MFP Canon Pixma G2400: pregledi, specifikacije, navodila

Ta pregled bo namenjen tovarni za tisk, kot je Canon Pixma G2400. Podrobneje bodo obravnavane ocene o njem, njegove tehnične lastnosti, zmogljivost in druge pomembne lastnosti. Prikazal bo tudi univerzalno nastavitev za nastavitev.

Koncept

Do nedavnega je bila večina sistemov za brizgalne tiskalnike opremljena z zamenljivimi kartušami. Po izdelavi svojih virov proizvajalci priporočamo, da kupite nov komplet takih potrošnih materialov. To je povzročilo višje cene tiskanja. Nekateri lastniki z namenom zmanjšanja stroškov napolnijo kartuše s prisilnim črnilom, vendar je to le delno rešilo problem dragih potrošnih materialov. Nato so se začeli pojavljati sistemi NPH, ki so bistveno zmanjšali stroške sklenitve dokumentacije. Po tem je vodstvo podjetij tiskarskih podjetij ugotovilo, da je MFU bolje opremiti z integriranim SIP. V tem primeru se stroški terminalnega sistema povečajo. Toda dodatni zaslužek, ki ga je proizvajalec prejel na račun prodaje črnila z blagovno znamko.


Seveda ne vsi uporabniki vzamejo originalne potrošne materiale, vendar je še vedno boljši od uporabe zunanjih SPSR-jev za izdelavo vprašljive kakovosti tretjih oseb. Ta koncept je bil osnova za tako napravo, kot je Jet MFP Canon Pixma G2400. Posledica tega je, da je večina proizvajalcev tiskarskih tehnik s takšnega poteka zmagala.

Specializacija

V bistvu je MFU "Kenon"je zelo vsestranska in funkcionalna rešitev. Uporabite ga lahko v naslednjih primerih:
 • Ustvarite majhen domači tiskalniški sistem.
 • V pisarni pri izvajanju popolnega kompaktnega sistema za upravljanje z dokumenti.
 • V okviru majhne delovne skupine.
 • V centru za kopiranje za izpisovanje barvnih slik in dokumentacije skeniranja.
 • V vseh primerih bodo poleg MFP zmogljivosti MFP dovolj za pokrivanje potrebe po tiskanju, kopiranju ali skeniranju dokumentacije. V slednjem primeru je treba obravnavano napravo dopolniti z drugimi podobnimi perifernimi rešitvami.

  Vsebina paketa

  Za popolno prileganje se lahko resnično pohvali zunanja rešitev, omenjena v tem članku. Proizvajalec ga je vključil v vse, kar je potrebno, da se novoustanovljeni lastnik takšnega sistema izhodne dokumentacije takoj uporabi po dogovoru. Za začetek, morate opozoriti prisotnost najbolj vsestranski model naprave Canon Pixma G2400. Priročnik, brošure in seveda garancijski list so popoln seznam dokumentov, ki se nanašajo na prvotno konfiguracijo tega IFI. Ta seznam dopolnjuje niz komunikacijskih kablov, ki so sestavljeni iz kabla USB in napajalnega kabla. Vključuje tudi komplet kartuš s črnilom. Zadnja pomembna komponenta v tem primeru je CD. Vsebuje vso ustrezno programsko opremo in polno različico trenutne dokumentacije.

  Nosilec. Kakovost tiskanja

  Canon Pixma G2400 lahko tiska na nosilcu z gostoto od 64 do 105 g /m 2. Značilnosti te naprave kažejo tudi podporo fotografskega papirja znamke z možno vrednostjo tega parametra do 200-230 g /m 2. Tudi če poskusite tiskati dokumentacijo na papir z gostoto približno 60g /m 2, bo tiskalni podsistem deloval stabilno. Toda ko je ta parameter znižan na 30 g /m 2, ni potrebno čakati na njegovo stabilno delo. V tem primeru papir ne bo mogel normalno preiti skozi podajalne valje in to lahko privede do okvare MFU. Največja in hkrati nominalna velikost strani je v tem primeru A4. Toda tudi na ravni programske opreme za nadzor, ki jo lahko postavite in katero koli drugo velikost papirja. Najvišja kakovost izhodnih slik je v načinu tiskanja, z ločljivostjo 4800x1200. Seveda, na raven fotografskih tiskalnikov, ta MFU ne traja dolgo, vendar je to še vedno dovolj za izdelavo visoko kakovostnih tiskarskih izdelkov.
  V načinu stroja za razmnoževanje se ločljivost strani zmanjša na 1200 x 600. Tudi za pridobitev kvalitativnih kopij te vrednosti je dovolj. To je ista resolucija in je pomembna za skeniranje. Seveda, kakovostnih digitalnih kopij dokumentov, pridobljenih s to večnamensko napravo ni treba šteti, vendar je dovolj za večino primerov. Prav tako je treba opozoriti, da je najmanjša velikost kapljice v tem primeru le 2 pl. to je ločena točka, na kateri podlaginastala slika je nastala, je nemogoče razlikovati običajno, golo oko.

