Telefon Nokia 2610: opis, specifikacije, meni

Junak tega članka ne bo kul sodoben pametni telefon, ampak ultra-tanek telefon - Nokia 2610. Opis bo sestavljen iz pregleda zasnove primera, značilnosti baterije, zaslona, ​​programske opreme.

Izbira mobilnega telefona

Vsi želijo kupiti najnovejše modele pripomočkov. To kaže, da je človeštvo trenutno močno odvisno od tehnologije. Vendar pa v nasprotju z napovedmi stari mobilni telefoni niso popolnoma izločeni iz uporabe. Zdaj jih je mogoče najti v rokah uporabnikov. Praviloma na to izbiro ne vpliva noben razlog. Prvič, sodobnih pametnih telefonov ni mogoče šteti za zanesljive, saj se tudi najdražja kopija ne more pohvaliti z dolgo življenjsko dobo baterije. Na primer, telefon Nokia 2610 brez polnjenja deluje vsaj 7 dni.


Preprosti mobilni telefoni lahko opravljajo zelo omejen seznam nalog. Sestavljen je samo iz komunikacijskih zmogljivosti. Govorimo o SMS (sprejem /pošiljanje) in klice. Prav tako ni odveč opozoriti, da so takšne naprave dobre kakovosti in trajnosti.

Nokia 2610: Funkcije na kratko

Proizvajalec je ta model postavil kot mladostnik. Nanaša se na proračunske naprave, zaradi česar je zelo priljubljen v času izdaje. Proizvodnja telefonov se je začela leta 2006. Potem so bile naprave finskega podjetja na vrhuncu priljubljenosti. Kakšne so lastnosti telefona Nokia 2610?
 • Vrsta primera: monoblok.
 • Teža: 91g
 • Dimenzije:. 104 x 43 x 18 mm
 • komunikacijske standarde: GSM 900/1800 (2G).
 • Avtonomija: 970 mA baterija.
 • Zmogljivosti zaslona: 128 x 128 slikovnih pik.
 • Toni zvonjenja: 24-tonska polifonija.
 • Osnova: serija 40 2. izdaja. • Oblikovne značilnosti

  Prva stvar, ki pritegne oko gledano s tem mobilnim telefonom - kompaktnost. Hvala za optimalno izbrana velikost, brez izjeme, trdijo, da je naprava zelo udobno v roki. Uporabite ga udobno. Kar se tiče teže, lahko napravo varno ne le torbico, ampak tudi v žepe hlače in majico. Navzven je Nokia 2610 precej rafinirana. Danes se lahko njegov dizajn varno imenuje retro slog. V smislu vsestranskost trupu vidna, prek katerega se lahko pripomoček uporabiti ne samo dekle, ampak mladenič. Za kupce ni starostne omejitve. Zasnova je nedvomno ujema optimalno proizvajalca. Jasen pogled na zadržanost in jedrnatost. Geometrija oblike popolnoma ujemajo in popolnoma zlije v skupni koncept. Oblikovalci so uporabili naglasno tehniko. V tej vlogi je predstavljen okvir. Za njeno dekoracijo je izbrana temna barva (črna). Da bi se izognili nerodnost, in robustnost, je proizvajalec odločil za robovi in ​​vogali rahlo obokan obliko. Celotna zasnova je sestavljena iz vložkov, ki se uporabljajo za kontrast. Ta vrsta tržnega pristopa, ki je pritegnila pozornost kupcev. Na prodajnih policah so bili v času prodaje predstavljeniTri barvne rešitve: črna (klasična) in dve kombinaciji - sivo-vijolična in srebrno-grafitna.

