Aplikacije za Android: pregled najboljših aplikacij

Funkcionalne zmožnosti sodobnih pametnih telefonov navdušujejo domišljijo. Mobilne naprave so danes močnejše od računalnikov in prenosnih računalnikov, ki so bile razvite pred nekaj leti. Razvijalci veliko pozornosti posvečajo tehničnim značilnostim pametnih telefonov, vendar redko skrbijo za polnjenje naprav s priročnimi programskimi orodji. V zvezi s tem morajo uporabniki porabiti veliko časa, da najdejo visoko kakovost. Ta članek je namenjen shranjevanju uporabniškega časa. Zagotavlja pregled pripomočkov - upraviteljev datotek. O najboljših bo razpravljalo.


ES File Explorer

ES-aplikacija za Android velja za najbolj znanega upravitelja datotek. Postala je priljubljena zaradi dejstva, da je bila prva, ki jo je uvedel tretji proizvajalec za mobilni OS. Prve različice programa so še vedno delovale z operacijskim sistemom Android 1.6. Za razliko od velikega števila upraviteljev datotek, ES File Explorer ni samo večnamenska, ampak ima tudi lep in intuitiven vmesnik.

Ključne funkcije

Takoj po namestitvi in ​​prvem zagonu prikaže imenike v obliki velikih kvadratnih ikon. Uporabnik lahko prilagodi velikost elementov ali preklopi način prikaza na podroben seznam. Dolg pritisk na dokument bo poudaril. Potem lahko označite vse datoteke, s katerimi morate izvesti neko dejanje. Seznam možnih operacij je prikazan na dnu zaslona. Dodatni ukazi se prikličejo s pritiskom na gumb "Več". ES-prijava za"Android" vključuje vgrajeno arhiviranje. Za razpakiranje datotek lahko uporabite kontekstni meni. V tem primeru bo upravitelj datotek prejel vse dokumente iz arhiva. Ko morate razposlati samo posamezne datoteke, ga samo kratek dotik ikone arhiva odpre.


ES File Explorer vam omogoča ogled fotografij in videov, urejanje nekaterih dokumentov z besedilom in poslušanje glasbe brez namestitve dodatne programske opreme. Če želite dokumente združiti po vrsti, povlecite od leve proti desni. Vodja ES je opremljen s celotno skupino orodij. Lahko analizira zaseden pomnilniški prostor in nariše grafikon. "Download Manager" vam omogoča prenos in upravljanje datotek z interneta. In "Trash" vam bo pomagal povrniti izbrisane dokumente.

FX File Explorer

Ta aplikacija igra veliko drugih prevodnikov za Android. Natisne seznam dokumentov, tako da jih združi. Po zagonu programa bo uporabnik našel razdelke »Prenos«, »Dokumenti«, »Zvočne datoteke«, »Videi«. Njihovo število je odvisno od števila datotek v pomnilniku pametnega telefona. Prisotna je tudi sposobnost pogleda. Če želite dodeliti veliko število dokumentov, morate opraviti nekoliko nenavaden gugalnico. Kontekstni meni se odpre s prstom. FX File Explorer lahko obdeluje veliko arhivov: RAR, BZIP, GZIP, TAR, ZIP. Datoteke RAR lahko razpakirate samo. To je enostaven za namestitev, tako kot druge priljubljene aplikacije za Android. Vodja lahko predvaja video in avdio, odprte slike in besedilne dokumente.
Druga značilnost, ki izpostavlja obravnavano aplikacijo v splošnem ozadju, je način več oken. Samo povlecite v desno in kliknite na plus, da razširite nov zavihek. Videz pripomočka je popolnoma prilagodljiv in prilagodljiv. Poleg velikosti ikon in prikazanih podrobnosti vpliva na barve vsakega elementa. Spreminjanje, brisanje ali dodajanje elementov menija poteka v oknu z nastavitvami.

Solid Explorer

Opis brezplačnih aplikacij za Android ne morete prezreti Solid Explorerja. Osnovne nastavitve in operacije se nahajajo v spodnjem delu pripomočka, kar je zelo priročno. Če želite izbrati, morate klikniti na ikono datoteke ali uporabiti klasično metodo - držite prst na imenu datoteke za nekaj sekund. Vgrajeno arhiviranje lahko deluje le s tremi vrstami datotek: RAR, TAR, ZIP. Solid Explorer bo navdušil tiste, ki ljubijo minimalizem. Ne vsebuje večpredstavnostnih funkcij. To je razvijalcem omogočilo, da zmanjšajo končno velikost programa.
Najprej so datoteke prikazane kot seznam. Podobno kot druge aplikacije za Android vam Solid Explorer omogoča spreminjanje tega pogleda. Tudi kriteriji so združeni in razvrščeni dokumenti so konfigurirani. Za prijaznost do uporabnika je prevodnik sposoben delovati v načinu z dvema ploščama. V nastavitvah vam ni treba spreminjati ničesar. Dovolj, da pametni telefon spremenite v ležeči način. Pripomoček lahko ustvarja varnostne kopije uporabniških podatkov, dela z najbolj priljubljenimi storitvami v oblaku, poveže s strežniki FTP.

Total Commander

Total Commander - legenda med upravljavci datotek. Njegova prva različica je bila uvedena leta 1993, ko nihče ni razvil Androida za Android, in ta operacijski sistem ni obstajal. Ko je aplikacija prenesena na Android, je takoj postala priljubljena zaradi visoke kakovosti izvajanja funkcionalnosti. Navzven Total Commander je zelo podoben svoji različici za Windows. Zato oblikovanja koristnosti ni mogoče imenovati moderno.
Aplikacija skoraj v celoti ponavlja vse funkcije namizne različice, vendar ni omejena le nanje. Če želite na primer dodeliti datoteke, je dovolj, da izvedete dolg dotik. Toda tudi uporabnik lahko opazuje dokumente pravega formata z uporabo naprednega načina. Noben drug vodnik za Android ni sposoben ničesar takega. Za razširitev funkcionalnosti za Total Commander obstaja veliko dodatkov. Namestijo se ločeno od glavnega pripomočka. Dodatek vsebuje referenčni sistem s podrobnim opisom vseh možnosti. Zaradi tega bo pripomoček razumel tudi začetnike.

Kako namestiti aplikacijo na Android?

Če želite namestiti pravo aplikacijo na pametni telefon, odprite Google Play. V iskalno vrstico vnesite ime želenega programa in tapnite ustrezno povezavo. Na zaslonu se prikaže stran s kratkim opisom izdelka, njegovo oceno in komentarji uporabnikov. Kliknite gumb »Namesti«, da zaženete nalaganje pripomočka. Po namestitvi se bo namestitev začela samodejno.

Sorodne publikacije