Napajalnik 800W: Pregled najboljših

Kako pravilno izbrati računalniško komponento? Mnogi so spraševali to vprašanje. Če pa imajo grafične kartice in procesorji trdne tehnične lastnosti, napajalniki nikakor niso primeri. Od BZ je odvisno, ali bodo vse komponente sistema delovale. Uporabniki večinoma ne potrebujejo BP z ogromno močjo. Imajo 500-700 vatov za svoje oči. Ampak igralci potrebujejo bloke z minimalno zmogljivostjo 750 vatov. To je potrebno, da lahko visoko zmogljiva računalniška oprema deluje normalno. In porabi veliko energije. Za tiste, ki bodo v sistemski enoti uporabljali dve video kartici ali več, je potreben napajalnik 800 W. Video kartica je najobsežnejša komponenta osebnega računalnika, dobra grafična kartica pa porabi še več električne energije, zato je za takšne računalnike bistvenega pomena močna enota z visoko močjo. )

Kateri proizvajalci so vredni zaupanja?

Prva stvar je izračun skupne moči komponent sistemske enote in njihove porabe energije. Po tem lahko začnete izbirati moč BC. Ampak, če imate kul igralni računalnik z več grafičnimi karticami, potem je izbira majhna - samo 800W napajalnik. Če je moč manjša, bodo komponente preprosto zavrnjene. Prav tako bodite pozorni na podjetje, ki je izdelalo napajanje. V nobenem primeru ne smete kupiti naprav iz neznanih kitajskih blagovnih znamk. Tam namesto tegavarovalka - zarjaveli žebelj. Ali kaj hujšega. Zaupanja vredna podjetja so AeroCool, SuperPower, ATX in drugi.


Kaj najprej bodite pozorni?

Pri izbiri napajalnika vedno prosi za priloženo dokumentacijo in potrdilo o kakovosti. Zelo pogosto lahko trgovci na drobno prodajajo sive izdelke pod krinko izvirnih izdelkov. Je vredno omeniti, da takšne naprave ne trajajo dolgo? Napajalnik 800 W mora imeti dober hladilni sistem. Zaželeno je, da se poleg hladilnika nahajajo tudi radiatorji za hlajenje. S tem se poveča zanesljivost in življenjska doba napajanja. To so stvari, ki jih je treba najprej obravnavati. Druge nianse so nepomembne in lahko izbirate glede na vaše želje. Poglejmo, kaj lahko ponudimo sodobnemu trgu računalniških komponent.

AeroCool VX-800

Po statističnih podatkih je to BP - vodilna v prodaji med najmočnejšimi napravami. Napajanje AeroCool VX-800 800 W se ne razlikuje v tako zanimivi obliki, vendar ima odlične tehnične lastnosti. Poleg tega, po mnenju lastnikov, deluje odlično. Po nekaterih računalniških revijah ima ta napajalnik status najbolj zanesljivega. Br je dobavljen v običajni kartonski škatli brez barvnega tiskanja. Takšna Spartan embalaža ni zelo primerna za napravo tega cenovnega segmenta. Znotraj je napajalna enota sama, omrežni kabel dolžine 50 cm in komplet vijakov za pritrditev BZ v ohišju. Lahko govorite o navodilih in drugem uporabnem papirju.

Značilnosti AeroCool VX-800

Presenetljivo je, da ima napajalnik AeroCool 800W nespremenjeno strukturo. Vse žice prihajajo iz ene luknje. To je seveda bolj zanesljivo, vendar nekako neetično. Še posebej, ker so žice brez kakršne koli pletenice. Večbarvne vrvice v idealnem črnem telesu sploh ne gledajo. Toda to je nepomembno. V hladilnem sistemu je samo en ventilator 120 mm. Brez radiatorjev. Malo je nejasno, kako se spopada s takšno obremenitvijo. Obstaja pa sistem zaščite pred preobremenitvijo, pregrevanjem in skokom napetosti. To je v redu. Pred nami pa je samo proračunska oskrba z vsemi posledicami. Nima niti razreda varčevanja z energijo. Ampak poceni.

AeroCool KCAS 800W (APS-KS800-A01)

Tukaj je ustanovitev istega podjetja videti veliko bolj resno. Že en pogled na embalažo tega, kar piše. Škatla je izdelana iz kartona s sijajno natisnjeno sliko, ki prikazuje napajanje AeroCool KCAS na 800W in njegove prednosti v obliki velike slike razreda porabe energije. Ja, tukaj je. Ustreza razredu BRONZE 80 PLUS. To pomeni, da bo pri takšni moči električno napajanje porabilo precej manj električne energije kot zgoraj opisana enota. Dobavni komplet vključuje sam BZ, komplet vijakov in vrvico za priključitev na električno omrežje. Paket je prav tako skromen. Ampak tukaj ne boste naredili ničesar. To je verjetno korporacijski slog AeroCoola.
Napajalnik KCAS 800W ima tudi nemodularno strukturo, ki je zelo frustrirajuča. Ampak tukaj je bila žica opremljena s črnim registratorjem. Toda znotraj BPvse je popolnoma enako kot v prejšnjem modelu. In prosi, kaj naj plačam? Za energijski razred in modni videz? To ni najpomembnejša stvar. Toda ta enota je zelo dobra. In tu je še ena razlika: ima praktično tihi ventilator z devetimi razpokami premera 120 milimetrov. To je pomembno za tiste, ki radi ohranjajo tiho in neopazno delovanje računalnika. Obstajajo tudi vse stopnje zaščite pred pregrevanjem, udarnimi skoki in kratkimi stiki. Vendar pa po ceni ta napajalnik pripada povprečni ravni.

