Vklop in prilagajanje zgodovine lokacij v telefonu Android

Google ve o vas več, kot si lahko predstavljate: vsa gesla, spletna mesta, ki ste jih obiskali, internetne nastavitve in kateri oglasi so najpogosteje prikazani. Presenečeni boste, vendar storitev prav tako ve, kje in kdaj je bil vaš telefon. Brskalnik skrbno in natančno določi lokacijo naprave Android.

Kaj je Google Location

Medtem ko je telefon v vašem žepu, Googlove storitve določajo in beležijo lokacijo vsakih 45 sekund. Lokacija se izračuna z uporabo signala Wi-Fi ali GPS. Vsakdo lahko sprejme vaš telefon in vpraša, kam ste odšli in kje je.


Zgodovina Androida ne izbriše samodejno zgodovine lokacij. Vse mobilne potovalne informacije bodo shranjene, dokler se uporabnik ne odloči za odstranitev. Podatki so fiksni, tudi če je Wi-Fi izključen. Seveda ima služba obe pozitivni strani. Google analizira vsako pot in je optimalna, opozarja na prometne zastoje. Poznavanje zgodovine lokacij za Android je uporabno, ko potujete, ko se izgubite in ne morete najti poti nazaj. Z uporabo storitve lahko preprosto krmarite do Google Zemljevidov, najdete najbližjo lekarno ali polnite gorivo. Aplikacija vam bo povedala, kam greste na ogled mesta in celo prikazati slike najbolj zanimivih mest v mestu. Če vas ne skrbi zasebnost, bo storitev za vsako potovanje postala odlična pomočnica.

Kako vklopiti storitev

Govori Googlovo zgodovino lokacij Android samo od tehnaprav, na katerih je storitev vklopljena. Storitev lahko aktivirate, če imate račun v iskalniku. Če ga nimate, pojdite v brskalnik in kliknite gumb »Ustvari račun« v zgornjem desnem kotu. Vnesite svoj poštni predal in vnesite geslo.


Po registraciji posnetka pojdite na nastavitve telefona, izberite »Lokacija lokacije«. Na vrhu zaslona se prikaže stikalo, ki je nastavljeno na Vklopljeno. Storitev je aktivirana in si lahko ogledate lokacijo telefona Android.

Nastavitev in izklop

"Google" omogoča prilagajanje točnosti koordinat. Uporabnik lahko izbere enega od treh načinov:
  • GPS je najpočasnejši in najbolj neugoden način za hitro polnjenje baterije telefona;
  • uporabljajo vse razpoložljive vire, vključno z omrežnimi podatki, sateliti in dostopnimi točkami Wi-Fi;
  • Najbolj ekonomičen način, ki zagotavlja visoko natančnost zaradi Googleove geostacionacije, so samo omrežne koordinate.
  • Če vas skrbi, da boste kdaj videli zgodovino lokacij Android, ga lahko kadar koli odstranite ali spremenite. Najbolj radikalna metoda je preprosto izklop storitve prek nastavitev, lokacije in izklopa. Drug način je delno ali popolnoma razjasniti zgodbo. To naredite tako, da obiščete Zgodovino lokacij in izberete Upravljanje kronologije. Google bo zagnal Zemljevide, na vrhu zaslona pa se bo pojavil znak treh točk.morate klikniti V meniju pojdite na nastavitve in izberite želeno možnost čiščenja. Podatki se izbrišejo brez obnovitve. Če niste prepričani o rešitvi, izberite delno čiščenje in v telefon namestite močno geslo.

    Sorodne publikacije