Kakšno toniranje je dovoljeno na sprednjem oknu avtomobila?

Seveda je avto zasebna lastnina in vsak lastnik avtomobila ima pravico, da se odloči, kako bo izgledal njegov avto. Toda vsako leto je spreminjanje videza vedno bolj težavno, saj o tem obstaja več zakonov. Ena je niansiranje. Državna duma meni, da mrk prednjih oken prispeva k znatnemu poslabšanju pregleda, kar pomeni povečano tveganje za nastanek izrednih razmer. Še posebej, ko je temno. Nekateri ljubitelji avtomobilov ne ustavijo tega zakona, niso strah niti umakniti številk, niti globe v višini več sto, niti ne smejo aretirati. Drugi raje najdejo sredino. In v procesu iskanja je povsem logično vprašanje - kakšno toniranje je dovoljeno na sprednjih oknih avtomobila?


Ali je mogoče steklo barvati z zadnjim steklom?

Zadnja polovica avtomobila se lahko prilepi na vsak film v vsaj 10 slojih. V uredbi ni prepovedi in omejitev. Zato je mogoče posneti film s prehodom barve (gradient), zrcala ali celo takšnega, ki ustreza barvam avtomobila. V centrih toniranja je na voljo veliko možnosti, med katerimi je točno to, kar potrebujete. Pogosto je sporno vprašanje z zrcalnim toniranjem. Gosta ga ne prepoveduje neposredno, vendar pa v skladu z vladno uredbo iz leta 1993 njena uporaba ni dovoljena. To je slaba stvar. Na izbiro voznikov, odstotek prepustnosti svetlobe. Lahko je od 5 do 90 odstotkov, kjer je 5 najtemnejši. Kdaj?5% in 10% mrka v notranjosti ni vidno, ko je temno in mračno, in na sončne dni, zaradi pregledne fronte, bo nekoliko vidna, da je zadaj. To ne velja za zrcalne filme, ker se očistijo.

Kaj je navedeno v tehničnih predpisih glede toniranja prednjih oken?

Tehnični predpis jasno določa, kaj je toniranje dovoljeno na sprednjem steklu. Propust svetlobnega snopa je 75%, stranski pa 70%.

Zdi se, da je kupil film, katerega prenos svetlobe se je gibal od 70 do 75 odstotkov, in da je noben policist ne more prisiliti, da bi jo odstranili. Ampak tukaj so njihove nianse. Ker tovarniško steklo ni izdelano 100% pregledno, bo naprava pri preverjanju pokazala napako. Tehnični predpis je vključeval izraz "steklo s polimerno prevleko", ki se uporablja namesto toniranja. V skladu z Uredbo 334 se šteje za varno.

Kakšno niansiranje je dovoljeno na sprednjem steklu?

Strogo gledano, takšnega toniranja, ki bi ga lahko uporabili na sprednjem steklu, ni. To je posledica lastnosti tovarniških kozarcev, ki na začetku absorbirajo do 20% svetlobe, na starih površinah pa lahko ta številka doseže 30%. Torej, če ne želite imeti težav z zakonom, je bolje, da ne tvegate. No, ali predhodno izmerite prenos svetlobe stekla tovarne. Na čelo je mogoče uporabiti tudi trak, katerega širina ne presega 14 cm. V tem primeru lahko poberem vse filme, tudi najtemnejši - 5%. Ampak, če je njegova širina vsaj nekaj milimetrov več, zaposlenipolicija ima pravico prisiliti lastnika avtomobila, da jo odstrani.

Obarvanje filmov z nizkim odstotkom mrka

Treba je omeniti, da take različice ne ustrezajo GOST-u. Govorimo o navadnih črnih filmih z visoko stopnjo prenosa svetlobe. Med njimi je 70 odstotkov možnosti. To je najlažji film v tem segmentu. Seveda, lahko in se bo testiral z napravo, vendar to samo, če je raven prenosa svetlobe tovarne stekla ni manj kot 95%. Tukaj glavno vprašanje ni, kaj je toniranje dovoljeno na steklo, ampak ga sploh potrebuje. Ti filmi imajo nizko absorpcijo ultravijoličnega in infrardečega sevanja, poleg tega pa so popolnoma prosojni. Zato večinoma nimajo pomena.

