Kako spajati vtič na slušalke z lastnimi rokami?

Lastniki slušalk pogosto pridejo v stik z okoliščinami, ko zvok postane manjvreden ali popolnoma izgine. Lahko predvaja glasbo samo v eni slušalki. To je škoda, ko drago gadget ne uspe zaradi manjše škode, čeprav poceni slušalke so tudi škoda, da mečejo naenkrat. Nobena okvara ni zavarovana pri nobenem modelu, vse je odvisno od intenzivnosti in natančnosti uporabnika.

Ne pojdite takoj v trgovino za nove slušalke, bolj nihče ne ve, koliko imajo dovolj moči in se v bližnji prihodnosti ne bodo zlomili. Predlagamo, da poskušate popraviti svoje najljubše zvočne naprave z lastnimi rokami.


Iskanje vzroka

Najbolj ranljivo mesto v slušalkah je žica blizu vtiča. Najbolj je izpostavljen mehanskim vplivom pri uporabi, na primer, ko vstavi svoj telefon v žep ali ko je vtič iz telefona pogosto izvlečen iz kabla. Glasbo lahko vklopite in žico zavrtite tako, da jo obrnete okoli priključka. Tam, kjer se bo glasba pojavila malo, in tam je mesto pečine. Na tem mestu morate prekiniti žico in spajati vtič na slušalke, kot je opisano spodaj.

Kako urediti vtič s tremi dotiki

Preden začnete s popravilom, morate poznati strukturo vtiča. Obstajata dve vrsti: 25 mm in 35 mm. V večini primerov se uporablja 35 mm, vendar se oba razpadata na enak način. Prav tako so jakne razdeljene na tri kontakte - za izhodni zvok - in štiri-stik - za izhod zvoka in uporabo mikrofona.Predlaga se razmislek o podrobnosti o treh stikih. Kako spajati vtič na slušalke in 3 žice, prikazano na spodnji sliki. • Levi zvočnik.
 • Desni zvočnik.
 • Splošne smernice.
 • Trije zvočniki zapustijo zvočnike, ki se povežejo z lokacijami, označenimi na tokokrogu. Ponavadi gre zelena žica iz levega ušesa, rdeča - z desne in zlata ali modra - splošna. Tako shema prikazuje, kako spajati vtikač na slušalke.

  Kako je nameščen štirikontaktni vtič

  Če imajo slušalke mikrofon, so v žici štiri žice in potreben je štiriletni vtič. Spodaj je prikazan diagram, ki prikazuje, kako spajati vtič na slušalke in 4 žice.
 • Levi zvočnik.
 • Desni zvočnik.
 • Mikrofon.
 • Splošne smernice.
 • Štiri zvočniki ustrezajo zvočnikom in mikrofonu, ki so povezani z lokacijami, označenimi v tokokrogu. Običajno gre zelena žica iz levega ušesa, rdeča je desna, bela iz mikrofona, zlato ali modro pa je splošno.

  Orodja in materiali

  Za popravilo potrebujete nekaj orodij, ki jih morate vnaprej pripraviti:
 • Spajkalni stroj s spajkalno ploščadjo, kositrom in kolofonijo.
 • Ostri nož je lahko pisarniški material.
 • Skrčna cev.
 • podpredsednik.
 • Vžigalnik ali šibice.
 • Lepilo.
 • Zaporedje popravil

  Sedaj lahko začnete:
 • Vtičnico morate izklopiti z žice malo nad mestom klifa.
 • Nežno nepoškoduje žice, očisti z ostrim nožem približno 2 cm kabla, sprostimo tri ali štiri žice. Lahko se spali z lahkoto, da odstranimo plast laka. Lažje bo vzajemno. Izpuščena iz izolacije je dovoljena in s pomočjo spajkalnika so jih zavajali enega za drugim. Če se uporablja skrčna cev, je potrebno odrezati potrebno dolžino in jo namestiti na žico, preden se začne spajkanje.
 • Uporabite pisarniški nož, da odstranite vse izolacije iz vtičnice, tako da sprostite mesto za spajkanje, tako da boste lahko videli, kako spajati vtič na slušalke. Če želite, lahko kupite nov konektor.
 • Potegnite ožičenje v skladu s shemo in barvnim spojem. Za priročno zlaganje lahko vtaknete v ročaje. Konca kabla je treba puščati, kot je že navedeno v drugem odstavku. To bo olajšalo delo. Priključka ni treba pregreti, da se plastični vložki ne topijo, kar pomeni, da mora biti spajkanje čim hitrejše in bolj samozavestno.
 • Po spajkanju priključite priključek na uporabniško napravo, vklopite glasbo in preverite pravilno povezavo. Če ni zvoka, se je zataknila nekakšna napaka. Nič ni groznega glede tega, morate se spomniti, kako je bilo povezano, da bi se izognili ponavljanju napake. Potem je potrebno razpakirati in zamenjati več žic na mestih in ponovno preveriti. To storite tako dolgo, dokler se zvok ne pojavi. Če se zvok pojavi samo v enem ušesu, morate preveriti, v katerem - na desno ali levo. Odvisno od tega je treba žico zvočnika, ki nima zvoka, preurediti na mestih, kjer jeiz mikrofona. Lahko spajkate eno žico, eno, ki prihaja iz glasnega zvočnika, in uporabite ostalo in preverite prisotnost zvoka. Takoj, ko se pojavi zvok, to pomeni, da je tudi spajkano. Ampak, če je vse narejeno v skladu s shemo, opisano zgoraj, s katero postane jasno, kako spajati vtič na slušalke od prvega časa, potem ni treba ponoviti.
 • Izolacija kontaktov

  Ko je vtič za slušalke pravilno spaljen, se zvok ponovno preveri v obeh zvočnikih (če je mikrofon, nato preverite delovanje mikrofona), lahko nadaljujete do končne faze popravila - izolacije stikov.

  Za začetek je treba okrepiti kabel v bližini čepa, da se najlonska vlakna pritrdijo iz žice na vtičnico. Nato morate pokriti aktualne kontakte. Uporabite lahko skrčno cevko, ki jo položite na žico pred spajkanjem. Ta cev se premakne na mesta spajkanja in segreje s požarom s svetlo cigareto. Pod vplivom visoke temperature se cev stisne in tesno prekrije izolirane žice. Prekomerne cevi je mogoče odstraniti s pisarniškim nožem, kot tudi uporabiti več kembriki, da jih postavimo na vrh drug drugega. Ime slušalke govori sama zase. Dovoljeno je, da pokrije stike s pomočjo izolacijskega traku, pred-ojačanje kabla na mestu spajkanja s parom žebljev.
  Zdaj, ko je vprašanje, kako spajati vtič na slušalke z mikrofonom, to je spajkanje štirikratnega vtiča s štiridelnim kablom, je ostalo vprašanje, kako preveriti delo mikrofona.Če želite to narediti, morate priključiti slušalke na računalnik, odprite razdelek »Nastavitve zvoka Windows« in omogočite možnost »Snemaj«. Sodobni modeli slušalk ne zahtevajo namestitve posebnih gonilnikov, imajo dovolj standarda, vključenega v montažo operacijskega sistema. Ta metoda vam omogoča, da preverite delovanje mikrofona po spajkani vtičnici v slušalke. Ostaja samo uživanje rezultatov njegovih del.

  Sorodne publikacije