SuperPower QoRi 800W

Ampak to napajanje z 800 W lahko pripišemo najcenejšemu. In res, stane malo. Toda izgleda tudi. Podoben je modelu iz zgodnjih dveh tisočin: isto belo in pravokotno. Ampak to je 800 vatov. Nič posebnega za to BW ne izstopa. Vendar pa ima tudi zaščito pred preobremenitvijo in pregrevanjem. No, vsaj nekaj, kar je vredno tega. V BP-ju so poceni kitajske komponente in hrupni 120-milimetrski ventilator, ki bo uporabniku grozljivo vznemiril. Če so vsi predhodni modeli, ki so bili obravnavani v tem materialu, imeli aktivno vrsto PFC, je v tem primeru le pasivna.
Napajalnik SuperPower Qori 800W je primeren za tiste, ki želijo shraniti komponente PC-ja. Vendar pa kljub vsem njenim pomanjkljivostim deluje odlično. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je tako dobra kot vsakodnevna uporaba, kot je opisano zgoraj v napajalniku AeroCool. In to je neverjetno. Če sem iskren, potem nekako ne pričakujete kakovostnega dela. Zdi se, da bo kmaluožgite Vendar pa je ta neopazna kopija presenetila. Kar je zelo prijetno, glede na stroške.

GameMax GM-800800W

Videz tega BC se nanaša na njegovo poreklo porekla. In res, izgleda kot visokokakovostna igralna ATX 800W napajalna enota. In to sploh ni presenetljivo, saj se UB nanaša na naprave srednjega cenovnega segmenta. Ima vse možnosti, ki jih ima na takih napravah. Razred energetske učinkovitosti - 85 PLUS SILVER, vse možne vrste zaščite pred napetostnimi nihanji, pregrevanje in druge težave, prijeten videz in svetel 120-milimetrski hladilnik. Črna torbica in debelostenska kovina močno poudarjata svojo razredno pripadnost.
Mimogrede, to je prvi napajalnik za 800W računalnik v našem pregledu, ki ima popolnoma modularno strukturo. To je zelo praktično, saj v primeru izhoda povezovalne žice ni treba razstaviti pol bloka, da bi ga zamenjali. Glede na povratne informacije lastnika, to napajanje deluje skoraj popolnoma. Upoštevajte, da je ventilator mogoče narediti in tišji. In v vsem ostalem je odlična naprava, ki uporablja visoko kakovostne materiale in je neprekosljiva zanesljivost.

AeroCool Strike-X 800W

Še en otrok podjetja AeroCool. Toda ta napajalnik 800 W spada v kategorijo premium naprav. Dokaz za to je videz naprave in njena cena. Vendar igralci vedo, kaj jim je všeč pri tem napajanju. Prvič, ta BZK je ujet s svojim videzom. Njegov dizajn nam takoj pove, da imamo drag in visokokakovosten izdelek.Kombinacija rdeče in črne barve je odlična rešitev za igralni računalnik. Drugič, to napajanje je opremljeno z vso možno zaščito pred napetostnimi prehodi. Tretjič, obstaja dodatni priključek za video kartico. In ne enega.
In ta napajalnik ima modularno zasnovo, ki pozitivno vpliva na praktičnost in ergonomijo. Tihi ventilator z nastavljivo hitrostjo. Na voljo je tudi posebna programska oprema za spremljanje stanja napajanja v realnem času. Seveda je veliko takšnega BP. Toda tisti, ki cenijo kakovost, dober dizajn in odlične specifikacije, bodo plačali vsak denar. To je bilo izračunano za to napajanje.

Thortech Thunderbolt PLUS 800W Gold

Toda to je že zelo dragocen premium izdelek. Samo poglejte paket - in vse je takoj jasno. Škatla ima napajalno enoto v platnenem pokrovu. Zraven istega primera s celicami določenimi povezovalne žice z visoko kakovostno krpo vezivo. BZ je delno modularna. Glavni kabli prihajajo iz podtalja BP, sekundarni pa so odstranljivi. Ta pristop je najbolj primeren. Naprava ima raven 80 PLUS GOLD. To pomeni, da porabi zanemarljivo količino električne energije. BZ je opremljen z zelo tihim hladilnikom. Skoraj nemogoče je slišati.
Toda to ni vse. Napajalnik ima odlično raven zaščite pred napetostnimi nihanji. Ne boji se, da gori, ker so znotraj BP zelo kakovostne varovalke. Izgleda kot blokmoč je zelo dostojna. Ohišje je izdelano iz črne debele stene. In na sredini ventilatorske rešetke je zlati logotip proizvajalca. Ta napajalnik je eden najboljših na sodobnem trgu računalniških komponent. Toda temu primerno stane.

Sklepna ugotovitev

Kot smo prepričani, na trgu ni pomanjkanja električne energije. Nakup napajalnika 800 W sploh ni problem. Obstajajo proračunski modeli z odkrito poceni telesom in skromnimi tehničnimi lastnostmi. Vendar pa obstajajo prave mojstrovine, ki lahko vplivajo ne le na njihovo kakovost dela. Iz katere izbire, zdaj popolnoma in popolnoma odvisno od vas. In vaše finančne zmogljivosti.

Sorodne publikacije