Iphone "nevelkov" - je to kaj? Zakaj je pomembno, da pred nakupom preverite stanje telefona?

Morda ste slišali, da ko kupite telefon, je na vas, da izberete iphone "nevelkov". Kaj je to? Razumimo pomen tega izraza. Zakaj je pomembno, da ste pred nakupom pozorni na stanje naprave? Zakaj so modeli neverlock dražji od "zaklenjenih"? Pridobite odgovore na ta in nekatera druga vprašanja, ki vas bodo zadržala pred prekomernim glavobolom in naslednjimi dodatnimi stroški.

Kaj je non-stick?

Kaj pomeni "neverlok" v iPhoneu? Besedni prevod iz angleščine nikoli ni zaklenjen. Te besede kažejo, da bo telefon deloval brez omejitev pri vseh operaterjih. Po nakupu boste lahko vstavili kartico v napravo in jo varno uporabljali brez dodatnih nastavitev ali naprav.


Kar se nam zdi očitno, ni nujno za Združene države in nekatere evropske države. Pogosto je kupljena naprava vezana na samo enega določenega operaterja. In za uporabo druge kartice (kar je še posebej pomembno za lastnike telefonov v Rusiji, Ukrajini), je treba izvesti dodatne manipulacije z napravo. Torej, če se želite izogniti težavam, kupite izključno iphone "nevlok". To velja za razlago izraza. Toda zakaj tuji telefoni blokirajo telefone in kako obiti to omejitev pri prodaji v naši državi?

Zakaj bi pustili "zaklenjene" telefone?

Morda ste slišali, da je nakup iPhonea v ZDA veliko cenejši,kot v naši državi. Toda vsak neporavnani popust ima svojo ceno. V tem primeru ne gre za običajne iphone "nevelkov" (prodajajo se na policah naših trgovin z redko izjemo).


Posli v tujini se sklenejo z mobilnimi operaterji v tujini. Telefoni prodajajo po precej nižji ceni. Toda takšne naprave so že povezane s tem istim operaterjem po pogojih pogodbe (seveda, to je približno nekaj let). Ker je uporabnik prisiljen plačevati fiksno mesečno naročnino, telefon kupi kot posojilo. Nekaj ​​časa, medtem ko je ključavnica v veljavi, ima operater koristi v obliki rednih plačil. Pokrivajo znesek popustov in vam celo omogočajo, da greste v plus. Da uporabnik ne bi kršil pogojev pogodbe, se bodo takšni telefoni "uničili". Torej, če je vaš najljubši iPhone 4 "nalepka", potem ga mobilni operater nikoli ne blokira. Drugi uporabniki so manj srečni. Če so kupili po znižani ceni (včasih je popust 1/3 skupne cene), da vstavite kartico običajnega operaterja in za uporabo telefona samo ne bo delovalo. Če želite odkleniti telefon, ga morate pripeljati v servisni center. Ampak včasih lahko tudi tam pomagate.

Kako odstranim ključavnico iz telefona?

Kaj pa tisti, ki niso izbrali iphone "nevelkov" (kaj je to, smo že ugotovili)? Potem lahko pošljete telefon na junk ali uporabite ameriško kartico operaterja v naši državi? Seveda obstajajo načini, kako obiti ključavnico. Ampak to ni vedno mogoče. Kljub temu je Apple družba zpo vsem svetu in previdno izpolnjuje svoje zaveze.
Poskusite zaobiti zaklepanje telefona z naslednjimi metodami:
 • Uporabite dodatno napravo (Turbo SIM), ki je vstavljena v režo za kartico SIM. S takšno manipulacijo se izvede ponaredek. Naprava "misli", da uporabljate storitve desnega operaterja. Če želite to narediti, boste morali obrezati kartico. In to morate storiti zelo previdno, drugače lahko trey marmelado. Potem morate porabiti denar ne samo za napravo, ampak tudi za popravilo režo.
 • Včasih pomaga sprostiti programsko intervencijo. Metodo uporabite samo za starejše različice programske opreme. Napačna dejanja s spremembo vdelane programske opreme povzročajo resne težave s telefonom.
 • Najbolj pravilen način je, da se odredi deblokiranje operaterja, s katerim je bila pogodba sklenjena po telefonu. Ta proces ni le zapleten, ampak tudi leti v peni.
 • Kako preveriti status iphone?

  Kako preveriti iphone: "non-verbose" ali "unlock"? To je nujno, če ne želite, da bi dobili dodatno kompleksnost.
 • Oglejte si režo za kartico SIM. Ne sme imeti naprav tretjih oseb. Če vidite nekaj podobnega kartici, boste videli napravo za odklepanje (to je odklenjeno z osjo te posebne naprave).
 • Zakaj ne kupite telefona za odklepanje? Ker boste morali po ponovnem zagonu ponovno odkleniti. Poleg tega bo posodobitev vdelane programske opreme za vas prepovedana. Inbrez storitev!
 • Vstavite kartico in poskusite klicati, da preverite telefon. Če se na zaslonu ne prikaže nekaj sporočil, je telefon zaklenjen.
 • Preverite lahko tudi na uradni strani.
 • Ne smete shraniti, če kupite iPhone s ključavnico. V prihodnosti bo prineslo več težav in težav kot uživanje. Zdaj veste, iphone "nevelkov" - to pomeni.

  Sorodne publikacije