Kaj so ojačevalniki signala?

Omrežni operaterji ne morejo vedno zagotoviti ustrezne pokritosti omrežja. V tem primeru se uporabljajo ojačevalniki signala. Te naprave se uporabljajo tudi v obmejnih conah, kjer je močnejša oskrba z signali iz tujine. V takih primerih lahko kupci uporabijo signal države izvora z namestitvijo mobilnih različic ojačevalnikov.

Idealna naprava

Ojačevalnik je splošno ime za naprave, ki povečujejo vhodne signale. Izdelani so v obliki preprostega primera ali bloka, ki vsebuje ojačevalno napravo, kot je bipolarni tranzistor, poljski tranzistor ali operacijski ojačevalnik. Imata dva vhodna terminala in dva izhodna terminala (skupno ozemljitev). Po ojačanju je izhodni signal veliko večji od vhodnega signala. Praviloma imajo idealni ojačevalniki signalov osnovne lastnosti:
 • vhodna impedanca (Rin);
 • izhodna impedanca (Rout);
 • Dobiček je običajno označen z "A".
 • Model idealnega ojačevalnika.
  Razširjena razlika med vhodnimi in izhodnimi signali je znana kot dobiček. To je pokazatelj, koliko naprava "ojača" vhodni signal. Na primer, če je vhodni signal 1 volt in izhod 50 voltov, bo dobiček »50«. Z drugimi besedami, vhodni signal se je povečal 50-krat. To povečanje se imenuje faktor ojačenja. Tako se indikator izračuna preprosto kot "izhodni signal, deljen z vhodnim signalom". Dobiček je le izhodno razmerje, deljeno z vhodom.Dobitek v elektroniki nima merilnih enot, običajno se uporablja simbol "A". Obstajajo trije različni faktorji dobička, ki jih je mogoče izmeriti:
 • napetost (Av);
 • tok (Ai);
 • z močjo (Ap).
 • Retransmiterji za celične signale za dom

  Kljub temu, da se novi celični stolpi uporabljajo vsak dan, pokritost omrežja ostaja zelo šibka, zlasti glede na lokacijo uporabnika. Eden od načinov zaščite pred tem negativnim procesom je celični ojačevalnik, ki ga včasih imenujemo tudi repetitor.
  Sestavljen je iz treh konstruktivnih sestavnih delov:
 • Na strehi je nameščen donor antene, ki pošilja in sprejema signal iz stolpa. Za nekatere stavbe je smiselno uporabiti usmerjeno anteno. Njegova uporaba omogoča navigacijo do določenega stolpa, zaradi česar je ta signal močnejši in zmanjšuje motnje.
 • Ojačevalnik, ki se včasih imenuje "Dvosmerni ojačevalnik" (BDA), poveča signale, ki prihajajo iz stolpa na mobilni telefon, in nato vrne signal stolpu. Ojačevalnik se s koaksialnim kablom poveže z donorsko anteno in notranjimi antenami.
 • Ojačevalnik celičnega signala distribuira signal iz notranje antene in ga sprejema iz mobilnega telefona. Dve najpogostejši vrsti notranje antene sta plošča in kupola. Če ima uporabnik šibek signal doma ali avtomobila, je priporočljivo namestiti signalni ponavljalnik,ki bo zajemala dohodne signale in jih nato prenesla nazaj, s čimer bi učinkovito izboljšala sprejem.
 • Naslednja je zbirka najboljših ojačevalcev z oceno 2018.


  Retranslator weBoost Home 4G

  Ta ojačevalnik signala je vsestranska naprava za tiste, ki želijo signal izboljšati v več prostorih (idealno za domače pisarne ali apartmaje). Zasnova ojačevalnika ponuja najbolj osnovne funkcije, povečuje že obstoječi 4G LTE signal v prostoru, je združljiv z vsemi večjimi mobilnimi operaterji, povečuje signal na 4G in 3G do 32-krat. Naprava vam omogoča, da podaljšate življenjsko dobo telefona za do dve uri v pogovornem načinu, saj telefon ne išče več signala o težavi povezave. Naprava je optimizirana za avdio in video tokove. Namestitev je preprosta, najprej je priključena zunanja antena, koaksialni kabel se priključi na notranji sprejemnik in notranja antena za nadaljnjo stabilnost komunikacije.

