"Čarovnice", Saskia: prehod, opis značaja

V drugem delu serije Witcherjevih iger je Saskia eden najbolj zanimivih likov, ki se srečujejo na pustolovski poti. Naloga, povezana z njo, bo v vsakem primeru ne glede na pot, ki jo je izbral igralec. Več o tem junaku lahko izveste v tem članku. Mnogi oboževalci bodo odkrili nekaj novega zase.

Moč dekle

Ko se v vesolju omenja Saskia, se pojavi v mislih krhke dekle, v resnici pa je junakinja hči zlatega zmaja z imenom Willemstrommert. Geralt se je z njim srečal v knjigah in celo sodeloval v eni skupni avanturi. Mati je bila Saskia zeleni dragoon Myrtäbäckke. Zaradi mešane krvi deklica ne more trajno vzeti ene od oblik (kuščar ali človek). Lahko se spremeni v zmaja s črnimi luskami in ima moč svojega očeta. Poleg tega ima hitro regeneracijo, ki močno pomaga v bitki. Eden je dovolj, da se bojiš, na prvi pogled, običajnega bojevnika.


Vloga v vesolju

V drugem delu odbitnega "Witcherja" ima Saskia pomembno vlogo na ploskvi. Ta deklica predstavlja vse najboljše značilnosti nacionalnega vodje. Na ozemlju Vergene kmetje obožujejo junakino in so skoraj pripravljeni, da jo častijo. Ni presenetljivo, da ko je Henselt postavil svojo kampanjo in usmeril vojsko Kaedwena v Aedirn, Saskia ni ostala zadržana. Ljudje iz Vergene je takoj dvignila na vstajo in vsi njeni možje so odšli zanj brez protesta. Vse je tozmajska deklica si je prislužila pozitiven ugled. Njeno ime je Beregina Vergena ne zaman, ker je tukaj pomagala ljudem v težkih razmerah na vse možne načine. O njej so nastajale legende, zgodbe in bajke, zato je junakinja v življenju postala idol. Plus v igri, Saskia deluje kot prirojen vodja, ki lahko navdihuje ljudi. Ta uporabna lastnina, kompenzira pomanjkanje izkušenj v bojni praksi gradnje strategij za obnašanje v velikih bitkah.


Iorvetova pot

V "Witcherjevem" vesolju Saskia postane vodja Vergenovih enot in poskuša uskladiti Kaedwen in Aedirn. Ranjene Sennis rešuje, nato pa pride do organiziranih pogovorov. Ona je tista, ki se zavzema, da bi tabeli omogočili Yorvetu s svojimi "beljakovinami". Geralt je bil tudi povabljen, in priča, kako dekle pade, ko je dvignilo skodelico. Takrat je razumno vprašanje, kdo je zastrupil Saskijo v Widgetu 2. To bo znano šele po popolni preiskavi. O protistrupu bo povedala čarovnica Philip Eylhart, ki jo bo treba rešiti v okviru naloge "V imenu velikega cilja!". Če skrbno iščete morilca, potem lahko ugotovite, kaj je bilo blizu Stennisovega duhovnika. Princem je naročil, naj odvrne služabnika iz kuhinje, da bi z lahkoto vrgel strup v steklo. Usodo teh likov bo moral rešiti Beli Volk in tu je več možnosti.

Nadaljevanje pustolovščin Saskie

V igri "Čarovnice" 2, kako razočarati Saskijo - povej Philipu, po tem White Wolfpojdite na streljanje prekletstva, ki ne omogoča vstopa v boj. Ko se to zgodi, Henselt začne ofenzivo in uspešno prevzame dve mesti. S prizadevanji Saskie in njenih borcev z Geraltom je mogoče zavrniti invazijo na Kaedwen. V drugem mestu opravljajo manevri z ječo, kjer ne smejo pustiti Detmoldovim kamperjem, da gredo skozi stene in gredo v zadnje. V katakombah preobrazba v zmajsko dekle močno pomaga belemu volku in ga rešuje pred smrtjo. Po tem je bil Detmold prisiljen umakniti se. Na površju se Geralt s Saskiom in njenimi podrejenimi soočata z napadom Henselte, vendar pravočasno Ihorvet pride do vilin. Kralj Cadevena je bil v popolnem okolju in je bil prisiljen predati se. Potem podpiše sporazum, po katerem Zgornja Aedirna ni izpostavljena napadom, država Saskia pa je priznana popolnoma brezplačno.

