Seat Alhambra: Specifikacije, pregledi

Seat Alhambra je družinski avto M-razreda, ki deluje na AutoEuropi na Portugalskem in v Španiji. Ta primer je razvil koncern "Audi-Volkswagen Group". Avto je razširjen v zahodni Evropi. Vendar je v Rusiji malo znan. Kaj je sedež Alhambre? Ocene in ocene avtomobila - še v našem članku.

Oblikovanje

Dizajn enoprostorec je zelo podoben "Volkswagen Sharan". Skrb VAG ne skriva, da je bila platforma za "sedež" izposojena iz "Sharane". Pred avtomobilom je nasmejana silhueta z gladko masko in velikimi žarometi.
Odbijač je integriral okrogle meglenke. Seat Alhambra je označena s kratkim pokrovom in visoko, celo streho. Območje zasteklitve je precej veliko - prispeva k boljši vidljivosti za voznika. Avtomobil je opremljen s kolesi velikosti 16 ali 17 palcev, odvisno od konfiguracije. Mimogrede, dostop do druge vrste sedežev je preko drsnih vrat - precej nenavadna rešitev za enoprostorec.
Za "sedežem Alhambre" spominja na minibus - širok pokrov prtljažnika in visoka, nerodna strešna linija. Izpuh je skrit za odbijačem. V slednjem so tudi nanosi, toda tukaj je parktronic odsoten. Na splošno ima sedež Alhambre lepo, vendar skromno zunanjost. Ta stroj se bo z lahkoto izgubil v toku, tudi če je "Seat" resnično eksotična za Rusijo. Takšne avtomobile redko najdemo na naših ulicah. Toda ali to pomeni, da je avto slab?To bomo izvedeli malo kasneje.

Mere, zračnost

Ohišje vozila ima pomembne dimenzije. Torej, njegova dolžina je 486 metrov, širina - 19 višine - 174. Velikost medosne razdalje - skoraj 3 metre. Toda lumen minivana je majhen - le 15 centimetrov. Ko je stroj popolnoma napolnjen, se stroj ne spusti. Toda s takim cestnim lumnom je avto težko obvladati slabo cesto - upoštevajte povratne informacije.

Salon

Oblika prednje plošče je podobna avtomobilom Volkswagen in Skoda. Ni nepotrebnih in patetičnih podrobnosti. Vse je zelo preprosto, vendar zelo priročno. Volan s tremi kraki, z majhnim srebrnim vložkom. Instrumentna plošča je zelo informativna - recimo povratne informacije. Med merilnikom hitrosti in merilnikom tahometra je digitalni potovalni računalnik. Centralna konzola ima multimedijski zaslon s kasetofonom. Spodnji del plošče je razdeljen s črnim sijajnim trakom. Sedež je trden, z dobro ledveno oporo. Med naslanjači se nahaja naslanjač. Notranja dekoracija je tkanina, vendar dovolj močna. Slika notranjosti bralca "Seaghe Alhambra" si lahko ogledate spodaj.
Salonski prostor "Seata" lahko primerjamo z resničnim minibusom. Tu je shema preoblikovanja Easy Entry, ki vam omogoča bistveno razširitev možnosti kabine. Dostop do druge vrste je skozi drsna vrata. Tla so enaka, kar je nedvomna prednost.
Sedeži se lahko premikajo naprej in nazaj za 16 centimetrov neodvisno drug od drugega. Mesta so dovolj velika in po širini (včasih tudi zpresežek) Tretja vrstica je že v prtljažniku. Samo udobje lahko sprejme otroke. Kar zadeva prtljažnik, je njegova zmogljivost sedem sedežev 267 litrov. Če sestavite tretjo vrsto sedežev, se ta številka lahko poveča na 658. Pri sestavljanju druge vrstice se obseg prtljažnega prostora poveča na neverjetnih 2430 litrov.

