Kako uporabljati pametni pametni telefon?

Zdi se, da v naši digitalni dobi ni treba pojasnjevati, kako uporabljati pametni telefon. Vendar pa to ni tako. Starost, ko ti pripomočki padejo v roke, je močno zmanjšana. Da bi otrokom pojasnili, kako jih uporabljati, bi morali biti odrasli, ki sami včasih sami ne posedujejo teh naprav.

Začetna nastavitev

Kako uporabljati pametni telefon? Odgovor bi se moral začeti z osnovami in se postopoma premikati naprej. Najprej boste morali nastaviti geslo, kodo PIN ali ključ. Newbie je bolje, da ne začne eksperimentirati s to funkcijo in jo odložiti za pozneje. Lahko preprosto pozabite kodo ali poskusite vnesti eno, in dobite povsem drugačno, kar lahko povzroči, da pametni telefon preneha delovati v prvi fazi namestitve.
Ta vrednost bo izbrana za izbiro jezika, nato pa se bo poskusil povezati z brezžičnimi omrežji. V večini primerov lahko ta korak preskočite. Ko vas računalnik pozove, da ustvarite Google Račun.


Kot plošča za začetnike (kako uporabljati pametni telefon) lahko rečete tukaj: bolje je, da uporabniki telefonov v Androidu takoj vzpostavijo ta račun. To je posledica dejstva, da je namestitev aplikacij preko posebne trgovine, poleg tega pa so pametni telefoni, ki temeljijo na tem operacijskem sistemu, praviloma vezani na storitve tega podjetja. Sodobne pametne telefone z operacijskim sistemom Android, različice 5.1 in novejše, so povezane z računom Google-a in če nenadoma greste na krajo ali izgubo pripomočka, nato pa odklenetebodo zahtevali povezane podatke računa. Če želite prenesti stike iz starega telefona v na novo kupljeni pametni telefon, morajo uporabniki Androida ponovno uporabiti Googlove storitve. Poleg tega se pri uporabi novega pametnega telefona račun iz prejšnjega pripomočka z istim operacijskim sistemom pozove, da prenese aplikacije, ki so bile uporabljene na prejšnji napravi.

Namestitev programov

Kako uporabljati pametni telefon? Uporabniki ponavadi kupujejo napravo samo za klice, saj je primerna za preprost telefon. Kupci pametnih telefonov želijo uporabljati to napravo kot mini računalnik. Na ta način lahko namestite programe.

Pojasnjuje, kako uporabljati pametni telefon (za lutke) pri nameščanju aplikacij.
Najbolj priljubljeni modeli pametnih telefonov so iz iOS in Android. Oba sistema imata lastne prodajalne aplikacij. Google ponuja veliko brezplačnih aplikacij na Play Marketu, vendar obstajajo tudi plačljivi analogi. Domači potrošniki so se že od začetka programa navadili kupovati programsko opremo, vendar le za nominalno plačilo na trgu, in ko je internet postal dostopen praktično povsod, se ti programi na različne načine prenašajo iz globalnega omrežja. Google sprva uporabniku ne dovoli namestitve aplikacije tretje osebe. Vendar pa lahko uporabnik odstrani to omejitev, vendar je v tem primeru vsa odgovornost za škodo na pametnem telefonu že v njem. Zato je treba misliti, da je bolje: plačati denar za zahtevani programali dobite morebitno razčlenitev pripomočka.

Namestite antivirus

Kljub dejstvu, da se iOS nanaša na operacijske sisteme, ki so jih razvili Apple, in Android - na operacijske sisteme, ki jih je razvil Google, nimajo takšnih ravni zaščite kot namizni Mac ali operacijski sistem GNU /Linux. . Jedro "Android" je jedro operacijskega sistema Linux, vendar sistem sam ne pripada GNU, zato je izpostavljen virusom.
Poglejmo, kako uporabiti pametni telefon za začetnike, da ne ujamejo virusa. Najbolj priljubljen protivirusni program, ki je bil distribuiran v okolju Windows, je bil prilagojen tudi Androidu. V Play Marketu lahko najdete različne protivirusne programe, vključno s priljubljenimi, kot so DrWeb, Kaspersky Anti-Virus in Avast. Ko uporabljate najnovejši pametni telefon, se lahko še vedno zaščitite pred krajo. Prav tako lahko napravo zaklenete in določite njeno lokacijo z »Google«.

Optimizacija pametnega telefona

Dajmo še en nasvet za lutke (kako uporabljati pametni telefon). Uporabnik lahko popolnoma spremeni obliko, kar povzroči, da pripomoček začne izvajati več procesov, in bolj ko procesira, več potrebuje sredstva, saj se začne z upočasnjevanjem z razpoložljivimi viri. Zato je treba izbrati aplikacije, ki izboljšujejo energetsko učinkovitost pametnega telefona. Naučite se redno čistiti svoj pripomoček s posebnimi programi, ki najdejo začasne datoteke, na katere ste naleteli med namestitvijo, in tistimi, ki niso bili izbrisani samodejno in postopoma zasedajo več prostora.