  Tipkovnica

  Upravljanje finskega mobilnega telefona se izvaja s tipkovnico s potisnim gumbom. Narejena je iz plastike. Obstajata dva bloka. Prvi je mehka tipka. Njihova številka

  in lokacija sta standardna. Petstopenjska krmilna palica. Centralni gumb vam omogoča vstop v meni. Puščice se nahajajo na kromiranem robu. Programirate jih lahko za hiter dostop do katere koli funkcije, na primer, izberite melodije za klic ali spremenite čas signala. Tipke digitalne enote imajo tradicionalno pravokotno obliko. Njihove velikosti so standardne. Lokacija - tesno ena poleg druge. Obstaja osvetlitev, ki označuje vse nalepke, pritrjene na gumbe. Po mnenju večine lastnikov ni komentarjev glede delovanja tipkovnice. Tipkovnica je mehka, enostavna za pritiskanje, hitro deluje brez napačnih klikov.

  Priključki

  Da bi v celoti izkoristili telefon Nokia 2610, so razvijalci zagotovili pomembne priključke. Prvi je priključitev polnilnika. Njegov model je Nokia ACP-7. Obstaja tudi možnost uporabe spomina na cesti. Velika prednost je prisotnost avdio priključkov. Gnezdo ima standardni tip - "mini-jack". Uporablja se za priključitev slušalk. Vendar pa morajo kupci vedeti, da slušalke niso vključene, zato jih morate kupiti posebej. V primeru lahko vidite vrata za povezavo kabla, ki povezuje telefon z računalnikom. Takšna jeMetoda se uporablja za prenos podatkov. Obstaja tudi poseben priključek, vendar se osredotoča samo na inženirski kabel. Običajno je ta način povezave potreben samo, če želite spremeniti strojno-programsko opremo naprave.

  Zaslon

  Majhna velikost zaslona nikogar ne preseneča, ko pride do gumba na telefonu. Še posebej, če je bila naprava izdelana pred desetimi leti. V obrambi tega modela, recimo, da takrat pametni telefoni z velikimi zasloni na dotik preprosto niso bili izvedeni.
  Kakšne grafične informacije so prikazane na finskem telefonu z indeksom 2610? Zaslon je izdelan z zastarelo tehnologijo, ki temelji na pasivni matrici STN. Ločljivost slike je kritično majhna - samo 128 x 128 px. Zaslon ima nizko porabo energije in nizke stroške. Govorjenje o jasnosti slike in pomanjkanju zrnatosti bo vsaj nepravilno. Matrika lahko reproducira samo 65.000 barv, kar kaže na nizko barvo. Na ulici je skoraj nemogoče prebrati informacije, saj se pri neposrednem udarcu sončnih žarkov zaslon zelo razsvetli.

  Kratke informacije o bateriji

  Nokia 2610 se napaja iz izmenljive akumulatorske baterije (model BL-5C). Temelji na litij-ionski tehnologiji. Zmogljivost se lahko šteje za veliko, saj je njena prostornina 970 m. V stanju pripravljenosti telefona ni treba polniti približno 15 dni. Proizvajalec v navodilu navaja, da se bo baterija med pogovorom z naročnikom izpraznila po 3 urah. Glede na vrstoBaterije so odstranljive, v primeru okvare ali okvare telefona pa jih je mogoče odstraniti in zamenjati z novim. To storite tako, da odprete zaklep zadnjega pokrova. Po rahlem kliku lahko ploščo odstranite. Pod njim je baterija v posebni niši z utori.

  Meni

  Meni Nokia 2610 je značilen za platformo Series 40 2nd Edition. Na zaslonu se prikaže v obliki ikone 3 × 3. Meni je sestavljen iz standardnega nabora možnosti. Ti vključujejo naslednje elemente:
 • Address Book - v pomnilnik enega zapisa lahko shranite do pet številk.
 • Sporočilo - Uporabnik lahko pošilja ne samo besedilna sporočila, temveč tudi vsebino večpredstavnostnih datotek.
 • Klici - Meni v telefonu, ki vsebuje informacije o dohodnih, neodgovorjenih in odhodnih klicih. Tu lahko vidite tudi njihovo trajanje.
 • Nastavitev se izvede z upravljanjem vseh razpoložljivih funkcij (melodije, teme itd.).
 • Seveda ni bilo nobenih elementov menija, kot so dodatki, galerija, organizator.

  Sorodne publikacije