Beseda "zashkvar". Kaj je to?

Pri komunikaciji med seboj mladostniki pogosto uporabljajo čudne, nerazumljive besede odraslih. Ustvarjajo jih z zmanjševanjem znanih ruskih ali tujih besed, izposojenih z interneta. Včasih se nova beseda za mladostniški sleng pojavi zaradi oblikovanja besed v ločeni skupini mladih, nato pa pride do življenja v množicah. Nekaj ​​besed in izrazov pride v mladinski leksikon z zapornim žargonom. Eden od njih - "zashkvar".

Kaj pomeni beseda?

V sodobnem mladinskem jeziku se uporablja nenavadna beseda "zashkvar", če želite navesti dogodek ali pojav, ki se ne ujema s tistim, kar velja za običajno pri mladostnikih.

Na primer, nošenje nogavic s sandali ali sandali - to je nedvomno zashkvar! Kaj taka sramota ne bo odpustila v mladinskem okolju, ne morete dvomiti, nujno klicati to čudno besedo. Na splošno se v mladinskem okolju šteje, da je oblečena v neosebno ali slabo. Poklicali bodo najstnike s starinsko frizuro. Jasno je vsem sinonimom te besede v tem smislu - zanič. Manj jasno, vendar pomenijo isto stvar - tuš, dno.
In še "zashkvar" kaj? V mladinskem okolju se ta beseda imenuje tudi tista, ki je izgubila svojo popularnost ali pa se šteje za neumno. Ta beseda pomeni tudi vstopiti v bazen, narediti nekaj grdega, brez vrednosti.

Prvotni pomen besede "zashkvar"

Ta beseda je bila prevedena v mladinski sleng iz krajev zapora. "Zashkvar" - kaj pomeni beseda v zaporih? Sashkaranali "petelin", "dol" se imenujejo pasivni geji. Kaj pomeni "zashkvarit"? Med zaporniki se je treba dotakniti spuščene, rokovati nekoga, dim po cigareti. In tudi naključno dotika svoje stvari ali z uporabo svojih jedi - prav tako pomeni "zaskvarits". V tem smislu je beseda "squash" glagol "postati umazan", "se umazati" sinonim.
Beseda zaporniški žargon se je hitro ujela med mladostnike, tudi v internetnem okolju, in rahlo na novo opredelila pomen. Mladi uporabljajo besedo "zashkvar" v smislu "sramotnega", "nemodernega", "slabega", "nevrednega". Ne poznam pomena te besede - samo "zashkvar"!

Sorodne publikacije