Kako narediti posnetek zaslona "Ozadje Windows": navodilo

Microsoftov operacijski sistem za mobilne naprave med uporabniki ni pridobil veliko priljubljenosti, vendar ima še vedno določeno bazo navdušencev. Windows Phone ponuja enake funkcije kot konkurenti. Iz tega članka se boste naučili, kako narediti "screenshot" na Windsor ozadju in kaj narediti. Sčasoma se je spremenilo ne le delovanje operacijskega sistema, temveč tudi načini upravljanja zmogljivosti. Na primer, postopna sprememba bližnjice na tipkovnici za ustvarjanje posnetka zaslona je povezana s spremembami zasnove v primeru. Preberite več spodaj.


Ustvarjanje posnetka zaslona

Posnetek zaslona je posnetek vsebine zaslona. Ta funkcija je zelo uporabna, če želite hitro in preprosto posneti slike na zaslonu z naknadnim shranjevanjem. Potem lahko uporabnik v svoji galeriji najde sliko in z njim opravi vse, kar je potrebno: urediti, poslati prijateljem, itd. Na "Vindovovem ozadju" različice 7.7 in 7.8 je nemogoče narediti posnetek zaslona, ​​saj ustvarjalci preprosto niso dodali podobne funkcije v svojo platformo. . Ko je operacijski sistem izboljšan, so se začele pojavljati vse tiste funkcije, ki so del mobilnih platform. Med njimi je bilo ustvarjanje posnetkov zaslona. Oglejmo si, kako narediti posnetek zaslona "Vindovs Von" različnih različic.

Posnetki zaslona na Windows Phone 8

V prvi različici operacijskega sistema, ki ima možnost ustvarjanja posnetkov namizja pametnega telefona, za izvedbo operacije, potrebne za uporabo dveh tipk. Microsoft je temeljil naizkušenj konkurentov in ni odstopal od preprostosti in udobja svojega stacionarnega OS. Zato, da bi ustvarili zaslon, je bilo potrebno hkrati pritisniti gumb v obliki logotipa Windows na sprednji plošči in ključ na telefonu. Po nekaj sekundah ste videli sporočilo, da je bila slika shranjena v notranji pomnilnik telefona. Lahko najdete posnetek zaslona v programu "fotografije", v mapi "zaslon", ki se nahaja v albumih. " Tako ustvarjene slike se shranijo v obliki PNG. V nastavitvah pametnega telefona lahko spremenite to nastavitev in spremenite kakovost in ločljivost fotografije.


Posnetki zaslona Windows Phone 8.1

Z izdajo različice 8.1 operacijskega sistema se je operacijski sistem nekoliko spremenil. Ko kliknete Win in vklopite, kar vam omogoča, da posnamete posnetek zaslona "Windows Background" na "Lumiya", boste videli opozorilo o spremembi kombinacije gumbov. V operacijskem sistemu Windows Phone 8.1 so razvijalci popolnoma odstopili od blagovnih znamk v korist uporabnikovega znanega in pogostejšega. Zdaj, da ustvarite zaslon, morate hkrati pritisniti gumb za vklop in povečati glasnost za nekaj sekund. Slike so shranjene na istem mestu kot v prejšnji različici operacijskega sistema.

Kako narediti posnetek zaslona "Ozadje Windows 10"?

Najnovejša različica OS se ni spremenila. Razvijalci so se odločili pustiti ključe za vključitev in povečati privzeti glasnost. To je bilo posledica dejstva, da so se novi pametni telefoni Nokia, ki so glavna linija naprav na Microsoftovi platformi, znebili sistemskega ključa Win podna zaslonu. Zaradi te kombinacije Win + gumb za vključitev ostaja v preteklosti na zastarelih napravah brez posodobljenega OS. Poleg standardnih metod lahko v Microsoftovi trgovini uporabljate tudi programe drugih proizvajalcev. Čeprav izbira programske opreme ni tako velika kot Play Market ali App Store, lahko še vedno najde program za ustvarjanje posnetkov zaslona. Poenostavite ustvarjanje posnetkov zaslona na pametnem telefonu s pomočjo poznavanja vročih tipk in posebne programske opreme!

Sorodne publikacije