Kako opraviti storitve pnevmatik z lastnimi rokami

Vozniki na progi se soočajo z različnimi težavami in napakami, od katerih je ena zlomljeno kolo. Zamenjajte ga z rezervno, ki mora biti vedno v prtljažniku avtomobila, in nabor potrebnih orodij. Včasih je bolj donosno opravljati storitev pnevmatik z lastnimi rokami, kot da se zaprosi za podobno storitev na bencinskem servisu. Pomoč strokovnjakov na tem področju se pogosto zgodi v precej okroglem znesku, da ne omenjamo sezonske zamenjave gume, ki jih vedno spremljajo ogromne čakalne vrste voznikov, ki so se odločili spremeniti kolesa v zadnjem trenutku. Kako narediti pnevmatike z lastnimi rokami, nam to povejte v tem članku.


Simptomi zlomljenega kolesa

Poškodbe kolesa vozila vedno spremljajo znaki, kot so:
 • Ostro zmanjšanje hitrosti.
 • Videz tujih zvokov.
 • Sredstva in sunki avtomobila na enakih delih poti.
 • Razčlenitev kolesa zahteva, da voznik nemudoma ustavi vozilo na strani in preveri stanje pnevmatike. Po poškodbi se izvedejo naslednji koraki:
 • Prikazana je prva menjalna in parkirna zavora. Če je avto pod pobočjem, je eno kolo zavarovano s poudarkom - kamen, krov ali "čevlje".
 • Vključite alarm.
 • Prisotni opozorilni znaki.
 • Ročna montaža pnevmatik se začne z lastnimi rokami.
 • Previdnostni ukrepi

  Vgradnja pnevmatik na domu z lastnimi rokami se večinoma izvaja v garaži. Pnevmatiko lahko reciklirate in pokopate s pomočjoposebno orodje - montaža. Pogosto se servis pnevmatik izvaja s pomočjo zvončkov. Težjega orodja ni mogoče uporabiti - lahko poškodujejo gumo, kamero, platišče in pnevmatike. Poleg običajnega orodja lahko s svojimi rokami uporabite poseben stroj za popravilo pnevmatik.


  Zaželeno je, da se izvede postopek zamenjave kolesa na razdalji od avtomobila, saj je možno poškodovati telo v primeru okvare. Voznik mora sprejeti tudi previdnostne ukrepe, da bi se izognili poškodbam v primeru klešče.

  Obrezovanje koles

  Pnevmatika, ki se začne z lastnimi rokami, se začne s škropljenjem koles.
 • En rob pnevmatike se odstrani z obroča kolesa. Rob gume se nežno prilega nosilcu in je podprt z izvijačem, da ne pride do zdrsa nazaj, nato pa se odda za večerjo. Pred začetkom dela je priporočljivo, da večerjo navlažite z milnico - to bo olajšalo postopek odstranjevanja gume.
 • Na razdalji 15-20 cm je uveden drugi nosilec in se premakne k popolni odstranitvi deske.
 • Podobno je druga stran pnevmatike odstranjena.
 • Izpušna guma se odstrani z rokami.
 • Namestitev nove pnevmatike

  Namestitev pnevmatik se izvede s pomočjo kolesa za kolesom, kot sledi:
 • Ena stran platišča se zažene čez krov.
 • Med kolo in pnevmatiko je nameščena montažna rezila, s pomočjo katerih se del plošče zažene preko roba kolesa.
 • Na razdalji 10-15 cm sekundeza državo je vstavljen veslo v naslednjem delu pnevmatike.
 • Prvi rezilo je nameščen na drugem, celoten postopek pa je podoben.
 • Druga stran pnevmatike je na podoben način nameščena v platišče.
 • Vgrajena pnevmatika na koncu dela je nujno črpana.
 • Uporaba surove gume ali posebnega obliža lepila vam omogoča, da popravite pnevmatiko, potem ko se pnevmatika opravi z lastnimi rokami. Ročni stroj za sestavljanje pnevmatik znatno poenostavlja in pospešuje celoten postopek zamenjave gume. Pnevmatike se ne obnavljajo, če velikost predrtja presega 12 mm.

  Orodja za popravilo pnevmatik

  Opremljanje pnevmatik z lastnimi rokami se lahko izvede s pomočjo posebne opreme, prodaja v avtomobilskih trgovinah. Poleg tega lahko samostojno izdelate želeni stroj: na internetu je predstavljeno veliko število risb. Oprema za montažo pnevmatik je konstrukcija z dvema vzvodoma: ena je opremljena z "pes" in zamaškom, druga pa je mirujoča. S pritiskom na vzvod lahko enostavno in hitro odstranite gumo iz platišča kolesa. Gumo odstranimo s posebnim zobnikom. Vrtenje se izvede z balonskim ključem, ki vam omogoča odstranitev gumijastega nagiba na disk. Za nošenje gume je potrebno napolniti z valjčkom. Celoten proces popravila pnevmatik redko traja več kot 10 minut.


  Izdelava kompleta za montažo pnevmatik

  Komplet je sestavljen iz dveh delov: reflektorja plošče in stojala za montažo pnevmatik. Spodnji okvir je izdelan iz jeklacevi v obliki črke H velikosti 90 x 60 cm Na razdalji 30 cm od roba skakalca je privarjen pod pravim kotom, cev premera 2 palca dolžine približno en meter in pol. Zvarni šivi so lahko ojačani s pravokotnimi trikotniki, šali. Za pritrditev kolesa na cev je stara mama oblečena in varjena. Njegova višina je izbrana tako, da je kolo na njem na ravni človeškega pasu. Nad balonom se cev ne sme dvigniti za več kot 30 cm in hkrati ne moti dela. Na kratki razdalji od pesta je privarjen nosilec, ki bo pritrjen na napravo, ki odseva ploščo - izdelana je iz jeklene pločevine debeline 4-5 mm, v kateri je izvrtana vijaka.
  Na zgornji sliki je prikazana naprava za odsev plošče kolesa. Za izdelavo vzemite cev večjega premera, tako da lahko vstavite dolg vzvod. Za ročico je uporabljena jeklena cev za dolžino enega in pol metra, njen konica je izdelana iz jeklene palice s premerom 20 mm. Dolžina vzvoda se lahko spreminja in je odvisna od prostega prostora v garaži in moči rok. Namigi za ročico so bodisi s pomočjo bolgarščine s kroji šivanja in cvetnih listov ali na stružnici.

  Koristni nasveti

  Manjši kot, pod katerim je konica varjena z ročico gladilke, lažje se bo zanašala na kolo gumijastih pnevmatik. Vendar pa se ne sme narediti premajhno. Med zaklepanjem lahko ročica opraska kolut, zato morate najti optimalen kot. Ker je stroj pripravljenZa montažo pnevmatik je majhna teža, pritrjena na garažna tla. To lahko storite z uporabo vijakov, če so tla lesena, ali sidrni vijaki, nameščeni v luknje in prekriti z betonom, če je tla v garaži, betonska. Da bi olajšali delo in zmanjšali nevarnost poškodb gume in diskov, se vzvodi in stranske pnevmatike namazajo z milnico. Z istim namenom so vsa kolesa pred montažo pnevmatik temeljito oprana in očiščena umazanije.
  ​​Adapterji s čepi omogočajo delo s kolesi, ki se razlikujejo od vaše naravne razdalje in števila lukenj za pritrditev. Ti adapterji so lahko izdelani neodvisno od kovine v debelini enega centimetra. Popravila pnevmatik je enostavno opraviti, glavna stvar je, da imate potrebne materiale in orodja.

  Sorodne publikacije