Kako preveriti senzor nivoja vode v pralnem stroju?

Vsaka sodobna družina v svojem domu ima tako nepogrešljivega pomočnika kot pralni stroj. Toda sčasoma lahko katera koli tehnika propade, kar je zelo frustrirajuće. Še posebej, če ni velikega zneska za nakup nadomestka. Razlogov za razčlenitev takšnih gospodinjskih aparatov je veliko. Strokovnjaki ugotavljajo, da je ena najpogostejših težav razčlenitev senzorja nivoja vode v pralnem stroju. Imenuje se tiskovna sekretarka. Prav ta del je odgovoren za to, da rezervoar za vodo v rezervoarju stroja doseže zahtevano količino.


Katere informacije mora uporabnik nivoja releja vedeti, ko pride do težave z količino vode v rezervoarju, zaradi česar preneha delovati pralni stroj? Kako preveriti senzor nivoja vode in obstaja verjetnost, da lahko poškodujete sami? Pogovorimo se o tem.

Kaj je stojalo za tisk in kako izgleda?

Vizualno se lahko zdi, da tako pomembne funkcije preprosto ni mogoče izpolniti na račun tako majhnega okroglega predmeta. Na njo sta priključeni dve žici, ki sta povezani s rezervoarjem pralnega stroja. Na ta način je glavni rezervoar napolnjen s tekočino. Ob prevzemu vode v rezervoarju vode skozi žice v stiskalnici je tlak sorazmeren z nivojem vode. Ko je izbrana želena glasnost, se samodejno prenese določen signal, s katerim se ograje ustavi. Sodobni modeli pralnih strojev so sposobni zbirati tekočino po količini naloženega perila. Ta pomembna funkcija znatno prihranistroški hladne vode in porabljene energije za ogrevanje.


Kako razumeti, da je tisk pomanjkljiv?

Kot smo že omenili, je vsak sodoben model pralnega stroja opremljen s tiskarskim strojem. Zaradi tega mehanizma se glede na izbiro načina pranja in teže kotla izvede izračun potrebne količine tekočine. V primeru, da senzor nivoja vode v pralnem stroju miruje, je delo enote kršeno. Ni skrivnost, da je za vsak uporabljen način potreben drugačen volumen tekočine. Razumite, da senzor nivoja vode v pralnem stroju ni v redu, ni vedno lahko. Glavne značilnosti, ki lahko nakazujejo, da je potrebno popravilo ali zamenjava stiskalnice, so naslednje:
 • Potrebna količina vode se prekine s senzorjem. To pomeni, da lahko preveč tekočine teče v rezervoar ali, nasprotno, zelo malo.
 • Če se po zaključku programa, ki vključuje cikel vrtenja, ali po uporabi načina "Spin", perilo ohrani zelo surovo. Seveda je to stanje stvari mogoče razložiti s številom vrtljajev, ki jih daje program. Če pa je po pranju perila z vodo prvi znak, da senzor nivoja vode v pralnem stroju ni deloval.
 • Po končanem pranju se voda ne konča.
 • Tudi če je funkcija splakovanja vklopljena, je pralni stroj ne izvaja.
 • Prilagoditev senzorja nivoja vode v pralnem stroju

  Izvede se na račun perifernih in centralnih vijakov.Praviloma se vse nastavitve pod določenimi pogoji pranja opravijo pri sestavljanju izdelkov s strani strokovnjakov v tovarni. Poleg tega morajo biti vijaki označeni z jasno oznako ali barvo.
  Zelo priporočljivo je, da predpisa ne spreminjate sami, ker če naredite napako, lahko prekine celotno napravo. Nekateri načini pranja lahko prenehajo delovati. Poleg tega bo raven polnjenja rezervoarja napačna.

  Ali je mogoče popraviti stojalo za tisk?

  V zvezi s samimi popravili vodnega senzorja ni verjetno, da boste lahko to storili brez pomoči strokovnjakov. Najprej je vredno vedeti, ali je smiselno popraviti. Navsezadnje je nakup novega tiska pogosto cenejši od popravila starega. Toda vse napovedi lahko naredimo šele, ko ugotovimo, kako resna je okvara. Če oseba na tem področju nima tehničnega znanja, je bolje, da ne poskušate samostojno popraviti senzorja nivoja vode pralnega stroja.

  Kako zamenjati vodni senzor?

  Pred odhodom v trgovino, kjer se prodajajo sestavni deli gospodinjskih aparatov, je smiselno ponovno napisati ime in model pralnega stroja. Najvarnejša možnost je nakup stiskalnice v specializiranih prodajalnah. Ali pa se lahko prijavite neposredno v servisni center proizvajalca, kar bo dalo več zagotovil za pravo izbiro. Zamenjava senzorja nivoja vode v pralnem stroju sama po sebi ne zahteva posebnih veščin ali znanja. Tudi tomogoče je samostojno. Če je »poveljnik« prvič opravil takšno popravilo svoje opreme, je treba predhodno fotografirati, kako se pripne artikel. Za začetek je potrebno iz vseh žic in kontaktov odklopiti stari senzor nivoja vode v pralnem stroju. Nato namesto starega modela postavite nov tisk. Po tem, smo začeli postopoma povezati na cev, nato - na stike. Po uspešnem zaključku celotnega postopka, vrnemo kovček na kraj, poskusimo pralni stroj vključiti v prosti tek.

  Zaključek

  Pritisk je nepogrešljiv del pralnega stroja, ker brez njega tehnika preprosto ne bo mogla opraviti številnih funkcij, ki so ji ponujene. V tem primeru bo ljubica dodala težave. Prav tako se bo morala vrniti na starodavni način sušenja oblačil. Na koncu je treba omeniti, da ima vsak proizvajalec svoj sistem vijakov, ventilov in žic. Zato pri zamenjavi stojala za tisk ne smete kupovati od drugih proizvajalcev, saj ne more samo približati obstoječemu modelu, ampak povzročiti tudi nadaljnje kršitve pri delovanju pralnega stroja. Na primer, če je proizvajalec dobro znano podjetje Bosh, se obrnite na servisni center tega podjetja. Pri določanju modela pralnega stroja bodo lahko svetovalci samostojno prevzeli ustrezen vodomer. Edina stvar, če je garancijska doba že potekla, bo nov tisk moral plačati ločeno.

  Sorodne publikacije