Prenosni računalnik HP 625: opisi, specifikacije, pomanjkljivosti in prednosti

Znamka HP se je že izkazala za eno najnaprednejših in najsodobnejših proizvajalcev računalnikov in perifernih naprav. Druga izjema je prenosni računalnik HP 625, ki je predstavljen spodaj.

Tržno pozicioniranje, ciljna skupina

Kot večina HP-jevih proračunskih računalnikov je model 625 namenjen srednjemu razredu, ki vključuje pisarniške delavce, računovodje in druge, ki resnično ne potrebujejo resne računalniške moči, ampak to bo trajalo veliko časa, da bi porabili za napravo. Toda to je vse besedilo. Zaradi nizke cene je prenosni računalnik primeren za vse prebivalce, ki občasno dostopajo do interneta ali gledajo filme. S temi nalogami se bo računalnik spopadel z navdušenjem.

Dodatna oprema

 • Prenosni računalnik HP 625
 • Trda črna torba brez ročaja.
 • Polnilnik.
 • Baterija.
 • Navodila v vseh evropskih jezikih;
 • Kupon za jamstvo.
 • Oblika ohišja

  Dimenzije: 249x372x27,5 milimetrov. Teža: 2,5 kg. Kljub temu, da je pred nami poln velik 15-palčni prenosni računalnik, je HP 625 izšel precej lahkotno in ne zelo debelo. Takšno napravo je mogoče brez težav nositi brez težav med prevozom.

  Ohišje je izdelano iz valovite plastike. Prenosnik je podedoval nekaj oblikovalskih rešitev v seriji Pro, ki je pridobil pristen slog, ki združuje ostrino z nekakšno igrivostjo, ki se kaže kot črna tipkovnica. TipkovnicaTudi okvirje sijajni vložki. Občutimo trend pisarniškega stila, ki dejansko ustreza stilistiki te odločitve. Prenosnik ima skoraj popolnoma brez gladkih delov, telo je strogo in enostavno za vse fronte. Ohišje je zelo dobro sestavljeno. Minimalne praske, brez zračnosti. Šasija prenosnega računalnika izgleda precej varno, zanke so tesne. Prav tako ni dvoma, da je baterija pritrjena na ključavnice.

  Komunikacije

  Prenosni računalnik je opremljen s precej trdnimi vrati vrat in brezžičnimi vmesniki. Na sprednji plošči lahko zaznate:
 • avdio vhod;
 • avdio izhod;
 • reža za pomnilniško kartico.
 • Na desnem robu so:
 • optični pogon za pisanje;
 • modemska vrata;
 • 2 priključka standardne USB-A druge generacije.
 • HP je zelo nepraktično odločil, da na eni strani napravi dve USB priključki in jih celo postavi v neposredni bližini. Na levem robu so:
 • zaslonski priključek VGA;
 • omrežna vrata;
 • Vrata za prikaz HDMI;
 • Druga vrata USB-A.
 • Brezžični vmesniki HP 625:
 • WiFi (80211 a /b /g).
 • Bluetooth 3.0.
 • Krmilni elementi

  Prenosnik ima zaslon na dotik, rahlo vdolbljen v telesu, izdelan iz materiala, podobnega telesu. Nad tipkovnico na dotik se nahaja velika tipkovnica. Uporablja se tipkovnica otoškega tipa. V sredini vsakega ključa je rahlo potisnjen za bolj udobno delo za hitro tiskanje. Graviranje je belo. V tovarniški konfiguraciji so ključi vrezani v sredini in za vsako "nestandardno" postavitevv spodnjem desnem kotu so postavljene črke, tipkovnica pa postane vizualna zmešnjava. Tipke imajo kratek in enakomeren gib in vsaka je dovolj stabilna (celoten ključ je v gibanju, ne del, ki ga zadene prst). Ne zelo natančni uporabniki bodo cenili dejstvo, da je tipkovnica odporna na vlago. Ljubitelji kave pred računalnikom se veselijo.

  Kljub velikosti HP 625 je bila tipkovnica prikrajšana za digitalni blok in skupaj z njim proizvajalec stisne s strani dodatne funkcionalne tipke za upravljanje medijskih funkcij. Rešitev je precej specifična. Najverjetneje bo takšen pristop prinesel veliko težav za novince in nekdanje uporabnike računalnikov.

  HP 625: Specifikacije

  Za lažje zaznavanje informacij smo predstavili tabelo.