  Hitrost tovarne delovnega toka

  Povprečna raven zmogljivosti se lahko pohvali s Canon Pixma G2400 MFP. Pregled njegovih tehničnih parametrov kaže, da je sposoben za minuto prikazati 8 strani z dimenzijami A4 v monokromatskem načinu. Če tiskanje poteka v barvah, se hitrost zmanjša na 5 listov podobne velikosti. Tudi te vrednosti veljajo za najvišjo kakovost in največje dovoljenje. Če pa zmanjšate te lastnosti v gonilnikih, se bo hitrost povečala. Fotografiranje 10 x 15 na tej večfunkcijski napravi traja 1 minuto. Posebej je treba opozoriti, da je obravnavana večnamenska naprava sposobna prikazati dokumente brez polja, kar pomeni, da v tem primeru ni nobenih zamikov na robovih.

  Vmesniki

  Najmanjši komunikacijski niz je glavna pomanjkljivost, ki jo imajo lastniki naprav za Canon Pixma G2400. Opis označuje, da obstaja samo en možen način žične povezave - USB. Seveda so njene zmogljivosti dovolj, da razkrijejo potencial rešitve. Še vedno pa bi bilo veliko bolje, če bi proizvajalec opremil svoj oddajnik Wi-Fi, RJ-45 z vrati in bralnikom kartic. To bi običajno poenostavilo postopek uporabe takšne večnamenske naprave, vendar stroškov ob istem času ne bi bil toliko povečal in povečal. Prvi način brezžične povezave je zelo primeren za uporabo pri izpisovanju fotografijtablete ali pametne telefone. Drugi je zelo zahteven v pisarni. Zadnji je najpomembnejši za različne fotografske ateljeje.

  Kartuša

  V tej napravi se za tiskanje dokumentacije uporabljajo štiri kartuše. Ta seznam vključuje:
 • Black GI-490PGBK z omejitvijo 6000 strani formata A4.
 • Modri ​​GI-490C.
 • Vijolična GI-490M.
 • Rumena GI-490Y.
 • Na zadnjih treh straneh strani je do 7000 listov podobnih velikosti. Vse te kartuše morajo biti nameščene v Canon Pixma G2400. Črnilo v tem primeru je posamično v posebnih posodah. Od teh so opremljene s posebnimi kapilarami v vložku.

  Postopek priključitve. Algoritem konfiguracije

  Zelo preprost postopek namestitve pri Canon Pixma G2400. Ocene začetnikov računalniških tehnikov so samo potrditev. Sestavljen je iz naslednjih ukrepov:
 • Izvlecite napravo iz transportnega zaboja. Prav tako ne pozabite na druge komponente, ki so vključene v dostavo.
 • Nato morate nastaviti čim bližje računalniku MFU. Največja razdalja v tem primeru je omejena z dolžino kabla USB.
 • Nadalje se izvajajo vse potrebne povezave. Računalniški kabel se pripelje do osebnega računalnika in napajalni sistem.
 • Odprite posode za črnilo in jih napolnite.
 • Vklopite MFP.
 • Vstavljamo kartuše.
 • Vklopite računalnik in počakajte, da se prenos konča.
 • Naslednji korak je namestitev spremljevalcaprogramske opreme.
 • Nato se morate prepričati, da ponovno zaženete nadzorni računalnik.
 • Zadnji korak je natisniti preskusno stran.
 • Stroški naprave. Ocene lastnikov

  Razmeroma nova rešitev je MFP "Kenon" tega modela. Zato še ni bila odstranjena iz proizvodnje in jo je še vedno mogoče najti na prodajnih policah ali v supermarketih. Njegova vrednost je 10.000-11.000 rubljev. Glede na zmožnosti te naprave je ta cena popolnoma upravičena in upravičena. Za tako majhno količino uporabnik dobi celovito rešitev, ki lahko pokrije potrebo po podvajanju, tiskanju ali skeniranju v majhni pisarni, doma ali v majhni delovni skupini. To je ravno za uporabo v takih situacijah in je namenjeno za razmislek o univerzalni napravi. V Canon Pixma G2400 praktično ni večjih minusov. Povratne informacije lastnikov samo včasih dajejo precej skromen nabor vmesnega perifernega izdelka, zaradi česar je funkcija upravljanja takšne rešitve odvisna od najbližjega računalnika, ki ima kabel USB. Ti dve pomanjkljivosti sta dokaj preprosta razlaga - želja proizvajalca je, da zmanjša proizvodne stroške in zmanjša stroške končnega izdelka. Prednostim v tem primeru je mogoče pripisati:
 • Dokaj velika hitrost.
 • Razpoložljivost sistema HLW.
 • Postopek enostavne nastavitve.
 • Minimalni stroški za vzdrževanje sistema obtoka dokumentov.
 • Nizki stroški večnamenskih naprav.
 • Visokokakovostno tiskanje.
 • Funkcionalnost.
 • Vključeno jepomembne značilnosti obravnavanih IFI in se v večini primerov osredotočajo na lastnike.

  Na koncu

  Odlična večnamenska začetna naprava je Canon Pixma G2400. Pregledi lastnikov in strokovnjakov jasno in nedvoumno kažejo, da je ta rešitev odlična za domačo uporabo in za majhno pisarno, in celo v okviru vstopne stopnje fotografskega studia je mogoče uporabiti. Ključna značilnost te naprave je razpoložljivost integriranega sistema HL. Njegov obstoj zmanjšuje stroške tiskanja ali kopiranja. Edina slabost tega modela je skromen komunikacijski sklop. V nasprotnem primeru v tem modelu tiskarskega sistema ni večjih pomanjkljivosti.

  Sorodne publikacije