Ruski pametni telefon Yotaphone 3: pregled in funkcije

Zdaj običajen človek komaj predstavlja svoje življenje brez modnih pripomočkov: pametnih telefonov, tablic, računalnikov. Do nedavnega domača podjetja niso razmišljala o izvajanju svojih naprav. Vendar pa so konec leta 2013 naši razvijalci iz Yota Devices začeli prodajati prvo različico pametnega telefona Yotaphone. Po 12 mesecih je podjetje predstavilo napravo naslednje generacije, ki je upoštevala napake in pomanjkljivosti, ugotovljene v prejšnjem modelu. In že v letu 2017 Yota Devices napoveduje lansiranje Yotaphone 3, katerega datum izdaje je bil predviden za peti september letos.


Pregled Yotaphone 3: Specifikacije

Ker dejanski datum prodaje novih predmetov ni bil dolgo časa razkrit, ni bilo nobenih pregledov značilnosti Yotaphona 3. Na to temo so bile podane številne predpostavke in predpostavke. Vendar pa je ruski pametni Yotaphone 3 je napovedal, in zdaj njeni parametri niso skrivnost za vsakogar.

CPU

Yota 3 ima procesor Snapdragon 625, ki ga proizvaja Qualcomm. Za novi procesor je značilna večja frekvenca in seveda veliko število jeder. Na podlagi pametnega telefona se bo ura gibala od 1700 do 2500 MHz. Procesorji Qualcomm so bili in ostajajo kakovosten izdelek, ki ne povzroča nobenih pritožb uporabnikov. Pomembno je omeniti, da so takšni procesorji nameščeni na veliko število tovrstnih naprav.

Vgrajeni pomnilnik

Namestili se bodo pametni telefoni tretje generacije Yoteprecej velike količine pomnilnika, ki se razlikuje tudi od 64 do 128 GB, odvisno od konfiguracije. Poleg tega bo kupec lahko dodal še dodatno količino pomnilnika z namestitvijo dodatne pomnilniške kartice microSD. Tudi pomembna razlika v primerjavi s prejšnjo generacijo pametnih telefonov bo povečala količino RAM-a. V Yotaphone 3 bo velik kot 4Gb.
Zasloni pametnih telefonov
Proizvajalci Yote so ostali zvesti sami sebi in se niso odpovedali glavnemu čipu svojega pametnega telefona - dva zaslona. Poleg tega razvijalci ne zaostajajo za težnjami, ki jih postavljajo tako velika podjetja, kot sta Apple in Samsung, in razvijajo svoje izdelke po modelih tujih proizvajalcev. Zato je pametni telefon Yotaphone 3 prišel v prodajo v več kompletih, ki se razlikujejo predvsem po velikosti zaslona. Standardna diagonala bo 55 palcev, številka pa ni niti prevelika niti premajhna. Poleg tega bo komplet imel pomemben vpliv na ceno Yotaphona 3.
Glavni zaslon ima ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik in podpira predvajanje videa kot FullHD. Kar se tiče zaslonov na zadnji strani pametnega telefona, se bo vse spremenilo. Ti prikazi bodo še naprej delali na tehnologiji elektronskega črnila, vendar se je njihovo dovoljenje znatno povečalo v primerjavi z "Yotafonami" preteklih generacij. Na žalost proizvajalec ni izpolnil pričakovanj kupcev, zato novi pametni telefon ne bo uporabljal matrice IPS in nameščene poceni različici AMOLED-a. Spremenjena je bila tudi celotna zasnova zaslonov. Razvijalci so opustili zaobljene vogale v prid stanovanjapovršino zaradi dejstva, da je ukrivljena oblika reproducirala sliko s krivino na točkah zaokroževanja

Kamera

V tem modelu sta nameščeni dve kameri: sprednji in glavni. Glavni ima ločljivost 12 milijonov slikovnih pik in je opremljen z dvojno LED bliskavico. Fotoaparat Celph tudi ni slab, njegova ločljivost pa je celo 13 MP. Seveda to ni enako vodilnim modelom tujih proizvajalcev, vendar pa vprašanje kamere ni prednostna naloga domačih razvijalcev.

Glavne inovacije

Uvedba sodobnih tehnologij v novo generacijo pametnih telefonov je že dolgo časa zaradi dejstva, da vodstvo podjetja ni nikoli to storilo z velikimi skrivnostmi, zato so o njih vedeli pred objavo datuma izdaje Yotaphone 3. New Yota 3 se lahko pohvali s tako pomembnimi novostmi na področju elektronike in informacijskih tehnologij:
 • virtualna kamera;
 • posebna tehnologija prikaza, ki vam omogoča, da se jo dotaknete, ko se dotaknete ključa;
 • tehnologija brezžičnega polnjenja;
 • zvok se prenaša skozi steklo zaslona.
 • Kot je bilo pričakovano, telefon ni bil opremljen s sončno celico, ker je plošča izdelana v obliki rumene plošče, ki je nameščena na zaslonu, in zato bistveno zmanjša kakovost slike. Po besedah ​​Yota Devices, se uporabnik zaradi neobvladljivosti takšnega znanja ne strinja, da bi izgubil ostrino slike v prid dvomljive sposobnosti polnjenja naprave do 20% pri sončnem vremenu.

  Virtualna kamera

  Skoraj vsiUporabniki modernih modelov pametnih telefonov uporabljajo videoklice in kaligrafijo. Če želite to narediti, morate pogledati zaslon in ne v fotoaparatu pripomočka, zato je fotografski ali video klic uporabniku precej nenavaden videz. Ta tehnologija rešuje ta problem s posebno obdelavo dobljene slike. Ne morete pogledati na značilnosti Yotaphone 3, da bi omenili številne minuse, ki so del telefonov tega modela. Najprej in predvsem je pomanjkanje modula NFC, ki bo postal veliko ovira za mnoge potrošnike. Tudi precej visoka cena na Yotaphone 3 ne pomeni, da je ta naprava bolj privlačna za kupce, zlasti za ruski trg.

  Zaključek

  Glede na rezultate pregleda značilnosti Yotaphone 3 lahko rečemo eno - podjetje Yota Devices je nesmiselno prispevalo k razvoju ruskega trga pametnih telefonov, toda zaradi pomanjkanja izkušenj in velike konkurence, njegova naprava verjetno ne bo zelo priljubljena pri uporabnikih, ker takšni velikani kot iPhone in Samsung, je bilo relativno dolgo in uspelo pridobiti zaupanje ruskega uporabnika.

  Sorodne publikacije