ZAZ "Tavria": tehnične lastnosti, fotografije in ocene

V Sovjetski zvezi je bilo več močnih avtomobilskih tovarn. V ukrajinski SSR je bil ZAZ. Do sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja je edini model, izdelan v obratu v Zaporozhyeju (ZAZ-968), začel občutno izgubiti povpraševanje potrošnikov, zlasti po izpustitvi slavnega "Lady-Samara". Odločeno je bilo, da se na sodobnem platformnem pogonu razvijejo popolnoma novi avtomobili. Tako se je leta 1987 pojavila ZAZ 1102 "Tavria". Pregled in tehnične značilnosti tega avtomobila, bomo preučili v tem članku.

Oblikovanje

Videz avtomobila je znan vsem. Auto ZAZ "Tavria" izgleda kot "osem". Treba je omeniti, da so v avtomobilih podobne značilnosti. Toda v "Tavrii" ni gladkih linij, subtilnih oblik odbijačev in drugih "odmevov sedanjosti".
ZAZ "Tavria" je bil serijsko izdan do leta 2007. V tem času je model preživel najmanj sprememb. ZAZ "Tavria-Slavuta", ki je namenjena posodobitvi modela 1102, se razlikuje le v barvanih barvah telesa z odbijači in drugo obliko kolesnih lokov. Ta sprememba je bila izdana v karoseriji. Čeprav je zelo težko imenovati polno velikost. Zdaj razmislite o dimenzijah. Tavria, tako kot Zaporozhets, je imela precej kompaktne dimenzije. Dolžina avtomobila je 37 metrov, širina - 17 višin - 14 metrov. Ob istem času je bil avtomobil dobro usklajen. Oglejte si te kratke kroglice in medosno razdaljo. Avto z lahkoto 17 centimetrov je avtomobil zlahka prestal, kjer "osem" ni potoval. In če sem uspel posaditi "Tavrijo" naprejna dnu, potem ga lahko povlečete skupaj - največja teža avtomobila ne presega 500 kilogramov.

Oblikovanje optike se ni spremenilo dvajset let. Avto je bil opremljen z običajnimi pravokotnimi žarometi, sestavljenimi iz halogenskih žarnic, vgrajenih luči in smernikov. Tudi žarometi so imeli možnost mehanske prilagoditve kota nagiba svetlobe, odvisno od obremenitve stroja. Zadnja optika je vključevala rdeče difuzorje z meglenkami, parkirne luči, zavorne svetilke in odsevnike bele svetlobe.

Salon

ZAZ "Tavria" se ne more pohvaliti z notranjo opremo. Notranjost se je odlikovala z asketizmom in preprostostjo. V zasnovi prevladujejo sesekljane, kotne oblike. Po tem načelu je zgrajena celotna sprednja plošča, razen instrumentne plošče - številčnice so okrogle.
Krmiljenje je dvocevno in zelo tanko. Bil je zelo neprijeten, kot so omenili lastniki. Visoko nameščen pedal sklopke. Predvidena je bila tudi zadnja vrsta sedežev, vendar je težko prilegati udobno. V različicah z dvema vratoma je bilo pristanek kot "osem" - skozi sprednji sedež. S prihodom "Slavute" mesto ni bilo dodano od zadaj - vendar je avto zelo tesen.

Raven opreme

Presenetljivo je bila raven opreme v Tavriji precej dostojna, zlasti v primerjavi s prejšnjimi "Zaporozhetsi".
Komplet opreme je vključeval pepelnik (ne samo na armaturni plošči, ampak tudi na stranskih stenah vrat), pralno posodo, ki jo je poganjal električni pogon iz kabine, varnostni pas zavoznika in potnikov (vključno s tistimi, ki sedijo za seboj), polico za majhne stvari in ograje s kavlji.

Specifikacije

Najprej je bila linija motorja 11-litrski bencinski motor, ki je bil nameščen prečno na karoserijo vozila. Največja moč te enote je bila 53 konjskih moči. Lastnikova povratna informacija pravi, da ta motor nima dovolj vleke, čeprav je masa avtomobila okoli petsto kilogramov. Stroj ne mara preobremenitve.
Z vsakim novim kilogramom prtljage se potisk vozila znatno zmanjša. Malo kasneje se je v liniji pojavil motor z volumnom 12 litrov. Njena moč je bila 58 konjskih moči. To je omogočilo pospeševanje avtomobila na 158 kilometrov na uro pri meritvah. V resnici je prav strašno, da se na "Tavriji" vozi več kot sto ljudi, pravijo lastniki. In ne privlači takšnih dinamičnih lastnosti. Pospešek do sto kilometrov na uro je trajal 16 sekund. V limuzini "Slavuta" in še več - 175 sekund.

