Kako povezati dva usmerjevalnika z enim omrežjem?

Razširitev obstoječega brezžičnega omrežja se lahko izvede s posebno napravo - repiuterjem. Ponavlja (oddaja) signal usmerjevalnika WI-FI. S pravilno postavitvijo repertoarja v prostoru se razširi pokritost omrežja. Sprejem se lahko izvede na večji razdalji od usmerjevalnika.

Problem lahko rešite na drug način - uporabite dodatni usmerjevalnik tako, da ga povežete z glavnim. Kako povezati dva usmerjevalnika? To vprašanje je obravnavano v članku.

Načini povezovanja usmerjevalnikov

Usmerjevalniki se lahko medsebojno povežejo na dva načina. Prva vključuje polaganje kabelske povezave med njimi. Usmerjevalnik, ki sprejema internet od ponudnika, je glavni v lokalnem omrežju. Druga, namenjena za njeno širitev, se lahko šteje kot dodatna.


Drugi način je organizirati brezžični most. Uporablja nedavno uvedeno tehnologijo WDS - brezžični distribucijski sistem. Obe metodi imata tako prednosti kot slabosti.

Povezava s kablom

Na ta način je treba uporabiti dodatna inštalacijska dela na položitvi komunikacijske linije. To je odvisno od lokacije načrtovane lokacije dodatnega usmerjevalnika. Sčasoma boste morda morali zamenjati ta kraj. Posebno previdnost zahteva uporaba optičnega kabla. Ne prenaša ovinkov v ostrih kotih. Kabelska linija vam omogoča postavitev dodatnega usmerjevalnika na precej oddaljenosti od glavnega. To je razdaljaje omejena na velikost dušilke, ki je izbrana za povezavo tipa kabla.


Če povežete dva usmerjevalnika z enim omrežnim kablom, lahko dosežete stabilno delovanje omrežja, razširjenega na ta način. Hitrost povezave se torej ne spremeni v primerjavi s hitrostjo glavnega omrežja usmerjevalnika. Pri uporabi radijskih valov ni pomanjkljivosti.

Metoda brezžične povezave

Prednost te metode je visoka mobilnost povezave. Uporabnik lahko samostojno eksperimentira z lokacijo dodatne opreme, ki temelji na najboljši kakovosti izmenjave v omrežju. Optimalna lokacija dodatnega usmerjevalnika se upošteva na takšni oddaljenosti od glavnega, ki se izvaja s sprejemnim signalom. Odločilni dejavnik bo moč oddajnikov WI-FI območja obeh naprav in dobiček njihovih anten. Omogočiti jih je treba, da jih lahko usmerimo v različne ravni, da bi dosegli najboljše pogoje omrežja.
Tako izmenjena hitrost izmenjave na omrežju je posledica videza repetitorja. Poleg tega so učinki izpostavljanja okoliških predmetov, ki so lahko ovira za širjenje radijskih valov.

Vzpostavitev omrežja za kabelsko povezavo

Kako povezati dva usmerjevalnika med seboj na ta način? Najprej se odločite, kateri od njih bo glavni in dodatni. Usmerjevalnik z višjimi tehničnimi specifikacijami je običajno označen kot glavni. Vlogo dodatnega usmerjevalnika izvaja naprava, katere zmogljivostslabše od glavnega. Oba bi morala delovati v istem frekvenčnem območju in biti združljiva med seboj kot del programske opreme. To je mogoče doseči z uporabo usmerjevalnikov enega proizvajalca. Uporabljata se dve vrsti povezav:
 • LAN-to-LAN;
 • LAN-to-WAN.
 • V prvem primeru se kabel poveže z vsakim LAN priključkom glavnega in dodatnih usmerjevalnikov.
  WAN priključek glavnega usmerjevalnika se poveže s kablom internetnega ponudnika. Pri drugem tipu povezave sta LAN vrata glavnega LAN usmerjevalnika in dodatna vrata WAN med seboj povezana.
  Kabelski ponudnik dostavlja internet glavnemu usmerjevalniku WAN. Druga vrsta povezave se bolj uporablja pri organizaciji lokalnega omrežja za dom. V nastavitvah glavnega usmerjevalnika se prepričajte, da je strežnik DHCP vklopljen. Uporablja se za samodejno dodeljevanje naslovov IP lokalnemu omrežju. Če ni tako, potem v vmesniku usmerjevalnika na strani oddelka DHCP v nastavitvah označite oznako Vključi celico in shranite spremembe. Pred nastavitvijo dodatne naprave se strojna ponastavitev izvede s tipko RESET, ki se nahaja na zadnji strani naprave. Pritiska se in drži za (10-15) sekund. Tovarniške privzete nastavitve so nastavljene. Nato v vmesniku v razdelku "Omrežje" stran WAN določa vrsto povezave - "Dynamic IP". Na strani LAN morate spremeniti svoj IP naslov za dodatni usmerjevalnik in shraniti vnesene vrednosti. Spremeniv zadnjo skupino števk. Značilno je povečanje na enoto. To preprečuje morebitno navzkrižje identičnih naslovov z glavnim usmerjevalnikom. Zdaj, da vnesete vmesnik dodatnega usmerjevalnika v naslovni vrstici brskalnika v računalniku, morate vnesti nov dodeljeni naslov.