Sedež Alhambre: tehnične značilnosti

Avto ima enako linijo pogonskih enot, kot je "Sharan" od Volkswagna. Večina motorjev je dizel. "Seat Alhambra" je opremljen s tremi "trdnimi" enotami po 2 litra, ki izdajajo od 115 do 184 konjskih moči, odvisno od stopnje povečanja. Vse pogonske enote so opremljene s turbopolnilnikom in so označene z sprejemljivim ugrezom.

"Alhambrski sedež" je opremljen z dvema bencinskima motorjema. Osnovna enota 14 litrov. Izhodi do 150 konjskih moči. TSI agregat je na voljo v vrhunski opremi. S prostornino 2 litra ta turbopolni "pošast" proizvede 200 konjskih moči.
Pregledi ugotavljajo, da je sedež Alhambre z bencinskimi motorji značilen za sprejemljivo dinamiko. Torej, pospešek na stotine z motorjem 14 traja 107 sekund. Največja hitrost je 198 kilometrov na uro. Kar zadeva TSI, je skok na stotine ocenjen na 83 sekund. Največja hitrost je 220 kilometrov na uro. Toda kot je pokazala testna vožnja, je "sedež Alhambre" nekoliko počasnejši od Sharane. Slednji je opremljen z 220 konjskimi močmi. Kot zaporaba goriva, za dizelske motorje je 5-6 litrov vzdolž poti, in za bencin - do 8-10 litrov.

Vožnja

Vzorec vzmetenja je popolnoma enak Volkswagenu. V sprednjem delu so inženirji uporabili dvojno nogo z McPhersonovimi regali. Od zadaj - neodvisen sistem s štirimi vzvodi. Krmilno stojalo z električnim ojačevalnikom.

Prednosti in slabosti

Med delovanjem sedeža Alhambre ni bilo posebnih pritožb glede storitve. Mnenja pravijo, da ima motor dober vir in je precej ekonomičen. Menjalnik (in to je šeststopenjski avtomat ali mehanik) prav tako ne povzroča težav. Vendar pa je 200-različna verzija opremljena z robotom DSG. In ta škatla ima žalostno slavo. Sredstvo sklopke je do 50 tisoč kilometrov. In zasnova uporablja dva diska. Stroški popravila so do tisoč dolarjev. Vendar, kot trdi proizvajalec, so bili vsi DSG izpopolnjeni od leta 2013 in brez te strukturne napake.

Kaj še mislite o mnenjih lastnikov avtomobilov Seat Alhambra? Avto ima udoben salon. Kakovost zaključnih materialov in oblazinjenje na višini. Vsak stol ima veliko stopenj regulacije. Zaradi svoje togosti ti sedeži na dolgih potovanjih ne utrudijo. V zimskem času prihrani prednje ogrevanje. Precej velik je in enostavno je ročno odstraniti ledeno skorjo. Izolacija hrupa je všeč - pri hitrosti 140 se lahko udobno vozite.
V zvezi s pomanjkljivostmi se glavni minus nanaša na klimatsko napravo. Njena moč ni dovolj za dobroOhladite ta velik salon. Avtodeli rešujejo to bolezen z namestitvijo athermnega toniranja. Tudi klimatska naprava potrebuje redno polnjenje. Hladilna tekočina gre približno enkrat na tri leta.

Zaključek

Tako smo ugotovili, da gre za enoprostorec "Sedež Alhambre". Zakaj je ta stroj nelikviden na ruskem trgu? Za to obstaja več razlogov. Prvič, pomanjkanje rezervnih delov. Trgovci "Seata" niso toliko kot isti "Volkswagen". Drugič, Seat je uradno prekinil prodajo avtomobilov v Rusiji. Tretjič, mnogi ne potrebujejo tako velikega družinskega avtomobila. Uporabite 1-2 krat na leto za izlete v morje je neumno. In v mestu ta avto ni potreben. Čeprav njegova vrednost ni zelo visoka. Novi "sedež Alhambre" v minimalni konfiguraciji je na voljo za pol milijona rubljev.

Sorodne publikacije