Kako preveriti in pospešiti indeksiranje v Yandexu?

Dodajanje vsebin na spletno mesto, vsak webmaster upa, da bodo vse posodobitve hitro spadajo v indeks iskalnikov, saj je odvisno od tega v veliki meri odvisno od ravni prometa, in s tem dobička. Vendar pa sama iskanja niso v naglici, da bi upoštevali nove informacije na spletnih straneh. Še posebej počasen je v tem pogledu "Yandex". Nove strani so vključene na seznam iskalnih izrazov veliko pozneje kot Google. To se običajno zgodi 5. in včasih celo 10. dan po posodobitvi. V teh okoliščinah, želja webmastere, da "pomoč" Google in Yandex v indeksiranje je povsem razumljivo. Kako se to lahko stori?

Zakaj potrebujemo indeksiranje

Najprej moramo razumeti, kaj je indeksiranje strani o iskalnem robotu. S to definicijo je smiselno razumeti proces, v katerem iskalnik išče po strani spletnega mesta in jo uvaja v bazo podatkov, ki je sposobna prikazati to vsebino na posebno zahtevo uporabnika.


Z drugimi besedami, če stran še ni indeksirana z Googlom ali Yandexom, potem ni v iskalni vrsti, kar pomeni, da je uporabniki ne bodo mogli najti na zahtevo. Tako, pravočasno indeksiranje "Yandex" in "Google" posodobljene ali nove strani spletnega mesta omogoča optimizacijo bolj učinkovito.

Preverjanje s pomočjo upravljavcev iskalnikov

Preden se neposredno premakne k pospešenemu indeksiranju, je treba preveriti, ali je to treba storiti ali se robot soočil s svojimi silami. Kaj je najlažjepreverite indeksiranje v storitvi Yandex? To je pritožba na operaterje iskalnikov sami - "Yandex" in Google. Za preverjanje indeksacije strani v Yandexu potrebujete več operaterjev hkrati.
 • Site: Zagotavlja informacije o vseh straneh, ki se nahajajo v bazi podatkov na tej strani.
 • Gostitelj: Ta operater obvešča o indeksiranih straneh dokumentov, poddomene in domene spletnega mesta.
 • Za preverjanje indeksacije v Yandexu iskalni niz ubije naslednje informacije. Site: ime domene. Gostitelj: ime domene. Kar zadeva preverjanje v Googlu, je potek dela popolnoma enak, bo dovolj, da gremo v iskalnik Google.

  Preverite z orodjem Webmaster

  Lahko preverite indeksacijo strani v Yandexu in Googlu v pisarni "Webmaster", za to pa morate najprej registrirati stran v Yandexu in Google Webmaster. To lahko storite na:

 • webmaster. yandex ru - orodje za Yandex;
 • google. com spletni skrbniki so spletni skrbnik Googlovega iskalnika.
 • Po tem datumu si lahko število indeksiranih strani ogledate v vašem osebnem razdelku v poglavju splošne informacije o spletnem mestu. Če kliknete stran na iskalni strani, bo uporabnik videl seznam vseh strani tega spletnega mesta, ki jih je iskalnik že indeksiral.
  Če želite preveriti Google na strani »Orodja za skrbnike spletnih mest«, poiščite »Google Index« - »Status indeksiranja«. V tem zavihku lahko vidite razširjene podatke za to statistiko.

  Kako pospešiti indeksiranje

  Zapospešitev indeksiranja "Yandex" obstaja več načinov, hkrati pa so vsi razdeljeni v 2 kategoriji. Eden od njih vključuje delo s samim spletnim mestom, kar bo privlačno za iskalnike. Druga kategorija ukrepov se neposredno nanaša na delo z zunanjimi dejavniki.
  Najučinkovitejša možnost je niz ukrepov, ki vključujejo ukrepe iz obeh kategorij. Pomemben del prihodnjega dela lahko webmastera nekoliko razbremeni, vendar bo treba večino predlaganih ukrepov izvesti samo enkrat. Rezultat bo opazen precej hitro.

  Notranja optimizacija

  Najprej morate poskrbeti za optimizacijo samega mesta, torej njegove notranje strukture.
 • datoteka robots.txt. Če spletna stran še vedno nima te datoteke, jo je treba prepričati. Datoteka robots.txt je ustvarjena neposredno za iskalne robote in označuje, katere strani ni treba indeksirati in upoštevati pri izdaji. Ustrezno prevedena datoteka odpravlja možen pojav dvojnikov, ki lahko pripeljejo do pesimističnega spletnega vira. Datoteka mora biti pravilna, ker bo sicer robots.txt preprečil indeksiranje vseh strani.
 • Sitemap.xml. Statistični podatki kažejo: mesta z pravilno predpisano kartico Sitemap.xml so veliko hitrejša od indeksiranja Yandexa kot tista spletna sredstva, ki nimajo tega zemljevida. Ustvarite jo posebej za iskalnike in uporabniki žive te kartice niso vidni. To datoteko lahko ustvarite ročno ali uporabite posebne storitve.
 • Pripravljen za postavitev spletnega mesta na plošči Webmaster »v Yandexu.
 • Sitemap Html. Za razliko od prejšnjega spletnega mesta je html-kartica ustvarjena za obiskovalce spletnega vira. Njegova prisotnost določa udobje uporabe spletnega mesta. Da, poskrbite, da bo stran oddaljena od glavnega v največ treh klikih. Če je spletno mesto na motorju WordPress, ga lahko hitro ustvarite s posebnimi dodatki.
 • Dodaj URL. Ta storitev je med optimizatorji bolj znana kot addurilka (iz angleščine dodaj url, kar pomeni "dodaj stran"). Bistvo je, da je treba takoj po ustvarjanju nove strani na spletnem mestu dodati ta naslov. pravno pa ga priporoča sam Yandex.
 • Seznam. Pod tem izrazom se razume, da pomeni vzpostavitev komunikacije med več stranmi spletnega mesta. To je mogoče storiti na različne načine, najbolj pa se zahteva namestitev na koncu bloka strani s povezavami do najnovejših člankov.
 • Kakovost besedila