  Nastavitev brezžične povezave

  Kako povezati dva wifi usmerjevalnika? Kot pri kabelski povezavi je dodeljen vodilni ali vodilni usmerjevalnik. Sprva se šteje, da je konfiguriran. V vmesniku v razdelku "Brezžična povezava" je treba narediti nekaj sprememb. Statični kanal dela je podan namesto predhodno nastavljenega "Auto" (Auto). Uporabnik ima lahko usmerjevalnike različnih proizvajalcev. Njihova programska oprema ima različne funkcije. Zato se konfiguracija brezžičnega usmerjevalnika obravnava ločeno za glavne proizvajalce.

  Povezovanje usmerjevalnika TP-Link

  Prvi korak je sprememba lastnega naslova dodatnega usmerjevalnika (podobno kabelski povezavi). Nameščen je prenosni kanal, katerega število sovpada s podatki glavnega usmerjevalnika. Kljukica v potrditvenem polju »Vključi WDS«. Nato v dodanem polju pritisnete tipko "Search", ki zažene pregled trenutno razpoložljivih brezžičnih omrežij. V odprtem seznamu morate izbrati tistega, s katerim želite namestiti brezžični most (razširiti ga), izvršiti ukaz "Poveži". Po tem se polja SSID in MAC samodejno izpolnijo z vrednostmi glavnega usmerjevalnika.Še vedno morate ročno izpolniti polje "Vrsta šifriranja" in vnesti geslo, ki ščiti Wi-Fi omrežje pred dostopom tretjih oseb. Biti morajo popolnoma enake vrednostim glavnega usmerjevalnika. Ko shranite vnesene vrednosti, morate iti v razdelek DHCP in ga onemogočiti. Znova zaženite konfiguracijo brezžičnega mostu.

  Povezovanje ASUS usmerjevalnika

  Za prenos načina ASUS router v svoj vmesnik, pojdite na razdelek "Administracija". Na svoji strani, v zgornji vrstici zavihkov, je izbran "Način dela" in označevalec označuje "Način ponavljanja". Ko shranite podatke, se usmerjevalnik znova zažene. V naslednjem koraku v zavihku »Quick Setup Internet« na seznamu brezžičnih omrežij, ki jih najde usmerjevalnik, morate izbrati tistega, s katerim se želite povezati. To bo omrežje glavnega usmerjevalnika. V polju "Network Key" se vnese geslo in pritisne tipka "Connect". V omrežju je naslov IP in naknadno oddajanje signala glavnega usmerjevalnika.

  Povezovanje usmerjevalnika Zyxel

  Kako povezati dva usmerjevalnika preko wifi, ko se Zyxel uporablja kot dodatna naprava? Proizvajalec brezžičnega mostičnega načina je bil označen kot WISP. Ko izberete vmesnik v usmerjevalniku na glavni strani ikone s sliko "Globe" na strani, kliknite na zavihek "WISP 24 GHz", označite kljukico "Vključi". Ko preklopite na novo stran in pritisnete tipko »Pregled omrežja«, naprava ustvari skeniranje svojega okolja in rezultat objavi kot seznam.Nadaljnje uporabniške akcije so opisane v prejšnjem razdelku za usmerjevalnike ASUS.

  Zaključek

  Vse metode, opisane v članku, nam omogočajo, da odgovorimo na vprašanje, kako povezati dva usmerjevalnika v eno omrežje. So učinkoviti, dokazani v praksi in omogočajo uporabniku razširitev obstoječega lokalnega omrežja z uporabo dodatne kabelske linije in ustvarjanje brezžičnega komunikacijskega kanala.

  Sorodne publikacije