  Procesor  AMD V serija, eno jedro s frekvenco 2300 MHz  RAM  2 gigabajta DDR 3  Zaslon  15,6 palca ločljivost 1366 x 768 pike

  ATI Mobility Radeon HD 4250  Trdi disk

  ) 320 GB, hitrost - 7200 obr /min  Baterija  Litij-ionska baterija za 4700 mage  HP 625 Chipset (Matična plošča)  WS778EA, AMD RS880M čipov

  Zaslon

  Notebook HP 625 Opremljen z velikim zaslonom (LED). Zaslonska diagonala je 15,6 in je ločljivost 1366x768. V tem primeru razmerja zaslona niso tipična za takšneZaradi tega je vidno območje zaslona zmanjšano, vendar pa gledanje videoposnetka na širokem zaslonu postane bolj udobna dejavnost.
  Zaslon je zgrajen na zrcalni matrici. Zahvaljujoč njej, kljub skromni širitvi zaslona, ​​se slika izkaže za bogato, jasno in z veliko svetlostjo. Užitek in odličen prenos barv (brez upogibov proti eni barvi in ​​"kislosti"). Ločeno stojijo piksli, vendar pri vsakodnevni uporabi ta indikator ne bo igral velike vloge. Lahko se navadite na zrno slike.
  Glavna značilnost zaslona je njegova mat končna obdelava (to je danes velika redkost, zlasti pri nizkocenovnih računalnikih), kar zmanjšuje število bleščanja na nič. Tudi ko je izpostavljen neposredni sončni svetlobi, uporabnik ne bo opazil odsevov, črna barva pa bo postala bolj gosta in naravna.


  Produktivnost in avtonomija

  Računalnik uporablja precej šibek procesor AMD. Vendar pa je njegova moč dovolj za reševanje vsakodnevnih opravil, kot so pisarniško delo, brskanje po spletu, ogled HD videoposnetkov. Količina pomnilnika RAM ustreza tudi zahtevanemu minimumu. Dva gigabajta je dovolj za nemoteno in hitro delovanje operacijskega sistema. Če je potrebno, lahko namestite do 8 GB visokohitrostnega pomnilnika DDR3.Za grafične zmogljivosti ustreza mobilnemu video procesorju AMD. Na to lahko računate tako, ko gledate visokokakovostne videoposnetke in videoigre. Večina iger (v temvključno s sodobnimi) bo deloval vsaj na minimalnih nastavitvah, ampak ali boste uživali v igri - drugo vprašanje.
  Pomembno vlogo pri delovanju ima operacijski sistem. HP 625 namesti osnovni operacijski sistem Windows 7, ki pa ni obremenjen z nepotrebnimi inovacijami in je veliko manj zahteven od sodobnih platform.
  Avtonomija ni najmočnejša značilnost HP 625. Baterija ima le majhen del ohišja, procesor pa ni zelo energetsko intenziven, zato lahko prenosni računalnik v mešanem načinu delovanja doseže povprečno 2,5-3 ure. Vsaka obremenitev, vključno z igro, bo ta kazalnik čim bolj zmanjšala. Najbolje je, da ne tvegate in uporabljate prenosnega računalnika, priključenega na električno omrežje. V testu zmogljivosti, vgrajenem v Windows 7, računalnik prikaže:
 • 5,1 točke na procesor;
 • 5,4 točke za RAM;
 • 5,9 točke za trdi disk.
 • Na podlagi teh rezultatov lahko rečemo, da je kljub poceni procesorju in majhni količini pomnilnika proizvajalec sposoben doseči visoko zmogljivost, s poudarkom na hitrosti samega pomnilnika in trdega diska. Če je potrebno, lahko računalnik enostavno nadgradi, doda pomnilnik in zamenja optični pogon na pogonu SSD, s čimer bistveno poveča zmogljivost. Pri prehodu na novo različico sistema Windows je potreben postopek nadgradnje.

  Funkcije programske opreme

  Sistem poleg standardnih aplikacij lahko zazna tudi številne uporabne pripomočke in programe, ki jih skrbno zagotavljajo HP-jeva podjetja. Najpomembneje je omeniti HP Advisor, ki jevam omogoča hiter dostop do številnih funkcij sistema, prav tako pa je odgovoren za posodabljanje aplikacij z blagovno znamko in zbiranje statističnih podatkov o sistemu. HP zagotavlja tudi dostop do dela z Microsoft Officeom (poskusno obdobje) in Corel Officeom (podobno pisarniško zbirko, ki lahko deluje v načinu združljivosti). Tam je bilo mesto za multimedijsko "programsko opremo" in celo licenciran protivirusni program.

  Namesto zaključka

  V suhem ostanku pred nami je tipičen srednji kmet. To je verjetno najboljša definicija za HP 625. Tehnične specifikacije so pod povprečjem, ne pa najbolj izstopajoča oblika, vendar je še vedno računalnik, ki zlahka pokriva potrebe absolutne večine uporabnikov. Kljub vrsti manjših slabosti in tipičnih HP-jevih težav je model 625 še vedno odlična rešitev za vsakdanje življenje. Ne glede na to, ali vas zbere, da boste prelili internetni prostor ali nameravate uporabiti ta stroj v službi, je HP 625 brezpogojno uspešna rešitev. Trenutno se stroški računalnika gibljejo v višini 15.000 rubljev.

  Sorodne publikacije