  Podaljšek signala Cisco

  Cisco AT & amp; T Microcell Booster deluje na nekoliko drugačni tehnologiji, ker zahteva delavca, ki je povezan z omrežnim signalom Ethernet. Uporablja ga za izboljšanje signala antene (in nekaterih podatkov GPS) v zaprtih prostorih na 760 kvadratnih metrov. Ta signal podpira 3G ali 4G LTE signal. Ojačevalnik Cisco AT & amp; amp; Signal T Microcell Booster deluje na nekoliko drugačni tehnologiji, ker zahteva delavca, ki je povezan z omrežnim signalom Ethernet. Uporablja ga za izboljšanje signala antene (in nekaterih podatkov GPS)v zaprtih prostorih do 760 kvadratnih metrov. Ta naprava podpira 3G ali 4G LTE signal. Z združitvijo ojačevalnika 3G /4G se lahko močno zmanjšajo stroški omrežja, napajanja in delovanja priključka. Modul se uporablja kot nova naprava v obstoječi infrastrukturi upravljanja, kar zmanjšuje stroške vzdrževanja.

  Ta pristop lahko hitro zagotovi pokritost 3G /4G za končne uporabnike. Visoko varna bazna postaja 3G /4G zagotavlja tehnologijo, ki je enakovredna vgrajeni mini celici. Naprava je popolnoma varna in jo upravlja mobilni operater, da zagotovi signale 3G /4G znotraj pisarne ali doma. Na podlagi trenutnih standardov deluje kot domača stran B (HNB) v standardni 3GPP arhitekturi za majhne celice, povezane z omrežjem z določenim vmesnikom Iuh. Ta arhitektura omogoča hitro uvajanje in združljivost z vsemi mobilnimi ponudniki.

  SureCall Fusion4Home

  Ta ojačevalnik celičnega signala je najboljši za srednje velike prevleke. Paket SureCall Yagi /Whip pokriva do 1 tisoč kvadratnih metrov, kar je idealno za velik dom. Ponuja jasen in dosleden signal, izboljša raven storitev, ki jih nudi 4G LTE mobilni operater, pa tudi klice in besedilna sporočila na Verizon, AT & amp; T, Sprint in še več. Vse to bo pripomoglo k zmanjšanju števila klicev, zmanjšanju števila neuspelih prejetih sporočil, ki jih prej ni bilo, in zmanjšanju pričakovanja Netflixovega vmesnega pomnilnika.

  SetVsebuje zunanjo usmerjeno Yagi anteno za ultra-natančno zajemanje signalov, vgrajeno anteno za oddajanje v notranjosti, 15-metrski koaksialni kabel za priključitev na RG-6 in napajanje z izmeničnim tokom. Naprave so izdelane s trajno kovinsko strukturo in imajo triletno garancijo proizvajalca, če gre kaj narobe. Deluje tako, da sprejema zunanji signal preko antene Yagi in ga pošilja v notranje omrežje, kot tudi v obratni smeri, prenos podatkov uporabnika preko Whip, Yagi in nazaj v celico.