  Ko govorimo o notranji optimizaciji spletnega mesta, ne smemo pozabiti na dejavnik, kot je kakovost besedilnih informacij. Če prej v indeksu za dolgo časa hranijo strani z nizko kakovostno vsebino, zdaj iskalniki so močno povečale zahteve za besedila. V prisotnosti dobrih informativnih člankov, napisanih za uporabnike v živo, iskalnik meni, da je spletno mesto uporabno in se bo za naslednjo indeksacijo vrnilo veliko hitreje. Kakšno je kvalitativno besedilo v konceptu?
 • Informativno. Uporabnik, ki je obiskal stran, ne bi smel imeti vprašanj, ki bi zanimala njegovo temo.
 • Odsotnostslovnične in ločilne napake.
 • Edinstvenost. Predpostavlja se, da je najnižji prag 85%, vendar je višji, boljši.
 • Ključne besede. Prisotnost seoelementov v besedilu je izredno pomembna, vendar preveč istega ključnega ključa negativno vpliva na kakovost članka. V najboljšem primeru, "Yandex" bo zmanjšala takšno mesto na seznamu vprašanj in bo manj verjetno, da ga obiščete, v najslabšem primeru - naložijo sankcije (to je, ga pošljete prepovedi).
 • Frekvenca osveževanja mesta

  Da bi se roboti redno prilagajali določenemu spletnemu viru, je treba vsebine čim bolj posodabljati. To povečuje pomembnost strani v očeh iskalnika. V tem primeru je pomembno ne le število novih besedil, temveč tudi pogostost objave. Z drugimi besedami, veliko bolj produktivno je objaviti en članek vsak dan ali dan, kot da bi oddali paket besedil od 5 do 10 člankov. Odloženo objavo lahko uporabite, da prihranite čas.

  Prosti načini zunanje optimizacije

  Poleg notranje optimizacije obstaja tudi zunanja optimizacija, ki vključuje delo, ki ni na najbolj napredni strani, ampak povečuje njegovo prepoznavnost na spletu in izboljšuje razvrščanje poizvedb. Pri indeksiranju v »Yandex« je treba najprej razmisliti o prostih metodah. Na voljo so vsem lastnikom mest, ne glede na raven proračuna, hkrati pa imajo visoko učinkovitost.
  RSS oddajanje. Obstajajo posebni RSS imeniki, v katere lahko dodate in objavite nove članke. Dajanje na takSpletni viri bodo zagotovo poslali iskalnik naprednemu mestu. To je na račun tega in obstaja hitra indeksacija v "Yandex" in "Google". Socialni zaznamki. Mnogi SEO podcenjujejo to je brezplačen način za pospešitev indeksiranja, vendar še vedno vredno poskusiti. Reference iz objav člankov bodo pripeljale do nove strani ne samo za robote, temveč tudi za žive obiskovalce (čeprav v manjšem številu).
  Komentiranje tematskih blogov in forumov. Povezave do spletnega mesta lahko pustite v podpisu ali v samih komentarjih. Kljub temu pa obstaja veliko povpraševanje po kakovosti vsebin. Delovna mesta morajo biti informativna, informativna in tematska. V nasprotnem primeru lahko iskalnik to dejavnost obravnava kot neželeno pošto.

  Plačani načini

  Glede na raven proračuna projekta in čas napredovanja lahko uporabite tudi plačane načine za pospešitev indeksiranja spletnega mesta.
 • Teče skozi "bele" imenike.
 • Postavitev člankov s sidrnim in ne koronarnim sklicevanjem na prosojne strani.
 • Nakup povezav iz zaupanja vrednih mest.
 • ​​Glavni namen tega dela je povečati vrednost določenega spletnega mesta v očeh iskalnikov. Spletni viri, navedeni na drugih straneh, so glede na pošto potrebni bolj uporabni in kakovostni.
  Na splošno se lahko lastnik mesta popolnoma sooči z zunanjo in notranjo optimizacijo. Vendar pa v odsotnosti časa in želje, da bi razumeli značilnosti procesa, lahko to delo vedno zaupamo optimizatorjem z izkušnjami. Naredili bodo vse veliko hitreje, toda v tem primeru morajo plačatistoritve.

  Sorodne publikacije