Atermični film za toniranje sprednjega stekla

Druga desna stran filma je toplotna. So prosojne z rahlim odtenkom, kot tudi "kameleon" (večbarvni). Običajno je prenos svetlobe takšen tonik 80,90 ali celo 93 odstotkov. Vsak toning ima athermalne lastnosti, vendar je ta možnost veliko boljša za ohranjanje 99% ultravijoličnih in infrardečih žarkov. Zato učinkoviteje varuje potniški prostor in potnike pred pregrevanjem. Kolikšen odstotek niansiranja je dovoljen na sprednjih oknih, če je to atomski film? Odgovor bo enak kot prej. Toda večina atermalnih filmov testira naprava. Na primer, toniranje 3M CR90. Njegova prepustnost svetlobe je 90%. Recimo, ko preverjate tovarnoSteklena naprava je pokazala 95%. Izračun se izvede na naslednji način: 09 x 095 = 0855. To pomeni, da bo delež prenosa svetlobe filma na steklo v tem primeru 855%. Torej, ne morete se bati pregledov, ki jih naprava - bodo sprejeti.

V katerih državah je mogoče obarvati sprednja okna?

Vredno je reči, da lahko Rusija obarva nekatere kategorije avtomobilov. Med njimi so vozila za posebne namene, ki prevažajo pomembne osebe za državo, in avtomobile, vključene v posebne operacije med preiskovalnimi in operativnimi ukrepi. Toniranje prednjih oken ni dovoljeno v vseh državah, kot se zdi. To še posebej velja za tiste države, kjer je stopnja terorističnih dejavnosti večja. V nekaterih državah imajo celo vojska pravico, da odprejo ogenj, da bi ga premagali, če vidijo avto s temnimi očali. V državah, kjer je zelo vroče, je toniranje obvezno. Ščiti notranjost pred negativnimi učinki sončne svetlobe, zadržuje UV in IR sevanje ter ohranja udobno temperaturo v notranjosti avtomobila, kar povzroča manjšo obremenitev klimatske naprave. Na primer, v vsaki ameriški državi obstajajo pravila in dopustni odstotek obarvanja prednjih oken. Grobo rečeno, jug je država, zato je ta številka nižja.

Zakonodajne spremembe se pričakujejo leta 2018.

Glede na odgovore na vprašanje, kaj je barvanje dovoljeno na sprednjih oknih in sprednji strani, se bo veliko vprašalo: ali se bo nekaj spremenilo leta 2018? Odgovor je ne. Tako kotprej, na sprednjih straneh okna morajo opraviti vsaj 70% sončne svetlobe, in spredaj - 75%. Toda spremembe zakona se nanašajo na kazen. Od 1. januarja 2018 se pričakuje povečanje globe do 1.000 UAH. Vendar pa je to ponavljajoča se kršitev zakona. Če pred tem voznik ni prejel navodil za odstranitev odtenek film od sprednjih oken avtomobila, potem bo moral plačati veliko manj - 400 grivna. V primeru ponavljajočih se kršitev zakona in neupoštevanja določb prometnih inšpektorjev, lahko storilec kaznivega dejanja ni samo kaznovan, temveč tudi aretiran, avto pa pošlje na kazen. Zato je treba upoštevati, da je barvanje prednjih oken dovoljeno, če ne želite imeti težav z zakonom.

Če je voznik prepričan, da je film zakonit in naprava prikazuje vzvratno

Merjenje stopnje mrka avtomobilskih očal opravi policist s posebno napravo. Pregleda ni mogoče izvesti, če:
  • Zaposleni v DPS nima posebne naprave za merjenje stopnje zatemnitve stekla. Z drugimi besedami, inšpektor ne more določiti te številke "na oči", oziroma, in resolucija v tem primeru ni izdana.
  • Vse atmosferske padavine so prisotne. Prispevajo k povečani vlažnosti, kar vpliva na kakovost testa. Prav tako je lahko napaka v indikacijah posledica visokega atmosferskega tlaka in temperature pod 10 stopinj Celzija. Zato se v takem vremenu ukrep ne izvaja. Vendar pa ima inšpektor pravico zahtevati, da vozi avto v suhem, toplem prostoru za pregled.
  • NapravaZa merjenje stopnje mrka oken avto ni zapečaten in nima certifikata. Inšpektor mora bodisi zagotoviti drugo napravo ali sprostiti storilca.
  • Poznavanje vseh odtenkov zakona in dejstvo, da je dovoljeno niansiranje prednjih oken avtomobila, se bo lahko izognilo velikim denarnim kaznim in številnim drugim negativnim posledicam.

    Sorodne publikacije