  Motorola

  Motorola 8x4343 Mbps ojačevalec modemskega signala, nova serija (maj 2017), je izboljšala brezžične zmogljivosti. Ta kabelski modem z vgrajenim brezžičnim usmerjevalnikom N300 ima štiri vrata Ethernet 10/100/1000 Gigabit Ethernet in požarni zid. 8x4 DOCSIS 3,0 kabel zagotavlja do 343 Mbps, kar je osemkrat hitreje kot DOCSIS 2.0. Modemski čipset Broadcom zagotavlja zaščito pred napakami, kot je "zavrnitev storitve". Zahteva kabelski dostop do interneta. Certified Comcast XFINITY, Charter Spectrum, Time Warner Cable, Cox, BrightHouse in drugi vodilni ponudniki kabelskih storitev za modemske aplikacije. Hitri brezžični usmerjevalnik N300 Wi-Fi omogoča dostop do interneta za brezžične naprave n, ac, g in b, vključno s pametnimi telefoni, računalniki, tabličnimi računalniki in televizorji z visoko ločljivostjo. Štiri Gigabit 10/100/1000 Mbps Ethernet priključki zagotavljajo žične povezave z računalniki in drugimi napravami, ki podpirajo Ethernet. Nastavitev je hitra in enostavna z več koraki.v priročniku za hiter začetek. Na voljo je deset LED statusnih LED. Integracija kabelskega modema in usmerjevalnika ustvarja zanesljivo povezavo, ki zmanjšuje okorne napeljave in motnje napajalnega adapterja ter ohranja delovni prostor. Navpična zasnova dodatno zmanjša prostor na polici, izboljša hlajenje in podaljša življenjsko dobo, poleg tega pa izgledajo odlično v vsakem domu ali pisarni.

  Wi-Fi Extender /Repeater

  V Extenderju in v ponovitelju je ista funkcija, poenostavljeno, ojačevalnik Wi-Fi signala. Sistem vzame signal z določene razdalje in ga lokalno poveča za internetno povezavo.
  Eden od najbolj cenovnih Extender je MakeTheOne 300Mbps Wireless WiFi Repeater in podpira WPS na vseh omrežjih WLAN. Wi-Fi ojačevalnik ustreza standardom IEEE 80211 b, IEEE 80211 g, IEEE 80211 n, zagotavlja do 300 Mb /s. Deluje lahko s katerim koli standardnim usmerjevalnikom ali prehodom. Pas 2,4 GHz pomeni, da ta ojačevalnik signala podpira večino Wi-Fi naprav. Repetitor podpira PSK, WPA2 /PSK, WPA /WEP in, če je potrebno, lahko zaščiti omrežje. Način WEP lahko sprejme zastarele naprave, obstaja tudi podpora za način brezžičnega ponavljalnika in standardni način AP.

  Amped Wireless High Amplifier

  Ena izmed nadležnih omejitev Wi-Fi omrežij je njihova nizka pokritost s signalom. Tipičen omrežni pas včasih ne pokriva doma pravilno. Na srečo, Wi-Fi omrežjalahko poveča. To pomeni, da se njihova moč signala in ustrezna pokritost lahko izboljšata z različnimi metodami. Ojačevalec signala Wi-Fi se poveže z usmerjevalnikom, dostopno točko ali odjemalcem Wi-Fi na mestu, kjer je antena običajno povezana. Dvosmerni pospeševalniki ojačajo brezžični signal v smeri prenosa in sprejemanja, kar je pomembno, saj so prenosi Wi-Fi dvosmerne radijske komunikacije. Amped Wireless High Power 1000 mW Wi-Fi ojačevalnik ojačevalnika je odlična ponudba za to kategorijo komunikacij.
  V skladu s pravili FCC SB1000 se lahko uporablja samo z napravami Wi-Fi, ki so certificirane za uporabo s SB1000 kot izmenljivim antenskim sistemom. SR150 je certificiran za uporabo s temi napravami. Poveča obseg in hitrost Wi-Fi v vseh smereh, ki imajo nastavitve Plug and Play in nadomeščajo anteno na potrjeni Wi-Fi napravi.

