Shranjevanje potrdil za Windows 7 in novejše: Kaj je to, za kaj je potrebno in kakšne akcije je mogoče izvesti z njim?

Zasebni uporabniki s shrambo za potrdila Windows 7 ali kateri koli drug operacijski sistem, ki je del te družine, se nikoli ne srečajo. Ampak tukaj sistemski administratorji ali uporabniki dovolj visoke ravni usposabljanja včasih je zelo nujno, da ga uporabite za brisanje starih dokumentov ali digitalnih podpisov, kot tudi za namestitev novih. Zakaj je vse to potrebno in kje v skladišču potrdil za Windows 7, potem pa poglejmo. Vnaprej je treba opozoriti, da bi morali navadni uporabniki upoštevati ta vprašanja, da bi pridobili splošne informacije in izvedli zgoraj navedene ukrepe, saj ni mogoče izključiti, da so morda potrebni v določeni situaciji.


Kaj je prostor za potrdila v operacijskih sistemih Windows?

Začnimo z opredelitvijo izraza. Kaj je Windows 7 Certified Repository? V bistvu je to posebej določen prostor, kjer se hranijo vse vrste elektronskih dokumentov, vključno z digitalnimi, vendar ne na običajen način, ampak v šifrirani obliki. Ker so vsi predmeti in v katerem koli OS predstavljeni izključno kot datoteke, je lahko tudi to skladišče uvrščeno v to kategorijo, vendar ni mogoče odpreti urejevalnika besedila s svojim programom. Poleg tega je Windows 7 certifikatna shramba razdeljena na dva dela. Eden se nanaša na registriranega lokalnega uporabnika, drugega pa na računalnik kot celoto. Glavni namen vsehtakšni dokumenti zagotavljajo varnost računalniškega sistema, na primer v smislu zagotavljanja, da ne prodre v dvomljivo, potencialno nevarno ali neželeno programsko opremo. Tako potrdilo ali digitalni podpis potrjuje verodostojnost in varnost programske opreme in se v nekaterih primerih lahko uporablja kot določen preverjen ID uporabnika.


Kako odpreti repozitorij sistema Windows 7: prvi način

Kar zadeva dostop, v vseh najnovejših sistemih, začenši s sedmo spremembo, se lahko in mora izvajati samo v imenu skrbnika, in , čeprav je skrbniški račun morda onemogočen. Obstajajo trije (vsaj) načini dostopa do dostopa.
Najenostavnejši je klic iz "Nadzorne plošče" lastnosti brskalnika, kjer lahko uporabite gumb potrdila ali gumb izdajatelja na zavihku vsebine, da si ogledate zahtevane informacije. V prvem primeru na seznamu ponavadi ni ničesar, zato uporabite gumb "Napredno", da si ogledate vse razpoložljive elemente. Pri pregledovanju vaših založnikov bodo takoj prikazani izdelki programske opreme, ki imajo ustrezne digitalne podpise in potrdila. Toda neprijetnost te metode dostopa je, da v skladišču Windows 7 le podatki programov in založnikov, ki lahko v svojem delu zahtevajo dostop do interneta prek vgrajenega sistema brskalnika.

Dostop docertifikati: druga metoda

Če si želite ogledati absolutno vse informacije, uporabite specializirano orodje za dostop, ki ga kliče ukazna ukazna vrstica Zaženi ukaz certmgr.msc, nato pa se zažene poseben upravljalnik.
Digitalni podpisi so predstavljeni v ustreznem lokalnem uporabniškem oddelku, glavno polje pa je prikazano v korenskih in vmesnih certifikacijskih centrih. Kot je že jasno, to orodje ne more samo delovati kot sredstvo za zaščito sistema, temveč tudi certificirati nepodpisane programske izdelke.

Kako odstraniti potrdila iz repozitorija Windows 7?

Nekatera certifikata EDS lahko postanejo zastarela. Zato jih je treba odstraniti. Seveda, brez potrebe za navadne uporabnike, da to počnejo sami, ni potrebno. Vendar pa, ko so zaznani konflikti programske opreme, pogosto ni ničesar drugega (na primer, če ni mogoče popolnoma onemogočiti preverjanja podpisov voznika). Če želite odstraniti katerokoli komponento, predstavljeno v upravljalniku, opisanem za drugi način dostopa, se za izbrani certifikat uporabi meni PCM, s poznejšo aktivacijo elementa brisanja.
Na primer, Appleov podpis je lahko shranjen v osebnih potrdilih, čeprav se programska oprema ali povezava z napravo Apple ne uporablja več. Torej, zakaj shranite takšne zapise, če se pri ponovni namestitvi gonilnika ali programa samodejno vnese potrdilo in podpis v register? Očitno, če je na voljoTakšne komponente so delno zamašene z registrom in večina optimizatorjev programske opreme ne izbriše teh podatkov. In bolj ko je register napolnjen, počasneje se naloži in izvaja celoten operacijski sistem.

Dodajanje certifikata ali EDS

Pri dodajanju potrdil je uvoz mogoče opraviti tako, da se dostopa do skladišča z uporabo prvih dveh metod. Toda v primeru digitalnih podpisov na lokalni ravni (in tudi za avtomatizacijo namestitvenega procesa) je najbolje uporabiti dodatek snap-ina v konzoli MMC, ki se kliče iz menija Run z istim ukazom.
V meniju Datoteka izberite dodatek ali odstranite snap-in, nato pa v meniju na levi poiščite postavko potrdila, dodajte element v trenutni snap-in, tako da z desnim klikom kliknete gumb, določite vrsto (za račun uporabnika, storitve ali računalnik) in nato, če želite nov snap lahko shranite na priročnem mestu. Ko pokličete shranjeno konfiguracijo, boste lahko uvozili potrdila, podpise, upravljali z njimi, spreminjali varnostne politike brez neposrednega dostopa do ustreznega odseka, itd., Ne da bi morali izvajati prejšnje korake za dodajanje snap-inov v različne veje.

Sorodne publikacije