Nadaljnji dogodki

V pogajanjih po porazu Henselta v igri Witcher 2 Saskia od severnih škofov zahteva ne le zgoraj omenjene točke, ampak tudi izročitev vojnih zločincev. Med njimi je čarovnik Detmold in namesto tega je kralj Cadewen obljubil novega svetovalca v obraz Sheala de Tanserville. Saskia jo je rešila, da bi napadla viteze reda goreče rože, ko bi poskušala zagrabiti čarovnico. Nadaljnja naloga "In zmaj prišel" glavni lik lahko odloči o usodi dekle. Vitezi so jo med bojem močno poškodovali in naredili prekletstvo. Če ga želite odstraniti, mora imeti inventar poseben stilet, ki ga lahko dobite malo prej. Če se to ne zgodi, bo junak lahko šel ali končaljunakinja v obliki zmaja, ki ustavi moko. V primeru odstranitve prekletstva bo Saskia Geraltu povedala o svojem očetu in se nato vrnila k Vergenu. Misli, da je morilec, čeprav razume njegove namere in pravi, da je nekoč vodja beljakovin mogoče odpustiti.

Route Roche

Igralec lahko izbere pot pomoči Vernona Rocheja, potem se bo celotna zgodba bistveno spremenila. Na primer, prvo srečanje s Saskijo se bo zgodilo šele, ko se bo dekle v človeški obliki borilo s kraljem Henseltom. Med njeno poškodbo bosta Philip Eylhart in Shnnis pravočasno rešila svojo junakino. Po tem na bojišču leži megla prekletstva, zato so vse vojaške akcije še vedno nemogoče. Geralt bo moral najti način, da vzame čudne čare, zato se premakne na drugo stran. Katakombe mesta s strani pomočnikov so drugo srečanje Saskije in belega volka. Prenaša meč Vanderfrifta in opozarja, da je bolje ne zaupati Henselotu. Ko je sprejel meglo, je kralj Kaedwen napadel te dežele, dekle pa skupaj s Philippeom prečka teleport. Izgubili so bitko, vendar se Saskia odloči, da bo v prihodnje posredovala v pogajanjih med Aedirnom in Kaedvenom. To vodi v bitko med njo v obliki zmaja in belega volka.

Tretji del

Razvijalci iz CD Projekt RED so razumeli priljubljenost njihovega sekundarnega značaja in nadaljevali zgodovino stripa, ki se priporoča za branje posebej. V svetovni igri "Witcher 3" se Saskia ni pojavilaveliko ljudi je čakalo. Namesto tega je bila predstavljena v zabavi za kartice "The Screw", kjer deklica-zmaj predstavlja frakcijo Škotov. Ima junaške lastnosti in maksimalno moč napada. V nalogi "Stranci v noči" lahko najdete zanimivo sklicevanje na dejanja junakinje. Ko komunicira s teologom Teofilom Maria Roscom, se spominja usode Henselte. Če je igralec zavzel Jorvete in se iz drugega dela rešil nadaljevanja, bo čarovnik povedal o smrti kralja z rokami zmaja. Pomeni Saskia, ki je kasneje še prišla do svojega moža.

Dnevniške informacije

Mnogi uporabniki bi si celo želeli izbrati, kdo bi bil Geralt v igri Witcher 2 - Saskia ali Trisus. Na žalost ploskev nima take funkcije, igralec pa lahko vpliva le na usodo dekleta zmajev. V dnevniku je zapisano, da junakinja močno spominja na slavnega Fal'ka, saj lahko s klikom prstov zbere celo vojsko fanatikov, ki ga bodo sledili v ogenj in vodo. Gossip o Saskia, na prvi zdi nesmiselno, vendar ko se srečujejo z njo, vsi dvomi gredo po vetru. Dekle je pravi talent za vodstvo in njena lepota je dodatna spodbuda za moške. Poleg tega zgodbe o umoru zmajev z golimi rokami naredijo iz tega ali ne, božanstvo, in fanatiki to potrebujejo samo.

Sorodne publikacije