Reloading

Še en nasvet za začetnike (kako uporabljati pametni telefon) bo preučiti navodila za ponovno zagon naprave z uporabo tipk na telefonu. Kot vsak računalnik lahko pametni telefon obesi. Ponavadi nimajo gumba za ponastavitev in ponovni zagon lahko opravite s kombinacijo tipk v zaporedju.

Geste v operacijskem sistemu Android

Kako uporabljati pametni telefon za začetnike? Bodite pozorni na geste, ki se uporabljajo za nadzor nad operacijskim sistemom, nameščenim na tem pripomočku. Eden najbolj priljubljenih operacijskih sistemov, ki se uporabljajo na pametnih telefonih, je Android OS. Oglejmo si, kakšne poteze uporabljamo tukaj:
 • tapnite - enkratni prst z enim kratkim pritiskom na kateri koli element;
 • dvojni konus - kratkotrajni dvakratni klik na prst na katerem koli elementu (analogni dvoklik na miški v operacijskem sistemu Windows);
 • dolg dotik - vključuje držanje prsta na določenem elementu v 1-2 sekundah;
 • ščepec - zaslon je prekrit z dvema prstoma, ki se razhajata v različnih smereh ali sta zmanjšana skupaj (redčenje na straneh se običajno opravi za povečanje lestvice, erozija - za zmanjšanje);
 • Swift - premikanje prsta po zaslonu, eno od ključnih ukrepov.
 • Namestitev pametnega telefona Samsung

  Oglejmo si, kako uporabljati Samsungove pametne telefone, na primer Galaxy S7. Ustvarijo lahko račun Samsung, ki je potreben za uporabo storitve Samsung Pay, ki vam omogoča plačilo nakupa pametnega telefonav trgovini.
  Pripomočki Samsung imajo optični bralnik prstnih odtisov, ki omogoča odklepanje pametnega telefona, prijavo in uporabo storitve Samsung Pay. Theme Store Samsung uporablja veliko tem za pametne telefone, od katerih so nekateri na voljo brezplačno, in delno za denar. Kako uporabljati pametni telefon za začetnike, ki še niso obvladali namestitve aplikacij? Proizvajalec redno dodaja nove aplikacije novim pametnim telefonom in odstrani stare aplikacije. Z izkušnjami bo vsak uporabnik lahko namestil nove aplikacije s trga Play Market in brisanje, ki ga je namestil Samsung, se lahko izvede z gumbom "-" v meniju aplikacije.
  Pametni pametni telefon vam omogoča, da varčujete z energijo baterije, tako da spremenite barve na zaslonu v črno-beli barvi, kot tudi izklopite programe, ki se izvajajo v ozadju. Tako kot večina drugih pametnih telefonov vam ta pripomoček omogoča uporabo kartice micro SD.

  Uporabljamo pametne telefone Xiaomi

  Ti pametni telefoni imajo svoje posebnosti. Kako uporabljati Xiaomi pametne telefone? Tukaj se SIM kartice ne vstavijo za sabo, temveč na strani je posebna reža za njih. V škatli, kjer je bil opremljen pametni telefon, obstaja posebna naprava za odpiranje te reže (podobna posnetku). Če se povezava ne pojavi, jo odstranimo, obrnemo na sedem in ponovno vstavimo. Nekateri so podobni Samsungovemu računu na pametnih telefonih v pripomočkih Xiaomi, obstaja račun Mi, ki lahko posodobi firmware, blokira telefon, če je potrebno, uporabi varnostne kopije, uporablja oblak. Pametni telefon obravnavane blagovne znamke je aplikacija "Merry Carousel", ki ji daje dinamičen pogledrazlične slike. Vključi: nastavitve - ozadja - vrtiljak. V teh pametnih telefonih ima Xiaomi Redmi 3s tudi možnost dodajanja prstnih odtisov. Če ima pametni telefon Miui lupino, se uporabi drugi prostor, ki v bistvu predstavlja novo sejo dela. V prvem presledku se lahko po potrebi izbriše drugi. Aplikacije na tem pametnem telefonu lahko zaprete z gumbom "Menu" na samem pripomočku, izberete nepotrebno in kliknete na koš za smeti (ne bo izginil in se zapre). Obstaja veliko različnih podatkovnih možnosti za pametne telefone, ki jih ni mogoče zajeti v enem članku.

  Na koncu

  Kako uporabljati pametni telefon? Lahko razmišljate za nedoločen čas. Članek podaja osnovna priporočila za začetnike, tako da lahko takoj začnejo uporabljati pripomoček, potem ko je bil kupljen. Upoštevane so tudi nekatere funkcije nekaterih modelov pametnih telefonov, kot so Samung ali Xiaomi. Z izkušnjami bodo uporabniki lahko sami odkrili nove funkcije svojih pripomočkov.

  Sorodne publikacije