Kako spajati vtikač na slušalke: navodila korak za korakom

V življenju ljubiteljev glasbe je običajno, da najljubše slušalke prenehajo delovati. Najpogostejši problem je mehanska poškodba kabla v bližini vtiča. To se zgodi iz več razlogov: strmo potegnil konektor iz reže, zaskočil na nekaj ali zaponke z zadrgo. In samo od časa do časa. Kako popraviti situacijo in obrniti slušalke? Oglejmo si, kako spajati vtikač na slušalke.

Kaj storiti najprej

Pred nadaljevanjem samopopravila je treba določiti naravo prejete škode in možnost zamenjave samo enega priključka. Zgodi se, da morate poleg tega zamenjati kabel.

Prav tako je vredno oceniti finančno stran vprašanja: pridobitev potrebnega instrumenta lahko povzroči stroške dela v delavnici ali celo zamenjavo slušalk s podobnimi novimi. Odgovori na ta vprašanja vam bodo povedali, kje začeti, kako spajati vtič 3.5 na slušalke in ali ga potrebujete.

Potrebna orodja

V trgovinah se večinoma prodajajo zložljivi čepi, ki so sestavljeni iz dveh delov: samega priključka in ohišja, v katerega je pritrjen prvi. Razlikujejo se tudi po kakovosti in proizvodnji materialov. Nedvomno je za boljšo kakovost slušalk treba izbrati dražji konektor, tako da motnje zaradi poceni "jack" ne pokvari veselja ob dobrih slušalkah.

Za to operacijo potrebujemo:
 • slušalke ali slušalke z napako aliločen priključek.
 • Novi priključek, ki ga namestite.
 • Spajkalnik z majhno močjo in tankim žarom.
 • Omaka, kolofonija in tok.
 • Ostri nož ali lišaji.
 • To je najmanjši nabor orodij, s katerimi lahko začnete. Dobro orodje je zagotovilo za uspeh, saj bo spajkanje priključka na slušalke olajšalo delo.

  Kako zamenjati vtičnico za slušalke

  Da bi pravilno izvedli obnovitev slušalk, morate vedeti, kako oviti žice za slušalke v vtič, iz katerega prihajajo in sledite navodilom. To naredimo v nekaj preprostih korakih.
  Prvi korak - priprava žic za nadaljnje spajkanje. Preden začnete, morate vse pripraviti tako, da odstranite izolacijo iz žic. To bo olajšalo nadaljnje delo. Lahko ga naredite z ostrim nožem ali pastizhami. Izhajajo tri žice: rdeča, črna (morda bela, modra ali zelena) in ščitniki (tudi lahko imajo izolacijo, preglednejši). Rdečo in črno izolacijo žic je treba odstraniti do konca, pustiti 2-3 mm, da ne pride do nadaljnjega stika med njimi.
  Drugi korak je pripraviti konektor za nadaljnje spajkanje. Rezervni del, kupljen v trgovini, je treba razstaviti v sestavne dele. To bi moralo praskati malo mesta prihodnje spajkanje, saj bo to omogočilo, da bolje spajkati vtič na slušalke.

  Po tem mora spajka prevariti svinec, pri čemer se skuša ne dotakniti točk, na katere se ne boste zanašali. Kraje v priključku in tako malo, in samo "spajkanje"dodatno zaplete.
  Tretji korak je neposredno spajkanje. Prva stvar, ki jo morate narediti, je vleči žico v ohišje priključka. Naj bo to po tem, da ne bo delovalo, bo treba preoblikovati. Pred spajkanjem je potrebno paziti, katera žica je šla na konico. To bi moral biti levi kanal, to je črna žica. Prva stvar je spajkanje "zemlje", nato pa kanali levo in desno.
  Četrti korak - izoliranje in priključitev priključka. Da preprečite, da bi kontakti zaklenili ali pokvarili slušalke, je priporočljivo izolirati priključek. Najlažji način je, da ga naredimo za vložek. Za to je potrebno previdno, s tanko plastjo, oviti čep, preverjanje, sedenje ali ohišje na mestu. Če je vse narejeno pravilno, bo priključek ustrezal in slušalke bodo delovale.

  Kako zamenjati vtičnico za slušalke

  Slušalke z mikrofonom imajo nekoliko drugačno obliko kot preproste slušalke, vendar niso tako različne, da se ne morejo soočiti z njimi. Torej, kako spajati vtič na slušalke z mikrofonom? Sluąalke imajo samo en vodnik več kot navadne sluąalke. Ta žica gre v mikrofon. Temperaturni regulatorji konektorja se lahko zelo razlikujejo glede na proizvajalčeve slušalke, vendar razlikujejo dva glavna:
 • CTIA, kjer so termoregulatorji z vrha podobni levi-desni-skupni mikrofon.
 • OMTP, kjer je vse malo drugače - levo-desno-mikrofon.
 • Pri spajanju, če je taka potreba, se lahko preoblikuje iz enega standarda v drugega s prerazporeditvijo dveh skrajnih žic.

  Kaj storiti ni potrebno

  Najresnejša napaka je napaka - to je malo težav, saj ni tako enostavno pravilno priključiti vtiča na slušalke. Delo s spajkanjem je precej burno in natančno, hitrost bo povzročila napake, ki lahko resno vplivajo na zmogljivost ali celo popolnoma poškodujejo pripomoček. Glavne napake pri samopopravljanju so:
 • nizko kakovostno spajkanje, zaradi katerega po določenem času slušalke ali slušalke prenehajo delovati.
 • Slaba izolacija stikov, zaradi katere tudi slušalke ne delujejo.
 • Nakup priključka nizke kakovosti, zaradi česar je dobro opraviti dobro.
 • Ne uporabljajte kratkega stika. Lahko ubije zvočnike, kar bo pripeljalo do zamenjave.
 • Napačna označitev dolžine žic ne bo omogočila montaže priključka. Nasveti in skrivnosti
 • Preskuševalnik v ohmmetrskem načinu vam bo povedal, kako lahko spajate vtikač v slušalke, če so barve zelo različne od običajnih in ste pozabili, kateri kanal je bil tam.
 • Levi kanal katere koli slušalke je konec vtiča. Drugi je vedno prav.
 • Če priključka ni mogoče kupiti, lahko shranite prejšnji in ohišje je izdelano iz ročaja pokrova ali epoksi smole.
 • Pri spajkanju poceni vtiča vstavite vzmet iz iste nalivne peresa. Če govorimo za robom priključka, bo žica reševala od okončin.
 • Za bolj priročno povezavo s priključkom lahko naredite najpreprostejši nosilec. Da bi to naredili, morate v drevesu izvrtati luknjo in vstaviti vtič.
 • Kot lahko vidimo, sledimo preprostim pravilom in spoštovanjuNavodila za zamenjavo priključka za slušalke niso tako zapletena. Če imate orodja in ustrezne spretnosti, lahko to storite čez pol ure. Ampak potem, veselje, da si popravil svoje najljubše slušalke, ni enako nič.

  Sorodne publikacije