  Arris 2-Port kabel

  Arris 2-Port kabel, VGA, TV, OTA, HDTV ojačevalnik Splitter Antenski ojačevalnik 2-port kabel, modem, TV, OTA, pasivni gramofona in koaksialni HDTV ojačevalnik.
  Dvosmerni ojačevalnik kabelske televizije in ultra visokozmogljivi (OTA) HDTV ojačevalnik, namenjen za uporabo v stanovanjskih stavbah. Poveča signal za 12-krat v smeri naprej. Združljiv z vsemi standardnimi in digitalnimi kabelskimi televizijskimi storitvami. Za najboljše rezultate ga je treba namestiti pred separatorji in dolgimi kabli. V skladu z veljavnimi standardi IEEE o prenapetosti za vse odhodnepovečuje zanesljivost sistema. Vodotesni premazi omogočajo uporabo ojačevalnika za notranjo in zunanjo uporabo. Vključuje beli priključni kabel in orodje za montažo PCT-TT. Ni namenjen za uporabo s satelitskimi sistemi DISH in bo blokiral signal med posodo in sprejemnikom. Prav tako se ne uporablja z ojačevalnimi antenami drugih blagovnih znamk, saj lahko to povzroči popolno izgubo signalov OTA. 1 leto garancije.

  Ojačevalnik signala 4G LTE

  Mobilni operaterji po vsem svetu zagotavljajo podatkovne storitve 4G na različnih standardih frekvenc LTE. Za večino evropskih omrežij se LTE 800 in 2600 MHz, LTE 1700 in 700 MHz uporabljajo v ZDA in Kanadi. 4g ojačevalnik signala razširja 4G povezave in zagotavlja zanesljivo omrežno pokritost. Modeli delujejo na različnih frekvencah, tako da lahko kupci iz katere koli države in naročniki vseh mobilnih operaterjev najdejo najprimernejšo možnost za svoje zahteve. Če želite izboljšati 4G signal in glasovne klice, lahko uporabite 2-pasovni GSM + 4G Wilson Electronics Mobile 4g ​​komplet za signalizacijo signala.
  ​​Ta repetitor izboljša GSM signal pri frekvencah 900 MHz in LTE pri 2600 ali 800 MHz in zagotavlja ne samo močan 4G signal, ampak tudi 2G /GSM telefon za govorne klice in internet.

  Prenosnik televizijske antene

  Izbira pravega ojačevalnika za televizijsko anteno je, da poiščete pravi predojačevalec ali distribucijski ojačevalnik. Ojačevalnik signala jeuniverzalni izraz za katerokoli vezje naprave, ki ohranja karakteristike signala, medtem ko povečuje količino toka. Predhodno ojačevalnik se uporablja za kompenzacijo izgube signala med daljšim trajanjem kabla. Stikalna naprava je zasnovana za ojačanje signala, da bi premagala izgube zaradi razcepnikov. Odvisno od namestitve antene TV, boste morda potrebovali predojačevalec, signalne ojačevalnike ali obe napravi. Te naprave se običajno nahajajo na ulici v bližini televizijske antene. Ko gre za predojačevalce za televizijske antene, obstaja veliko blagovnih znamk in modelov, ki imajo svoje edinstvene značilnosti in prednosti. Ključ do izbire predojačevalnika je sprejem signala z zadostnim dobičkom, ki kompenzira izgubo pri prehodu kabla. Moral bi biti močnejši od hrupa okoli njega. Če je signal še vedno šibek in je zaradi dolgega trajanja kabla nemogoče zaznati TV-kartico, je potreben predojačevalnik. Ocenjena izguba televizijskega signala iz dolgih kabelskih sledi:
 • Koaksialni kabel RG6 izgubi približno 6 dB signala na vsakih 30 metrov uporabljenega kabla.
 • RG59 Coax 10 dB izguba signala za 30 metrov kabla.
 • Če potrebujete predojačevalec za namestitev televizijske antene, lahko poskusite predogrevalnik Wine Thunder XT Ultra z nizkim šumom.
  Ta naprava zmanjša padec signala in pixelation za HDTV anteno, ima razmerje hrupa 1 dB, dobiček 18 dB in ponuja dvojni ojačevalnik zaločen dobiček VHF /UHF.
  Pričakuje se, da bo do leta 2021 svetovni trg za ojačevalnike signalov narasel za 31% na 4.638 milijonov USD, pri čemer 54% prihodkov prihaja iz ZDA, kjer je zaradi podpore vlade visoka raven uporabe teh naprav.

  Sorodne publikacije