Kako nastaviti kanale na Philipsovem televizorju katerega koli modela? Splošna navodila

V tem pregledu bo postopoma opisan algoritem za nastavljanje virov na televizorju Philips. In digitalni in analogni televizijski programi. V tem primeru je lahko vir prenosnega signala ethernet ali kabelska oprema. Običajno novoustanovljeni lastniki takšnih naprav se bojijo te operacije in za dodatne stroške vključujejo strokovnjake. Ampak korak za korakom po sledenju navedenim dejanjem, da bi uresničili, da to ne bo posebna naloga.

Kaj so analogni in digitalni kanali?

Preden nastavite kanale na Philipsovem televizorju o kakršni koli spremembi, poglejmo obliko, v kateri se oddaje trenutno oddajajo. Do nedavnega je bil program viden le v analognem govoru. S tem pristopom bi lahko obstajal samo en kanal na eni frekvenci. Frekvenčni pas je bil tako razdeljen na decimeter in meter. Skupno število takih kanalov je bilo 60, število teh in največje število programov pa je bilo omejeno. Tudi kakovost prejete slike je bila precej nizka.


Trenutno se digitalizira vedno več prenosov. V tem primeru so televizijski programi kodirani na poseben način in so lahko do osem kanalov na eni frekvenci. Poleg tega se kakovost slike včasih izboljša.

Kaj potrebujete, da jih dobite?

Prav tako je treba posebej opozoriti, da trenutek, ko se nekateri televizijski programi predvajajo v analogni oblikiali digitalno obliko. V prvem primeru potrebujete običajen sprejemnik. V drugem primeru je treba specifikacije multimedijskega centra označiti z DVB-T2. To pomeni, da sprejemnik v napravi podpira digitalno oddajanje. Drugi telegrami v obliki signala prihajajo iz opreme različnih kabelskih operaterjev po žici. V tem primeru mora sprejemnik podpirati DVB-C ali DVD-C2. Tudi prenosi so lahko v analogni obliki in v digitalni obliki.


Zato stari Philipsov televizor ne more sprejemati digitalnih oddaj. Konfiguracija kanalov na takih napravah ni mogoča, ker lahko sprejemnik, ki je nameščen na njih, sprejme samo analogne televizijske programe. Toda za sprejem digitalnih prenosov je potrebna predpona za dekodiranje signala. V drugih primerih je dovolj moderne televizije. Prav tako boste potrebovali signalni kabel, v skladu s katerim bodo v napravo vstopili televizijski programi ponudnika opreme. Potrebovali boste tudi anteno za gledanje programov v živo.

TV zbirka. Njegova povezava

Kako vzpostaviti digitalne kanale na televiziji Phillips do sedaj posodobljenih posodobitev? Prva faza takšne operacije je, da jo sestavi za priloženo navodilo in preklapljanje. Ko je nova podobna naprava dostavljena, jo je treba prevzeti iz embalaže in zbrati. Nato ga namestite namesto uporabe. Naslednja faza je zagotavljanje komunikacij. Najprej priključimo napajalni kabel iz omrežja za oskrbo z električno energijo.Nato se en konec priključi na ustrezno vtičnico multimedijskega sistema. Drugi, na katerem je priključek priključen na električno vtičnico.
Na zadnji stopnji napajamo signalno žico in jo priklopimo na vtičnico ANT IN. S pomočjo slednjih bo v multimedijski center prispela slika televizijskih oddaj.

Iskanje programske opreme

Naslednji korak je nastavitev televizorja Philips za sprejemanje kanalov v drugačni obliki. To je iskanje razpoložljivih oddaj s samodejnim načinom. To storite tako, da ga vklopite, prijavite se v glavni meni naprave in izberite podpostavko »Nastavitve«. Izbrati mora razdelek Kanali. Nato izberite »Samodejno iskanje«. Nato boste vprašani, katere signale naj naprava išče. Zato morate določiti vrsto povezave: "Ethernet" ali "kabel". Prav tako nastavimo, kateri format v prejetem signalu - analogni, digitalni ali analogno-digitalni. Sistem bo nato analiziral celoten spekter in našel vse razpoložljive programe. To bo trajalo od 10 do 15 minut. Kot lahko vidite, nastavitev kanalov na televizorju Philips ni tako težka. Nato boste morali rezultat shraniti s skeniranjem rezultatov. Po tem lahko začnete uporabljati multimedijski center po vaši izbiri.

Zaključek

V tem pregledu bomo razložili, kako nastavite vire na televizorju Philips. Ta algoritem je vsestranski in se lahko uporablja na katerem koli takem sistemu zabave. Preprosto je in znjegovo izvajanje ne bi smelo biti problem.

Sorodne publikacije