V primeru, da je v kompletu s kamero nameščen namestitveni disk z gonilniki za vašo napravo, ga je treba namestiti na prenosni računalnik.


Po uspešnem izvajanju zgornjih postopkov pojdite na Skype, poskusite narediti video klic. V primeru, da mu je uspelo in da je fotoaparat v uporabi, imate srečo in nimate dodatnih navodil.

Omogočite in preverite delovanje fotoaparata na prenosnem računalniku

Če v vašem primeru fotoaparat v prenosnem računalniku na prenosnem računalniku ni samodejno vklopljen in video klic ni uspešen, preverite pravilnost povezave s spletno kamero. To naredite tako:
 • Odprite meni Start.
 • Pojdite na "Nadzorna plošča".
 • V zgornjem desnem polju vmesnika nastavite možnost "Majhne ikone".
 • V oknu izberite "Upravitelj opravil".
 • Na dnu seznama naprav poiščite "Naprave za obdelavo slike".
 • Kliknite na ta element in tam bo prikazana vaša spletna kamera.
 • Če fotoaparat ni zaznan ali je zastarelprogramsko opremo, jo je treba posodobiti. To lahko storite takole:
 • V oknu Upravitelja naprav v razdelku "Naprave za obdelavo slik" z desno miškino tipko kliknite ime fotoaparata.
 • Na spustnem seznamu, ki se prikaže, izberite "Update Drivers".
 • Iz odprtega okna izberite "Automatic search update update".
 • Po posodobitvi znova zaženite računalnik in poskusite vzpostaviti videoklic za Skype. Vse bi moralo priti ven, drugače pa preberite preostanek priročnika o nastavljanju in vklopu fotoaparata v Skypeu na prenosnem računalniku.

  Aktiviranje tipkovnice

  Treba je opozoriti, da niso vsi prenosni računalniki privzeto vklopljeni. Obstajajo tisti, na katerih mora biti splet omogočen s klikom na določeno kombinacijo tipk. Praviloma je to tipka Fn in gumb, ki prikazuje majhno kamero. To je lahko gumb V, včasih Escape ali eden od tipk F1-F12. Raziščite tipkovnico in poskusite uporabiti to metodo, možno je, da se na vašem prenosniku tak sistem vklopi.

  Kako namestiti spletno kamero v Skypeu?

  Iz zgornjih informacij smo ugotovili, kako omogočiti vključitev spletnih kamer v standardne operacijske sisteme in tipkovnice za prenosne računalnike. Torej nadaljujemo z razpravo o tem, kako namestiti kamero v Skype na prenosnem računalniku. To je pomemben korak pri pravilnem delovanju spletne naprave v tej aplikaciji. Če so vam zgoraj navedena navodila pomagalaVeč o tem, kako vklopite fotoaparat v Skypeu na prenosnem računalniku, je naslednji korak namestitev naprave v samem programu. V ta namen uporabite naslednji priročnik:
 • Pojdite na program Skype.
 • Kliknite na tri pike na vrhu programa.
 • Iz spustnega seznama izberite "Nastavitve".
 • V levem stolpcu menija izberite zavihek »Zvok in video«.
 • Ko odprete okno, morate videti sliko, ki jo prenaša kamera, če ni, pojdite na "Kamera" in izberite ime vaše naprave.
 • Tako je kamera nastavljena v Skype na prenosnem računalniku. Če je povezana in deluje, se mora prikazati slika v programu.

  Zaključek

  V prejšnjem članku je bilo obravnavano, kako omogočiti kamero v Skypeu na prenosnem računalniku. V tem članku boste spoznali problem konfiguriranja in povezovanja naprave ter pravilno nastavitev fotoaparata znotraj samega programa Skype. Če vam zgornje informacije niso pomagale, je zelo verjetno, da je spletna kamera iz nekega razloga neuspešna. Nato lahko nosite prenosni računalnik ali najemno spletno napravo v servisni center za popolno diagnozo in nadaljnje popravilo.

  Sorodne publikacije