"Tavria-Nova"

Najmočnejši v tej liniji je bil 13-litrski agregat z zmogljivostjo 63 konjskih moči. Pospešek do sto v "Tavria-Nova" traja 15 in pol sekund, na "Slavuta" - enaka 16. Na dinamiko overclocking je bistveno vplivala mase. Zato je dvokrilna "Tavria" hitreje hitreje kot štirjevratna "Slavuta".

Stroškovna učinkovitost

ZAZ "Tavria" je imela malo porabe goriva. To je glavna kobilica novega sprednjega pogona "Zaporozhets". Prvi motor za 11 litrov je porabil 46 litrov na 100 kilometrov ceste v državnem ciklu. Zmesto je porabilo do šest litrov. Največji strošek je 13-litrski motor, še posebej na Slavuti. V mestnem ciklu je porabil do osem litrov na sto kilometrov. Na cesti - 55 litrov z dobrimi nastavitvami uplinjača. Zanimivo je, da so bili vsi agregati zgolj domači razvoj (MeMZ) in so bili zasnovani za 92. bencin. Proizvajalec ne ureja emisijskega standarda izpušnih plinov. Tovarniškega katalizatorja tudi ni.


Kaj so prosi?

Prva prednost so na voljo rezervni deli. ZAZ "Tavria" ima visoko obnovljivost. Rezervni deli za avto so cenejši od klasikov Vazovsky, in njihovo iskanje ni problem niti za majhna mesta. To še posebej velja za Ukrajino, kjer taki avtomobili še vedno delujejo. Še en plus je dobičkonosnost, kot pravijo lastniki. Nekateri so dali HBO tukaj. In to kljub dejstvu, da avtomobil porabi šest litrov goriva, je plin še bolj ekonomičen.
Avto vam ne bo vzel veliko denarja, tudi če je motor pokvarjen (tudi poceni, lahko ga spremenite tudi z lastnimi rokami). Druga prednost je kompaktnost. Stroj se enostavno prilega v vsak kotiček. In zaradi kratke medosne razdalje in visoke razdalje, tudi na 12-palčnih standardnih kolesih, lahko varno greste v katerokoli vas. Nenavadno je, da se v zelo razgibanem območju vozi zelo dobro.

Problem Lokacije

Zdi se, da je to izjemno poceni avtomobil, primeren za vsakodnevno uporabo. Toda zakaj so avtomobili te znamke tako malo na cestah? Tudi na problemskih področjihV motorju je. Njen vir ni več kot sto tisoč kilometrov, potem pa je potreben večji prevzem. Torej, za uporabo avtomobila za dnevno jahanje, še posebej na razdalji več kot 50 km, se malo ljudi upa.
Že zelo kratkotrajni motor. ZAZ "Tavria" je imela tudi težave s telesom v prvih spremembah. Avto se je zaletel v skodelico sprednjih regalov in brizg motornega prostora. Zdi se, da je to najbolj odgovoren sedež v vsakem avtomobilu. Toda kakovost zbiranja se pojavi. Skozi udarec ventila v avtomobilu se je začelo neverjetno olje olja. Dobro, podrobnosti so zamenljive z VAZ-i. Toda ta problem se ne konča. Vse motorje je poganjal uplinjač. V primeru pogostega izkoriščanja so curki udarili veliko. Avtomobilisti z izkušnjami so v sistem namestili več dodatnih filtrov. Dva čistilna elementa sta pripadala plinski črpalki in eden neposredno pred uplinjačem. Problem z zamašitvijo je bil rešen sam. Prav tako so lastniki opozorili na stalno izčrpavanje zraka od zunaj. Zraven je bil zračni filter. Druga težava je oblika matere. Diski so bili nameščeni na poseben način - na treh vijakih. Posebna oblika pesta preprečuje namestitev običajnih koles tukaj - jaz sem se moral voziti na kapucah.
Za stroj so bile značilne nizke kakovosti izdelave delov. Zlasti lastniki ugotavljajo pomanjkanje mazanja v sklepih in drugih tornih mehanizmih. Prišlo je do težav z napajanjem in vžigalnim sistemom.Pogosto je bil avto majica in se ni zadrževal. Pogosto, "Tavria" in kuhano - krivda, da je bil idle senzor za vključitev električnega ventilatorja. Zato, avto samo ni dosegel svoj vir. In ne želijo jih popravljati vsak dan.

Zaključek

Tako smo ugotovili, kakšne so ocene in tehnične značilnosti ZAZ "Tavria". Kot lahko vidite, je bil avto sproščen z veliko pomanjkljivostmi. Nizka kakovost montaže se je začutila že na prvih kilometrih teka. Stroj se nenehno zlomil in gnil (kljub pocinkani zaščiti telesa). ZAZ "Tavria" ni postal uspešen avto v svoji liniji. Čeprav serijska proizvodnja ni prenehala do leta 2007. Nekateri vozniki še vedno vozijo na takšnih kopijah. Toda nakup za vsakodnevne strokovnjake ne svetujejo - preveč težav pripelje lastnika tega avtomobila.

Sorodne publikacije