Engine.exe Sistemska napaka. Kako popraviti napako v različnih situacijah?

Znano je, da so napake v programski opremi v sistemih Windows resnično glavobol za uporabnike. Zdaj bomo govorili o eni od najpomembnejših komponent sistema - Service Engine.exe. Sistemska napaka te vrste se lahko pojavi zaradi več razlogov. Razmislite o glavnih.

Engine.exe: sistemska napaka. Kaj pomeni?

Ta vrsta napake se šteje za glavno komponento samega operacijskega sistema, in sicer začetno datoteko. Če razumemo, se lahko sam angleški izraz "motor" v najširšem smislu razlaga kot "naprava ali mehanizem lansiranja".


Težava s storitvijo Engine.exe (sistemska napaka) se lahko pojavi le v primeru poškodb sistemskih komponent zaradi zrušitev sistemskega diska ali, še slabše, zaradi učinkov virusov in zlonamernih izvršljivih kod.

Engine.exe. Sistemska napaka. Kako popraviti

Za začetek lahko kot najpreprostejšo metodo za odpravljanje težav ponudite preprosto obnovitev sistema v operativno stanje, ki jo lahko izvedete iz ustreznega razdelka na nadzorni plošči ali iz menija, ki ga ob zagonu sistema pokličete s tipko F8. Ampak to ne pomaga vedno, in problem z Engine.exe (sistemska napaka) ostaja. V tem primeru boste morali uporabiti druge metode. Nekateri uporabniki poskušajo uporabiti napako komponente Engine.exe (sistemska napaka). Kako izbrišem storitev? Ampak nikakor ne. In na splošno, to ni priporočljivo, ker vsesistem vzleta Ta formulacija vprašanja velja samo za viruse (če je res grožnja).


Za odstranitev morate uporabiti nekaj zmogljivih prenosnih pripomočkov, kot sta KVRT ali Dr. Web CureIt !, vendar je bolje, da se zažene z diska Kaspersky Rescue Disk, preden se OS zažene, nastavitev zagonske prioritete iz optičnega medija v BIOS-u, nato pa preizkusite sistem z uporabo poglobljene analize. Če virusi niso zaznani, je težava prav napak sistemske particije ali manjkajočih komponent, na katere se pri zagonu sistema sklicuje storitev. Če je zagon OS mogoče, lahko preverite disk iz njegovega okolja. V nasprotnem primeru uporabite kateri koli zagonski disk (nastavitev ali isti LiveCD), kjer lahko izberete ukazno vrstico v glavnem meniju (običajno kombinacijo Shift + F10) in od tam zaženete ukaz sfc /scannow in nato obnovite zahtevani sistem. sestavnih delov V skrajnem primeru, če kaj sploh ne pomaga, uporabite ukaze za preverjanje ali ponovno pisanje zagonskega sektorja.

Povzetek

Načeloma težava sama po sebi ni problem. Dovolj je, da skenirate vaš trdi disk za manjkajoče komponente sistema in se prepričate, da ni virusov. Če je možnost prenosa neobvezna, je možnost DLL Suite, ki prenese manjkajoče knjižnice, možnost, vendar morate v tem primeru dostopati do interneta. Včasih lahko pomaga majhen program, ki se imenuje Microsoft Fix It !, ki se imenuje popravitiv sistemih Windows je veliko težav.

Sorodne publikacije